a inak, pharmatex som pouzivala roky, ale nikdy nie samostatne, to ked som bola mlada a totalne paranoidna a ustrachana teraz uz viem co, kedy a ako si mozem dovolit
ale inak odporucam, aj pearlov index to ma lepsi ako kondomy. samozrejme len s partnerom ktory ma spravene testy a vies ze nema ziadnu pohlavnu chorobu.
@whisper jaaaaj zase raz jeden co vidi pohlavne choroby napisane na cele ved nechci, ide "len" o tvoje zdravie. (ak nepouzijes kondom)
@midnight o malicko, ale ma. a ta aroma ma tiez svoj dovod, kopirujem zo stranky vyrobcu:
"Prípravok má okrem spermicídneho aj antiseptický účinok. Pôsobí proti niektorým baktériám a vírusom, ktoré sa prenášajú pohlavným stykom. Čo je však veľmi dôležité PHARMATEX neničí laktobacily, baktérie, ktoré zabezpečujú ochranu pošvy. Navyše nijako neovplyvňuje menštruačný cyklus. Nemá ani teratogénny účinok – nepoškodzuje vyvíjajúci sa plod. Je teda neškodný aj v prvých týždňoch tehotnosti, keď menštruácia ešte nevynechala a žena nevie, že je už tehotná. Neprechádza do krvi ani do mlieka, preto sa môže bez obáv používať práve počas dojčenia."
@whisper ...to sa tak raz jeden oženil s jednou ktorej dôveroval, a po tom čo jej bol neverný skončila ona vo väzení za vážne ublíženie na zdraví a jeho vták v prádelníku
(pýtať testy je jeden extrém, odmietať ich s neochvejným presvedčením ako ty a považovať dôveru za absolútne spoľahlivú prevenciu je zasa druhý extrém.)
Ja ich neodmietam s neochvejným presvedčením, ja som ten komentár písal ako reakciu na to, kde sa podela dôvera v dnešnom svete. Jasné, že ak si ideš do klubu zbaliť niekoho, tak tam je ochrana pred STD dosť k veci, ale snáď si nebudem pýtať výsledky testov na pohlavné choroby vo vážnom vzťahu...
@whisper asi mame rozdielne meritko v tom, co znamena slovne spojenie "zalezat na zdravi", takze dalsia debata je bezpredmetna nie v zlom, vsak kazdy zodpoveda len za to svoje.(zdravie) - nastastie.
@midnight k @12 najdi kompromis medzi "extremami"...hm? ja testy za extrem nepovazujem...neberiem to tak, ze mu dam ultimatum - tu mi do tyzdna predloz komplet vysledky...je pre mna uplne normalne, ze ako na nich pojde on, tak na ne pojdem aj ja (s nim)...a ak bude vsetko ok ide sa na vec
ale zbytocne sa opakujem, malokto to chape a mne to ani nevadi
@willbebetter bezpredmetná je len vtedy, keď sa ty sama budeš tváriť, že to tak je, namiesto toho, aby si normálne odpovedala... a možnože raz aj bez irónie, tú si šetri pre svoje kamošky a kamošov.
@whisper ja som ti odpovedala uplne normalne, takze neviem ci si len vztahovacny alebo ako? proste ako ti vysvetlit, ze mne je moje zdravie natolko cenne, ze dovera nie je a nikdy nebude pre mna dostatocne spolahlivy prostriedok ochrany? neviem ako inak som ti mala odpovedat na @11 , pretoze to co pises mi postrada logiku. jednoducho to vidime inak.
@nobile nie. pokial je ako forma antikoncepcie kondom a nechceme na tom nic menit, tak to neriesim. praveze to rozoberam az vtedy, ked je vztah vaznejsi a uz v tej dovernejsej faze, ze napriklad zacneme uvazovat o tabletkach. ten jeden vazny a dlhorocny partner, pri ktorom som brala antikoncepciu na testoch bol. a bol to normalny, zodpovedny chlap, postavil sa k tomu racionalne a bez problemov isiel.
@nobile az taky "freak" nie som ved tie testy maju opodstatnenie vlastne az vtedy, ked sa miesaju telesne tekutiny a k tomu pri kondomoch nedochadza, avsak pri pharmatexe a tabletkach ano, takze preto som to tu vobec spominala.
@willbebetter Ak si ani po opätovnom prečítaní si svojich reakcií nevšimneš, že na mňa reaguješ povýšeneckým, arogantno-ironickým spôsobom, tak potom pokračovať v diskusii naozaj nemá zmysel, pretože mi je nepríjemné viesť s tebou dialóg. A nie, nie je mojim cieľom ťa urážať, len prebudiť trochu sebareflexie a nehádzať to hneď na moju (ne)vzťahovačnosť. Veľa šťastia s testami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Pharmatex ako čo? Krém? Alebo antikoncepciu? Alebo ktorý z ich produktov? Alebo tak všeobecne?
a inak, pharmatex som pouzivala roky, ale nikdy nie samostatne, to ked som bola mlada a totalne paranoidna a ustrachana teraz uz viem co, kedy a ako si mozem dovolit
ale inak odporucam, aj pearlov index to ma lepsi ako kondomy. samozrejme len s partnerom ktory ma spravene testy a vies ze nema ziadnu pohlavnu chorobu.
FAKT? ...a ja som bol odjakživa v tom že o pár percent horší...
...po tejto info mu možno dodatočne odpúšťam aj ten jeho intenzívny nemocničnedezinfekčný sm...arómu
@midnight o malicko, ale ma. a ta aroma ma tiez svoj dovod, kopirujem zo stranky vyrobcu:
"Prípravok má okrem spermicídneho aj antiseptický účinok. Pôsobí proti niektorým baktériám a vírusom, ktoré sa prenášajú pohlavným stykom. Čo je však veľmi dôležité PHARMATEX neničí laktobacily, baktérie, ktoré zabezpečujú ochranu pošvy. Navyše nijako neovplyvňuje menštruačný cyklus. Nemá ani teratogénny účinok – nepoškodzuje vyvíjajúci sa plod. Je teda neškodný aj v prvých týždňoch tehotnosti, keď menštruácia ešte nevynechala a žena nevie, že je už tehotná. Neprechádza do krvi ani do mlieka, preto sa môže bez obáv používať práve počas dojčenia."
myslim ze mu to odpustime
(pýtať testy je jeden extrém, odmietať ich s neochvejným presvedčením ako ty a považovať dôveru za absolútne spoľahlivú prevenciu je zasa druhý extrém.)
Ja ich neodmietam s neochvejným presvedčením, ja som ten komentár písal ako reakciu na to, kde sa podela dôvera v dnešnom svete. Jasné, že ak si ideš do klubu zbaliť niekoho, tak tam je ochrana pred STD dosť k veci, ale snáď si nebudem pýtať výsledky testov na pohlavné choroby vo vážnom vzťahu...
@midnight k @12 najdi kompromis medzi "extremami"...hm? ja testy za extrem nepovazujem...neberiem to tak, ze mu dam ultimatum - tu mi do tyzdna predloz komplet vysledky...je pre mna uplne normalne, ze ako na nich pojde on, tak na ne pojdem aj ja (s nim)...a ak bude vsetko ok ide sa na vec
ale zbytocne sa opakujem, malokto to chape a mne to ani nevadi
Myslel som, ze sa ti nepacia kondomy a pred prvym sexom posles kazdeho najprv na testy
Tu sa sejdu vselijaci psychopate!