Ak sa vám chce tak napíšte svoje dojmy o jednom z týchto miest v ktorom ste boli? Taký kratučký blog napíšte. Chcel by som veďieť že ako ľudia na Slovensku vnímajú tieto bývalé metropoli Rakúsko-Uhorska.
Co ti poviem, nebola som tam dlho, ale som sa tam trosku zorientovala a k budapesti to mam blizsie proste Vieden ma netaha, nepaci sa mi tam zivot dokonca ani nemecky jazyk, bez ktoreho si tam strateny.
Budapest je pre mna mesto, v ktorom by som sa vedela predstavit aj zit dlhodobo, chodievam tam kazdorocne parkrat ci uz na letisko pocas leta, ked su dovolenky alebo len tak.
Vieden je mesto, ktore ma celkovo irituje, ci uz ich jazyk, uplne cely ich narod, ludia, zvyky, kultura, atd., do Prahy by som sa chcela ist pozriet.
Ale urcite su lepsie mesta, kde by som sa napr. nastahovala a tieto to niesu, ale zas stale lepsie ako SR!
Ja som bol len vo Viedni z týchto 3... Ale najviac sa mi páči Budapešť ale videl som ju len na obrázkoch Vo viedni som bol mnohokrát a vieden je OK a v prahe som nikdy nebol ani netuším ako to tam vyzerá
V Prahe som bola asi tisíckrát, hocikedy tam idem len tak proste.. na kávu cez víkend a je super samozrejme, rovnako ako Viedeň, aj tam som bola veľakrát.. a v Budapešti dvakrát, naposledy v novembri, kedy som dávala normálne aj taký turistický sightseeing a veľmi sa mi tam páčilo, asi porovnateľne s Prahou.. a Viedeň kúsok menej, ale aj tak ju mám rada
Praha je super historicke mesto, s lacnym zradlom, lacnym pivom a este si tam mozem aj slobodne zahulit. Vieden je pekna, ale uz som tam veeelmi dlho nebol, takze si nepamatam co konkretne ma tam oslovilo. V Budapesti som nikdy nebol a ani ma momentalne nelaka, aj ked je to urcite krasne mesto, ale pocuvat tu hatlaninu by som dlhodobo nevydrzal.. Staci ked kolegovi zavola frajerka a vytiahne na nu madarcinu tak sa chytam za hlavu
Kedysi sme chodili každý rok do Viedne na Veľkonočné prázdniny a bolo skvelé bývať priamo na Kartnerstrasse,večer sme vždy pozerali ako tá ulica zaspáva a ráno ako sa zobúdza,navštevovali sme veľkonočné trhy,Prater,obchody,výstavy.A v poslednej dobe tam chodím na koncerty.V Prahe som bola len 2krát ale to mesto mi totálne učarilo,je to tam strašne krásne,tak iné ako v Bratislave a pritom je to tak blízko a tak podobná krajina.Kebyže sa mám presťahovať,ale niekde blízko,tak je to určite Praha.Nikdy predtým,ako som ju navštívila som nemyslela,že bude taká nádherná.A tie obchody!:3 Úplne iné ako u nás na Slovensku,na jednej ulici,myslím Na Příkopě,sú tie obchody strašne krásne,aj predavačky sa tam správajú úplne inak ako u nás, a o Pařížskej ani nehovorím -.-
V Prahe študujem a je podľa mňa super! Je fakt pekná (nie ako hnusná BA), ľudia mi tu na prechode VŽDY zastanú (dokonca aj autobus), a proste mám pocit že tá životná úroveň je tu fajn jediné mínus že proste je tu fakt rušno furt a veľa ľudí všade
A Viedeň je tiež pekná, ešte možno krajšia ako Praha, ale tam som nikdy nebola tak na dlho, tak to neviem tak posúdiť
bol som vo vsetkych tychto mestach a mne najviac ucarila Budapest, celkova ta architektura, ulice, bolo to take zaujimave oproti Prahe a Viedni, keby sa tam len rozpravalo inym jazykom, ktoremu by sa dalo rozumiet ihned by som sa tam stahoval, Vieden je...obrovska, z tychto miest ozhodne najpompeznejsia, luxus na teba dycha odvsadial, mas pocit ze tu ani nemas co kupit, pretoze aj horuca cokolada je draha, ale je velmi pekna avsak mne az tak neucarovala a Praha je Praha, ono ked som tam bol prvykrat tak sa mi tam velmi pacilo ale ked tam si druhykrat, tretikrat a stale castejsie tak uz to nie je nic moc, architektura je skvostna, nepoznam mesto ktore by na svete malo take veze a stavby, je taka rozpravkova a carovna ale jednoducho velmi ma to tam nelaka uz
Nudné mestá. Síce majú bohatú históriu a ich architektúra je jedinečná, skôr by som ocenil extravagantnejšie miesta na zemi ako... Nemšová, Lučany, Hrozenkov, alebo žilina.
Nie to bol trápny vtip.
Tak si mala dať New york... Washinkton DC Tokio do piči, to sú mestá!
Majú cez 50 mil obyvateľov... europa je pre nich, ako malé obchodné centrum piči.
mrakodrapy do výšin piatich kilometrov! rozloha piči, najdlhšia ulica na svete je práve v tokiu! piči meria asi ... 1540 kilometrov. No fakt... piči.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Co ti poviem, nebola som tam dlho, ale som sa tam trosku zorientovala a k budapesti to mam blizsie proste Vieden ma netaha, nepaci sa mi tam zivot dokonca ani nemecky jazyk, bez ktoreho si tam strateny.
Budapest je pre mna mesto, v ktorom by som sa vedela predstavit aj zit dlhodobo, chodievam tam kazdorocne parkrat ci uz na letisko pocas leta, ked su dovolenky alebo len tak.
Vieden je mesto, ktore ma celkovo irituje, ci uz ich jazyk, uplne cely ich narod, ludia, zvyky, kultura, atd., do Prahy by som sa chcela ist pozriet.
Ale urcite su lepsie mesta, kde by som sa napr. nastahovala a tieto to niesu, ale zas stale lepsie ako SR!
To je vsetko co viem o tom napisat!
ale Praha je moje top mesto
Praha a Vieden super, obe sa mi pacia, ale Vieden ma urcitym sposobom fascinuje, neviem to vysvetlit akurat ze Praha ma krajsie, novsie metro
@karin28398 ak sa smiem spytat, co ta irituje na rakusanoch a ich zvykoch?
V Prah a Viedni som bol, ale Budapešť som ešte nenavštívil.
Kedysi sme chodili každý rok do Viedne na Veľkonočné prázdniny a bolo skvelé bývať priamo na Kartnerstrasse,večer sme vždy pozerali ako tá ulica zaspáva a ráno ako sa zobúdza,navštevovali sme veľkonočné trhy,Prater,obchody,výstavy.A v poslednej dobe tam chodím na koncerty.V Prahe som bola len 2krát ale to mesto mi totálne učarilo,je to tam strašne krásne,tak iné ako v Bratislave a pritom je to tak blízko a tak podobná krajina.Kebyže sa mám presťahovať,ale niekde blízko,tak je to určite Praha.Nikdy predtým,ako som ju navštívila som nemyslela,že bude taká nádherná.A tie obchody!:3 Úplne iné ako u nás na Slovensku,na jednej ulici,myslím Na Příkopě,sú tie obchody strašne krásne,aj predavačky sa tam správajú úplne inak ako u nás, a o Pařížskej ani nehovorím -.-
- vieden na mna zaposobila chladne.. pekne mesto, čo sa týka pamiatok a pod., ale ludia, jazyk, všetko take strohe...
- budapešt - bola som tam neraz a mesto je čarovne, pamiatkami este krajsie ako vieden pre mna... mesto ma svoje čaro, ma ducha...
- praha - tiež krásne mesto, neviem sa ale teraz rozhodnuť, ci je praha alebo pešť krajšia obe sa mi na seba podobaju, mostami, riekou, budovami..
A Viedeň je tiež pekná, ešte možno krajšia ako Praha, ale tam som nikdy nebola tak na dlho, tak to neviem tak posúdiť
Nie to bol trápny vtip.
Tak si mala dať New york... Washinkton DC Tokio do piči, to sú mestá!
Majú cez 50 mil obyvateľov... europa je pre nich, ako malé obchodné centrum piči.
mrakodrapy do výšin piatich kilometrov! rozloha piči, najdlhšia ulica na svete je práve v tokiu! piči meria asi ... 1540 kilometrov. No fakt... piči.