Včera ma len tak napadlo, že keď si človek s nejakou rečovou vadou (napr. keď račkuje, alebo šušle alebo ja neviem čo) číta v mysli text, či ho číta normálne alebo aj v mysli má túto vadu. Ako je to? : ) Just curious
Raz ma vypočúval policajt čo neuveriteľne šušlal, ja som mu nerozumel ani pol slova.. a vyjebal mi facku zakaždým keď som sa spýtal že "Čo" alebo keď som mu povedal že nerozumiem... toľko faciek čo som dostal za ten večer nestíha zadeliť ani chuck norris
od veci: Mám kamaráta, kt. kokce a vždy keď nám chce povedať nejaký zážitok z jeho dňa všetci odídu, vždy mi to príde komické, lebo nikto ho nechce počúvať, lebo jeho príbehy sú vždy na pol hodinu, ale to bere športovo, vždy sa smeje s nami..
ja trošku ráčkujem a myslím že teraz ked sa nad tym zamyšlam a čítam si toto forum v mysli tak račkujem aj v mysli ale inak neviem, vobec ma nenapadlo nad tym uvažovať
nie, myslí normálne. skus si nahrať čo hovoriš a pustiť si to potom .. bude to znieť trochu inak ako sám seba počuješ hovoriť. a ked premyšlaš automaticky vieš zmysel slova ktoré .. na ktoré mysliš. nepotrebuješ ho luštiť z račkovania/šušlania ktorím by tvoj vnutorný hlas - premyšlanie rozprával. koktavý sa v mysli nezasekávajú .. premyšlajú rovnako plynulo ako ktokoľvek iný, praveže hociaký priemerný človek obyčajne premýšla rýchlejšie ako hovorí, len koktavý to nevedia nejak ubrzdiť na tu spravnu rýchlosť, a tak sa podkýnájú popredu a zasekavájú.
@hskr2 keď som bola na ZŠ chodila som k logopedičke, ale nejak ja neviem to nešlo...a teraz už mi to nejak nevadí...moje ráčkovanie nie je až take zle a vela ludi si to na prvy krat ani nevsimne a ani to nikomu nevadi v mojom okoli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Raz ma vypočúval policajt čo neuveriteľne šušlal, ja som mu nerozumel ani pol slova.. a vyjebal mi facku zakaždým keď som sa spýtal že "Čo" alebo keď som mu povedal že nerozumiem... toľko faciek čo som dostal za ten večer nestíha zadeliť ani chuck norris
no hej fetujem, prečo inak by som trávil voľné chvíle na kriminálke?
@schyzoofrenik
od veci: Mám kamaráta, kt. kokce a vždy keď nám chce povedať nejaký zážitok z jeho dňa všetci odídu, vždy mi to príde komické, lebo nikto ho nechce počúvať, lebo jeho príbehy sú vždy na pol hodinu, ale to bere športovo, vždy sa smeje s nami..
aj mne sa to zdá také..milé alebo podarené alebo ako to povedať
hovorim take francuzske ale zazila som ludi co hovorili nieco ako u miesto toho takze na tom este nie som tak zle
len tie facky vyzerali skôr nejak takto:
ale ked si citam v hlave text alebo ked vyslovujem, tak ja to pocujem ako normalne "r" proste