-mňa by zaujímalo, prečo si všetky decká na matury natrieskajú dejepis, nosku, estetiku, poprípade dva jazyky, a prírodné vedy, tie sa doslova z maturitných vysvedčení vytrácajú...prečo študenti uprednostia deják pred fyzikou, matikou alebo chémiou?...a a
neviem...ja som si dal napriklad ako volitelne matiku a nosku...a je to pritom odveci kombinacia, viac by sa mi hodila matika a fyzika....lenze vyslovene som potreboval zamturovat len z matiky tak to druhe som si dal podla toho co sa mi zdalo lahke, preto NoS.....a fyziku som si vlastne ani nemohol dat lebo by som bol jediny a neboli by seminare z toho...tusim by som nemal potom ani dostatok hodin a este by som bol z toho aj tupy
ale mam pocit ze kebyze je matika povinna ako volakedy bola tak by ani zdaleka nezamturovalo tolko ludi...teraz sa ako tak nabiflia dejepis a nosku, aj ked niekedy aj to len na stvorky
podla mna je to asi preto lebo nie kazdy rozumie matemetike a je ovela lahsie ist maturovat z nosky alebo biologie,a podla mna vobec toho nie je az tak vela a da sa to naucit,napr ja som zmaturovala na same jednotky a mala som len biflovacie predmety a podla mna je to sto krat lepsie ako nejaka blba matika ktoru ked nechapes nemas sancu zmaturovat a navyse ked mas ucitelku ktora si prisla nieco na tento svet dokazovat a najviac sa tesi ked niekto musi robit reparat z matiky pred maturitou a pritom z nej nematuruje
Mmm, matiku si dám určite. Fyziku pochybujem a Chémiu tiež celkom určite. V živote by som si nedala dejepis alebo jazyky (nosku ešte hej) ale dejepis... niečo nelogické nezáživné a čisto bifľovacieho charakteru, eee. Nedokážem sa bifliť, proste to neviem, mám desnú pamäť takže všetko mi musí dávať logickú súvislosť, aby som si to zapamätala...
a prebytok právnikov... nie všetci, čo idú na kombináciu dejepis/noska idú na právo. to máš polovicu humanitných vied na také zameranie.. a z toho vzchádzajú oficiálne vedci...
takisto, ak ide niekto na STUčku, nemá zamestnanie technik, ide o špecializácie a podobne.. a navyše, nech si každý študuje čo chce, ďalšie uplatnenie je len jeho šikovnosť..
to dá rozum...len potom tých právnikov a ekonómov je ako nasratých...filozofia komenského je happy, však má plné stavy...technika biedi...medicína, väčšina sa na to vysere, odíde....farmácia...
ja som siel maturovat z matiky a nosky - a to preto, lebo prihlasky na vyoke skoly som si daval na ekonomku a politologiu - a tieto dva predmety su aspon z casti obsiahnute v NOSke (samostatne z ekonomie, alebo politologie sa u nas nedalo maturovat, neviem, ci vobec z politologie sa da)
ja som maturovala z biológie a chémie, pretože ma to bavilo a išla som na medicínu...ale nikdy by som si nedala matiku alebo dejepis...jednak ma to nebavilo a asi by to bolo pre mňa dosť nezáživné...ale každý si vyberie podľa toho,čo ho baví a čo bude potrebovať...nemyslím,že by prírodné vedy stáli nejak v úzadí...
Aj ja sa často toto pýtam, je to aj chyba školstva, ale vyjadriť sa neviem..môj názor - na prírodovedné predmety potrebuješ mať logiku a pochopenie, no a humanitné koľko krát sa to musíš len naspamäť naučiť...ja osobne preferujem tie prírodovedné, aj maturitné mala, a aj idem na PriFUK..ale je to každého vec samozrejme..
ja som maturovala z dejepisu a nosky... a uprednostnila som ich z veľmi jednoduchého dôvodu - hlásila som sa na vysoké školy, kde sa aj prijímačky točili okolo obsahu týchto predmetov...
podľa mňa preto lebo ide o to aký vzťah má k tomu predmetu už od mala...alebo akú ma profesorku na tom predmete..myslím, že aj tá profesorka spraví dosť veľkú váhu na tom predmete...
alebo podľa toho čo sa mu ľahšie učí.. napríklad dejepis sa dá naučiť... ale matika a chémia nie.. nato potrebuješ mať k tomu predmetu aj nejaký pozitívny vzťah.. ja sama neznášam chémiu... a nieže neznášam ja sa ju môžem učiť aj 5hodín každý deň a nebudem ju chápať.. nikdy... takže podľa mňa jeto o tom aký máme vzťah k tým predmetom a ako sa nám dajú učiť..
Ja som si napríklad nevyberal z čoho chcem maturovať jedine som si mohol dať predmetov na viac a to si myslím že v dnešnej dobe je na nič. Ja som maturoval zo Sj, Nj, Biológie, Technológie, Strojníctva, Ekonomiky a ešte som mal praktické z fyzikálnej chémia a analytickej chémie. Lebo môžeš maturovať dnes so všetkých predmetov ktoré máš na SŠ a aj tak si po maturite väčšinou môžeš do maturitného vysvedčenia vytrieť akurát riť. V dnešnej dobe je maturita nič a veľa tomu napomáha aj to že väčšina žiakov SŠ zmaturuje len tak bodaj by bolo. A ako napísala v @10@transplantovana nebude predsa niekto si naviac dávať záťaž na hlavu tým že bude maturovať z matiky či z fyziky alebo chémií ak ide na VŠ školu kde sa na tieto predmety neberie žiaden ohľad.
Ďalšia vec je že v dnešnej dobe je fakt malo ľudí čo majú hlavu na Fyziku a Matiku, lenže to je aj dobou a také isté problémy sú aj na VŠ že na techniku nikto nechce ísť študovať no ak neviem matiku a fyziku tak čo by tam robil a rovnako načo bude z toho maturovať ak to nevie????
@etelnair Neviem na isto ale voľakedy aj veľa študentov radšej maturovalo z matiky lebo si mohli vybrať medzi cudzím jazykom(Ruštinou) a matikou tak každý radšej bral matiku inak matika bola povinná len na tých školách kde bola nevyhnutná počas celého štúdia, ďalej treba brať ohľad na to že voľakedy(za socíku) sa na strednú školu žiak ktorý mal trojky na ZŠ ani len nedostal aj to veľa znamená lebo ak na SŠ prídu debili už zo ZŠ tak sú vo väčšine aj debili na SŠ tak oni sú šťastný že vôbec zmaturovali na štvorky. Na slovensku je školstvo na hovno pretože školám sa peniaze z ministerstva dávajú podľa kvantity študentov a nie ich kvality a to je chyba tak potom sa netreba čudovať aké výsledky majú SŠ a VŠ ak žiak v očiach školy je len kus za ktorý dostanú školné tak to tak aj vyzerá že nikto nič nevie.
nooo lebo lebo leboooo asi vacsinou kvoli VS... aj ked ja som aj tak si vybrala maturitu z biologie a nie dejepis a studujem sociologiu zly bol dejepis, zly! a ked sme uz boli zameranie biola-chemia, skoda to nevyuzit
Ja si myslím, že študenti nie sú rachlí, aby si dávali matiku či fyziku, keď náuky a jazyky sa dajú nabifliť, pričom na matiku potrebujú matematickú logiku. A tou neoplýva každý.
Ale dejepis..keby som nechcela ísť mierne opačným smerom, osobne by som nad ním uvažovala, ale nepovažujem ho za jednoduchý predmet na ,,nabiflenie".
@bluepanter dovoľ mi nesúhlasiť, ak nevieš, kto kedy vládol a čo urobil, odnikiaľ si to už nevycucáš. Ak nevieš presný vzorec pre tú a tú veličinu, máš celkom slušnú šancu odvodiť si ho.
logicky, že keď niekomu proste matika fyzika chemia nejde tak si ju ani neda aj keby mali nejaki matematici a chemici vyhynuť. (ach) .. a ja som si dala bio a nosku a som spokojna
Fyziku si nedám, nie som idiot. Keď to neovládam a keď ma to nezaujíma, tak prečo sa s tým trápiť. To isté s matematikou. Ak sa ňou nebudem zaoberať po škole, tak načo si sťažovať nevyhnutné. Ja si beriem nosku a geo, plus jazyk, čo je nutné na mojej škole. Nos+geo= najľahšie možnosti, pretože na výšku sa neplánujem venovať ani jednému zo školských predmetov, väčšina k tomu nemá ani len blízko. Chapando?
ako prepač ale ked ma niekto uz od zaciatku vztah k jazykom alebo dejepisu naco bude maturovat z chemie alebo fyziky..? Podla mna to nie je podla mody ale podla toho co komu vyhovuje
jmaturujem Z NoS-ky a dejepisu a cchem ísť študovať históriu a cudzí jazyk, tak načo pôjdem maturovať z matematiky respektíve akýchkoľvek iných než nie humánnych predmetov... nie každý ma vlohy na logické či prírodovedné predmety, mňa asi tiež Boh neobdaroval týmito predpokladmi
Aha, takže keď nejdem maturovať z matiky, som sprostá a neviem ju?
Trošku divné názory niektorí máte Ja napríklad matiku viem dobre, ale proste z nej maturovať nepôjdem, lebo ju nepotrebujem, tak čo? Keď ma proste baví niečo iné, mám talent na jazyky a humanitné predmety, mám ísť z fyziky, matiky a chémie, lebo to nie je v móde a ja musím byť predsa iná?
Omg veď každý ide maturovať z toho, čomu sa chce ďalej venovať a čo ho baví.. A to, či ho baví matika alebo dejepis je každého vec a z ďaleka to nie je otázka sprostosti
Podla mna je odpoved jednoducha - lebo humanitne predmety su lahsie. Ja som maturovala z biologie a NOS som si vybrala jednoducho preto, lebo bola strasne lahka.
Inak mna lakaju humanitne oblasti, bavi ma umenie a zaujimaju ma prirodne vedy hmm A stale rozmyslam, ze co by mi bolo byvalo vyslo na tych psych. testoch co som nikdy nerobila
o rok maturujem z infoše a matiky noska je moj najmenej oblubeny predmet, filozofiu by som na stredných školách uplne zrušil, zmenil by som ju napriklad za zakladnu politologiu alebo daco take s opoctatnenim do života
Nechapem ale prečo stoji štúdium na práva take peniaze. Vet tam sa ućia iba z knih suché poučky, škola nepotrebuje zriaďovať a udržiavať laboratoria, kupovať drahu techniku etc.
mna fyzika chemia a matika vobec nebavi ..... ja spim pocas tych hodin .... preto volim predmety humanitné, by bolo po mojom vobec by som ich do skoyl nedal zbytocne ...
pretože matika na strednej už ani nie je matika, zrejme preto sa z nej nechystám maturovať....i keď z nemeckej musím jupi jeej ableitungy a extremwertaufgaben *yahoo*
@barbizonka bude to mať dopad taký, že technické povolania budú viacej platené dúfam... ja som maturoval z matiky a odborné predmety /elektrotechnika/ tak hádam zo mňa dačo bude
@52 mozno to co mne ze co sa tyka IQ testu je to super ale na jake povolanie by som sa hodila s tym si ta teta asi tyzden hlavu lamala a aj tak mi prd poradila lebo tam ti vyjde bud to co si si uz vybrala lebo automaticky uprednostnujes tie moznosti ktore s tym suvisia alebo ked nemas sajnu tak ti to nepomoze
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
a netusim preco to robia. asi su na tolko sprosti, ze matike jednoducho nepochopia, tak sa radsej nabiflia dejak..
ale asi to bude tým, že jednak majú študenti malé sebavedomie (strach, že fyzika a pod. sú ťažké predmety) a tým, že ich to proste nebaví
takisto, ak ide niekto na STUčku, nemá zamestnanie technik, ide o špecializácie a podobne.. a navyše, nech si každý študuje čo chce, ďalšie uplatnenie je len jeho šikovnosť..
to dá rozum...len potom tých právnikov a ekonómov je ako nasratých...filozofia komenského je happy, však má plné stavy...technika biedi...medicína, väčšina sa na to vysere, odíde....farmácia...
alebo podľa toho čo sa mu ľahšie učí.. napríklad dejepis sa dá naučiť... ale matika a chémia nie.. nato potrebuješ mať k tomu predmetu aj nejaký pozitívny vzťah.. ja sama neznášam chémiu... a nieže neznášam ja sa ju môžem učiť aj 5hodín každý deň a nebudem ju chápať.. nikdy... takže podľa mňa jeto o tom aký máme vzťah k tým predmetom a ako sa nám dajú učiť..
ja osobne idem mat tiez dva ajzyky ale azs aj informu takze...
Ďalšia vec je že v dnešnej dobe je fakt malo ľudí čo majú hlavu na Fyziku a Matiku, lenže to je aj dobou a také isté problémy sú aj na VŠ že na techniku nikto nechce ísť študovať no ak neviem matiku a fyziku tak čo by tam robil a rovnako načo bude z toho maturovať ak to nevie????
@etelnair Neviem na isto ale voľakedy aj veľa študentov radšej maturovalo z matiky lebo si mohli vybrať medzi cudzím jazykom(Ruštinou) a matikou tak každý radšej bral matiku inak matika bola povinná len na tých školách kde bola nevyhnutná počas celého štúdia, ďalej treba brať ohľad na to že voľakedy(za socíku) sa na strednú školu žiak ktorý mal trojky na ZŠ ani len nedostal aj to veľa znamená lebo ak na SŠ prídu debili už zo ZŠ tak sú vo väčšine aj debili na SŠ tak oni sú šťastný že vôbec zmaturovali na štvorky. Na slovensku je školstvo na hovno pretože školám sa peniaze z ministerstva dávajú podľa kvantity študentov a nie ich kvality a to je chyba tak potom sa netreba čudovať aké výsledky majú SŠ a VŠ ak žiak v očiach školy je len kus za ktorý dostanú školné tak to tak aj vyzerá že nikto nič nevie.
Ale dejepis..keby som nechcela ísť mierne opačným smerom, osobne by som nad ním uvažovala, ale nepovažujem ho za jednoduchý predmet na ,,nabiflenie".
@bluepanter dovoľ mi nesúhlasiť, ak nevieš, kto kedy vládol a čo urobil, odnikiaľ si to už nevycucáš. Ak nevieš presný vzorec pre tú a tú veličinu, máš celkom slušnú šancu odvodiť si ho.
@syriana jazyky sa dajú nabifliť? Ech..
S literatúrou ale súhlasím, ľúbim otázky typu: ,,vydržala Jankova láska k Marienke až do ich spoločnej jesene života?"
ja z osobných dôvodov neznášam chémiu a bio,nie preto že by ma to nebavilo,takže si to logicky vyberať nebudem
vystihla si literatúru, ble
A moje výšky?
UKF Nitra,KU RK-história
UCM Trnava-chémia a aplikované chémia
UK BA-právo
STU BA FPCHT-medicínska chémia
Čo z toho usudzuješ? Ja toľko,že moje záujmy sú rozlietané
A na margo právnikov.Táto oblasť nie je saturované.Právnické vzdelanie je možné využiť nielen v justícii.Eto vjo
a)je to v móde, tak ako kedysi boli všetci vys.... z vedy a techniky, lebo zažívali rozvoj.........
b)a teraz sa z technickej spoločnosti sa stáva informačná.....je to tak
c)niektorí ľudia sú zrodení pre písmená, iní pre čísla
d)tak, ako sú na svete ľaváci aj praváci, jin aj jang.......
P.S.myslím, že je kontraproduktívne, aby sa prírodovedne a humanitne orientovaní ľudia navzájom žrali, miesto toho, aby spolupracovali
Trošku divné názory niektorí máte Ja napríklad matiku viem dobre, ale proste z nej maturovať nepôjdem, lebo ju nepotrebujem, tak čo? Keď ma proste baví niečo iné, mám talent na jazyky a humanitné predmety, mám ísť z fyziky, matiky a chémie, lebo to nie je v móde a ja musím byť predsa iná?
Omg veď každý ide maturovať z toho, čomu sa chce ďalej venovať a čo ho baví.. A to, či ho baví matika alebo dejepis je každého vec a z ďaleka to nie je otázka sprostosti
Inak mna lakaju humanitne oblasti, bavi ma umenie a zaujimaju ma prirodne vedy hmm A stale rozmyslam, ze co by mi bolo byvalo vyslo na tych psych. testoch co som nikdy nerobila