Chcela by som radu, čo robiť, ak vôbec nemám pevnú vôľu? Napr. chcem schudnúť, ale nemám vôľu odolať a nerozhbehnúť sa vyrabovať chladničku... Alebo sa chcem naučiť na akordeón, ale neviem sa prinútiť ísť cvičiť. Nejaké rady na pevnú vôľu? p
Trenovat ju. Co ine by si chcela robit ? Proste si urci nejaky maly, osobnny ciel a dosiahni ho. NIE "snaz sa ho dosiahnut", ale DOSIAHNI HO. A potom znova a znova... Kravina, ze by si mala tak slabu volu, aby to neslo. Ide to vzdy, len treba velmi chciet
ja si tiež myslím, že sa s tým musíš len zmieriť. to sa asi zmeniť nedá, ale možno by si to mohla riešiť nejakou druhou osobou keď sa neprinútiš ty, prinúti ťa on/a
@puco90 Aj to je moznost, ale iba na velmi pomaly rozbeh . Raz niekto povedal: Abstinencia je lahsia, ako striedmost - a suhlasim s nim. Ked si das jednu klobasku, tazsie odolavas tym dalsim, ale ked spravis nejake opatrenie, ktore Ti najlepsie ani nedovoli Tvoju chut naplnit (napr. sa zbavis razne a rychlo vsetkych klobasok..), bude to o cosi lepsie. Plus (pri takychto pripadoch sa to da) si treba najst nejaku zabavu na rozptylenie, aby si na to furt nemusel mysliet
@drejka Ale no.. to neverim . Ako moze byt clovek spokojny so svojou lenivostou? Da sa uspokojit so vselicim a zvyknut si na vela veci, ale stale musi byt nieco, co Ti zabezpeci, ze sa nenudis a chce sa Ti nieco robit. Lenivost je jedinou barierou k splneniu snov a kazdy si predsa chce plnit sny, nie?
@drejka No ved to aaano.. Je jasne, ze clovek musi v provm rade naozaj chciet . Nie, ze by som verila na horoskopiciny, ale tak zo skusenosti mam rada levov, hoci niekedy ma udivuju do nepochopitelnych rozmerov
Ani ja pri chudnutí nemám vôlu, ale pomáha mi ako motivácia nejaká tá "predstava" (napr. "čo by si asi pomyslel Alexi Laiho, keby za ním prídeš takáto vypasená? Celkom to pomáha
... mal som taký istý problém (nie s chudnutím ale s dačím iným) ..nájdi si dakoho s kým budeš určitú činnosť robiť.
Ja som chcel začať plávať, ale tiež som nemal vôľu, keď som začal chodiť plávať s kamošom vždy som volal ja jeho alebo on mňa a keď už bol u mňa tak sa už ťažko odmietalo
Skús porozmýšľať nad pozitívami (to hlavné je neopísateľne dobrý pocit , ktoré by to prinieslo vďaka tomu čo by si pre seba urobila Vypíš si ich na papier a každý deň čitaj
Musis vediet, ci ten ciel naozaj chces a za aku cenu ho chces dosiahnut. Ci ti stoji za tu snahu. Ak ti stoji, stanov si nejaky limit na jeho dosiahnutie.
Napriklad chcem prestat fajcit. Znamena to, ze buduci tyzden si dam kazdy den uz len 2 cigarety namiesto - trebars piratich- a budem sledovat, ci sa mi to podarilo. Ak ano, urcim si dalsi. Ak nie, tak si dam iny, menej narocny.
Hlavne je dolezite prestat sa trapit nad tym, ze nieco nemozes dosiahnut a tvrdit, ze nemas pevnu volu. Ak sa ti nieco nepodari aj na trikrat, tak to v skutocnosi asi ani nechces
keď niekto niečo veľmi chce, tak pre to urobí aj nemožné... keď sa potrebuje vyhovárať na vôľu, tak to asi až tak veľmi nechce... nuž, buď sa zmier s tým, že nič nedotiahneš do konca, alebo tu nerieš, že nie si schopná niečo zvládnuť, jednoducho to zvládni bez zbytočných kecov okolo toho celého to je jediný recept, iný nie je
To chudnutie zatiaľ nerieš, to chce dlhodobo pevnú vôlu.
A pri ostatných, daj si cieľ a urč si napríklad nejakú odmenu, ak urobíš nejaký krok k tomu cieľu. A možno by aj pomohlo, keby si svoje ciele povedala aj ostatným, možno by ťa ten tlak okolia trochu vyburcoval splniť to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ale na môj nick mám inšie dôvody
na mňa to tak zaberá
@drejka Ale no.. to neverim . Ako moze byt clovek spokojny so svojou lenivostou? Da sa uspokojit so vselicim a zvyknut si na vela veci, ale stale musi byt nieco, co Ti zabezpeci, ze sa nenudis a chce sa Ti nieco robit. Lenivost je jedinou barierou k splneniu snov a kazdy si predsa chce plnit sny, nie?
..Mozno som atypicky baran
Ja som chcel začať plávať, ale tiež som nemal vôľu, keď som začal chodiť plávať s kamošom vždy som volal ja jeho alebo on mňa a keď už bol u mňa tak sa už ťažko odmietalo
Napriklad chcem prestat fajcit. Znamena to, ze buduci tyzden si dam kazdy den uz len 2 cigarety namiesto - trebars piratich- a budem sledovat, ci sa mi to podarilo. Ak ano, urcim si dalsi. Ak nie, tak si dam iny, menej narocny.
Hlavne je dolezite prestat sa trapit nad tym, ze nieco nemozes dosiahnut a tvrdit, ze nemas pevnu volu. Ak sa ti nieco nepodari aj na trikrat, tak to v skutocnosi asi ani nechces
A pri ostatných, daj si cieľ a urč si napríklad nejakú odmenu, ak urobíš nejaký krok k tomu cieľu. A možno by aj pomohlo, keby si svoje ciele povedala aj ostatným, možno by ťa ten tlak okolia trochu vyburcoval splniť to.
2.urob väčšiu vec a odmeň sa niečím stredným
3.veľká vec -malá odmená (už len to splnenie bude odmena, tomu ver)
rob to fúúúúrt dokola.......