Akože logicky blbosť...Ale každému z nás sa už v živote určite stala vec, pri ktorej sme zapochybovali náhoda ?? Nie osud. Nehovorím tu o každodenných situáciach, ale o takých ktorých výsledok by vás ani vo sne nenapadol ,o situáciach ktoré maju pod sebou
Kresťan, alebo teda ešte nejaká azda väčšia skupina ľudí odpovie že je to Božia vôľa.
Ľudia, ktorí sú väčšinou poverčiví to nazvú osudom.
Skeptici to volajú náhodou.
Ja tomu vravím sila myšlienok (...to sa zo mňa fakt stáva nejaký učeník Buddhu?!)
Raz som chcel ísť skoršie domov z Havany (krčmy,) ale šiel som až o 15 minút neskôr.
A keď som po štvrť hodine šiel tou cestou, ktorou vždy chodievam, tak som natrafil na skupinku ľudí, policajtov a zdravotníkov, ako stoja pri kamennom kvetináči pri cukrárni a stoja pri mŕtvom chlapíkovi, ktorému trčí z brucha nožík.
Ísť o 15 skôr možno tam ležím ja. To bol asi osud.
svoje osudy si skladáme sami, každou sekundou... je to také "ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva", ale nemôže sa odraziť zvuk, ktorý už nebol vydaný, však?
ja si hlavne posledný rok uvedomujem, ako mám svoj život vo svojich rukách a práve teraz sa mi dejú najzaujímavejšie veci... je to dlhý príbeh, ale keď sa spätne obzriem, všetko to vyzerá ako dopredu naplánované... možno aj bolo - ale mnou
pred par rokmi som mozno zmysalal podobne ale teraz to povazujem za hlupe spekulovanie. ano mozno niekomu chybali milimetre aby zomrel pri dopravnej nehode. ale jednoducho sa tak nestalo. nevidim v tom ziadne zvlastne "cary" alebo co. to je vsetko.
aj pokazené hodiny ukazujú dva krát za deň správny čas, skôr či neskôr sa čisto štatisticky stanú situácie, ktoré sa môžu zdať ako výnimočné, dokonale sediace, atď.
zastávam po istom čase nazorovosť...všetko čo sa udeje, nech je za tým nespočetný počet situacii bez ktorých by sa to odklonilo uplne iným smerom a nenaplnilo sa to tak ako sa ..dajme tomu udialo - nevnimam to ako osud... Skor ako určita prirodzena tzv. anomalia, ktorá sa ...udeje priam pravidelne v celku, medzi ostatnými. nIč vynimočne...to skor len ludia tomu prisudiac pomenovanie osud - prirodzena reakcia človeka - vysvetlit si iracionalne situaciu na ktoru niesu logicke argumenty - za učelom - "nejako si to zaradit, začlenit...tak vlastne spracujeme celkovo svet, nazeranie na neho a pod. utvorenim si nazorovosti...aj takýmto sposobom. Ale napriem tomu...možno, možnože..tam niečo je...čo to presne tak...nasmerovalo ...(nechavam priestor na tajomno
ale ....skor by som sa vyjadrila sposobom - tam kde vidime pravdu - sa (pre nas) nachadza. Tam kde nie, tam jej nedovolime myšlienkovo byt...a "dana" nazorovost je odklonena inak
ja na osud verim. ale ze tam su vzdy len dve riesenia co mozes spravit a ked spravis jedno tak sa stane nieco ine ako keby si spravil to druhe ale nakoniec osud je rovnaky. ako vysvetlit moju filozofiu.. napriklad
ides so obchodu a najdes tam fajneho chlapika s ktorym si padnes do oka a bud urobis a) zoznamis sa s nim b) ignorujes ho, ak urobis a) tak dajme tomu ze ti da svoje cislo a stretnete sa vonku a ak urobis b) tak ho nestretnes nejaky cas a potom sa ti a) zacnete randit a b) stretnete sa znova a nakoniec ci urobis a) ci b) nakoniec sa aj tak vezmete.
dufam ze som to pochopitelne napisala... proste tvoj osud je uz napisany vo hviezdach a cokolvek urobis aj tak ta to donesie k poslednim dveram co je tvoj osud
neviem na toto presne odpovedať,väčšinou si všetko vytvárame sami. svojimi činmi a myšlienkami, ale zas ako si spomenul, občas sa stane niečo, čo má toľko premenných že to ako náhoda alebo osud vyzerá.
osud je paradox nakolko vzdy mas moznost volby ale akokolvek sa rozhodnes bolo ti to dane rovnako ako keby si sa rozhodol inak ale niektore veci ta proste v zivote musia stretnut tym sa i tak nevyhnes
@dantex ja nad tým tiež poslednú dobu veľmi premýšľam. No najhoršie je, že keď sa človeku dejú takéto "osudové veci" tak si to nevie interpretovať. Nevie čo má robiť, nevie ako by dopadlo rozhodnutie, ktoré kvôli tomu urobí.
Ja som tiež riadne zmätená teraz, ale nechávam tomu voľný priebeh.
Sila myšlienok je rozhodne veľká podľa mňa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Druha vec je, ze pocas celeho zivota sa ti zopar takych nahodiciek proste stat musi.
Ľudia, ktorí sú väčšinou poverčiví to nazvú osudom.
Skeptici to volajú náhodou.
Ja tomu vravím sila myšlienok (...to sa zo mňa fakt stáva nejaký učeník Buddhu?!)
A keď som po štvrť hodine šiel tou cestou, ktorou vždy chodievam, tak som natrafil na skupinku ľudí, policajtov a zdravotníkov, ako stoja pri kamennom kvetináči pri cukrárni a stoja pri mŕtvom chlapíkovi, ktorému trčí z brucha nožík.
Ísť o 15 skôr možno tam ležím ja. To bol asi osud.
ja si hlavne posledný rok uvedomujem, ako mám svoj život vo svojich rukách a práve teraz sa mi dejú najzaujímavejšie veci... je to dlhý príbeh, ale keď sa spätne obzriem, všetko to vyzerá ako dopredu naplánované... možno aj bolo - ale mnou
ides so obchodu a najdes tam fajneho chlapika s ktorym si padnes do oka a bud urobis a) zoznamis sa s nim b) ignorujes ho, ak urobis a) tak dajme tomu ze ti da svoje cislo a stretnete sa vonku a ak urobis b) tak ho nestretnes nejaky cas a potom sa ti a) zacnete randit a b) stretnete sa znova a nakoniec ci urobis a) ci b) nakoniec sa aj tak vezmete.
dufam ze som to pochopitelne napisala... proste tvoj osud je uz napisany vo hviezdach a cokolvek urobis aj tak ta to donesie k poslednim dveram co je tvoj osud
Ja som tiež riadne zmätená teraz, ale nechávam tomu voľný priebeh.
Sila myšlienok je rozhodne veľká podľa mňa.