Viete..rpi každom cvičení sa uvoľnujú voľné radikály, ktoré defacto spôsobujú starnutie..čiže ochabovanie celého tela...myslím tým teda..nieje cvičenie mierne kontraproduktívne?
Viete..keď máte normálnu postavu..ani tučnú ani chudú moc..tak akurát
Neviem odkial mas take informacie ale skoro vsetky studie na tuto temu sa zhoduju na tom ze cvicit s mierou je urcite lepsie ako necvicit vobec. Samozrejme prehnane cvicenie zas tiez nie je zdrave a moze viac uskodit ako pomoct. Vsetko s mierou...
@solum to kde si na take prisiel? si vygugli nejakych starsich typkov ktori cvicia cely zivot ze ako dnes vyzeraju..ich rovesnici mozu len zavidiet..sam poznam jedneho takeho z nasej telocvicne
1./ starnutie = ochabovanie celeho tela? ale kdeze.
2./ vies pri com vsetkom sa uvolnuju volne radikaly? a vies ze tvoje telo ma zopar mechanizmov na to, aby si s nimi poradilo (a aj to ucinne robi aj prave teraz)?
3./ najcastejsou pricinou umrti v nasich podmienkach ani nahodou nie je oxidacny stres, ale kardiovaskularne choroby. radsej by som cvicila a trenovala svoje srdce ako riesila volne radikaly...
moja prababka nešportovala celý život a dožila sa 96. Môj pradedo nikdy nešportoval a dožil sa 91. Ja nikdy nebudem športovať a je mi to jedno, aj tak raz skapem.
@anonymka00 vieš to máš tak, starý ludia mali každý deň niakú robotu.
dnes sa už ľudia tak nenarobia ako vtedy. Oni mohli jesť aj masné jedlá bez toho že by im to uškodilo. A ešte ani chorý nebívali tak často ako terajšia generácia
Stres niči telo sakramensky viac, cvičenim sa da regulovať jeho vplyv, už vyššie spominane endorfiny Stres ako pričina, nie ako dôsledok mnohych problemov s kardiovaskularnym systemom
@sandy114 yeah už od 8 rokov vysedávam denne za PC od rána do večera, a pozri aká som kysňa, mám 165cm a až 40 kg myslím že by ma mali dať do guinessky za obezitu
@anonymka00 obezita ako taka nemusi byť jedina pričina, problemy pohyboveho aparata aj pri takej hmotnosti byť môžu vpohode, ďalej kvalita tych 40kg je kto vie aka + čo by ukazali testy, cholesterol vysoky byť môže aj pri takpovediac chudom človeku atď.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
myslíš že budeš takto vyzerať v jeho rokoch bez cvičenia ?
2./ vies pri com vsetkom sa uvolnuju volne radikaly? a vies ze tvoje telo ma zopar mechanizmov na to, aby si s nimi poradilo (a aj to ucinne robi aj prave teraz)?
3./ najcastejsou pricinou umrti v nasich podmienkach ani nahodou nie je oxidacny stres, ale kardiovaskularne choroby. radsej by som cvicila a trenovala svoje srdce ako riesila volne radikaly...
A k teme, silovy trening zhusťuje kosti a spevňuje cele telo
a navyše cvičenie tvorí endorfin čiže radšej budem stara a šťastná ako znudena a "zdrava" (pochybujnem
nakoniec clovek zisti, ze cistenie zubov kazi zuby
dnes sa už ľudia tak nenarobia ako vtedy. Oni mohli jesť aj masné jedlá bez toho že by im to uškodilo. A ešte ani chorý nebívali tak často ako terajšia generácia
ty si debil
@lx
@flysser
@lawey
@burn