ahoj,mám piercing v pupku od svojich 14tich,teraz by som si chcela ísť dať do jazyka ( opäť do toho istého štúdia ) bola som si tam dať robiť aj piercingy do uší... a teraz som si opäť pozerala jeho stránku a má tam napísane " piercing len od 18! " ako pr
- Môže sa zapáliť, zhnisať, napuchnúť a môžeš z neho dostať aj teplotu.
- Najnevhodnejší je pierc v jazyku, nad perou, do brady, do pery. Proste ten, čo má uzatváranie v ústach alebo to, čo ti zasahuje do ústnej sliznice.
- Najväčšou nevýhodou je, že ti môže totálne zničiť zuby. Tým, že sa pierc otiera o zuby a ďasná, môže poškodiť sklovinu a odhaliť zubné krčky. No stojí ti ten pierc za škaredé zuby a tým pádom aj za škaredý úsmev? Podľa mňa je zdravie najdôležitejšie. Kto sám seba zničí kvôli nejakému módnemu výstrelku, tak to už pochybujem o zdravom rozume toho človeka.
- Čerstvý pierc bolí, je to neprijémne, tobôž keď to máš v ústach, musíš si umývať zuby a jesť. Po takom piercingu do jazyka alebo do brady nemôžeš jesť nič mliečne, tým pádom ani tekuté jogurty, prívarky. A tuhú stravu, predpokladám, že po čerstvom prepichnutí ani nebudeš jesť.
- Počula som o prípade jednej baby, ktorej z piercingu tak napuchol jazyk, že sa jej pierc nedal vybrať, tak jej ho museli jednoducho vyrezať.
ja som si tiež bola robiť a bolo tak od 18 alebo s povolením rodiča, ale nevedela som o tom. ale keď som tam už bola tak povedal že stačí keď zavolám mamine a potvrdí to.
@assasins môže ale je to tak 1:1000 a ak jej to robí v štúdiu tak sa podla mňa nemá čoho báť lebo je to všetko sterilné. hentaké veci vznikajú skor keď si to niekto robí doma.
@assasins ja som ešte nepočula že by niekto mal problém s piercingom ak si naňho dával bacha tak ako trebalo a v štúdio je to v pohode,ja som sa pýtala ohľadom veku nie ohľadom toho či ho chcem alebo nie.
@assasins héj ... a dalsia vec o zuby sa obtiera asi ťažko .. keby si ho aspon mal tak by si vedel ... a jesť môže v pohode všetko .. po čase vôbec nevadí úplne si naň zvykne ... a tá baba bola asi v takej nevedomosti ako ty ... keby bola mudrejsia tak vie že do čerstvej dierky sa dáva pirec omnoho vačší v prípade že by opuchol.
ja som si sama prepichovala dva všetko som mala sterilne vyvarene dezinfikovane a ten v pere sa mi behom týždna zahojil ako nič..inač jazyk je jedno z miest kam by som si pierc nedala ..kamaratke ho v študiu spravili a ani sa nepytali kolko ma rokov a mala 16
@2@3 to je individualne...mam pierce v jazyku od 18 a nikdy som s tym nemal problem...ak spociatku dodrziavas hygienu a to co ti povie clovek v studiu, tak s tym neni problem, pokial samozrejme nemas alergie na urcite kovy...koniec koncov toto sa moze stat aj s nausnicou v uchu alebo kdekolvek inde...
1. je to tam napísané? Je. Platí to? Podľa všetkého to dodržiava. Možno medzitým zmenil názor alebo postoj alebo ako to nazvať a skrátka viac nerobí piercingy deťom. Čo mu aj schvaľujem.
2. piercing v jazyku nie je bohvieaká výhra, mala som to istý čas a bola to nesmierna úľava, keď som to vytiahla a viac naspäť nedala. Potom si však uži proces hojenia, super záležitosť
Akože lepšie si počkať do osemnásť - možno ti to v hlave trochu dozreje.
A ak psychicky/fyzicky nezvládneš nejesť 4 dni a spať s priotvorenými ústami, vzhľadom na to, že ti jazyk opuchne ako špongia napustená vodou, tak neodporúčam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Stále ho chceš ?
- Môže sa zapáliť, zhnisať, napuchnúť a môžeš z neho dostať aj teplotu.
- Najnevhodnejší je pierc v jazyku, nad perou, do brady, do pery. Proste ten, čo má uzatváranie v ústach alebo to, čo ti zasahuje do ústnej sliznice.
- Najväčšou nevýhodou je, že ti môže totálne zničiť zuby. Tým, že sa pierc otiera o zuby a ďasná, môže poškodiť sklovinu a odhaliť zubné krčky. No stojí ti ten pierc za škaredé zuby a tým pádom aj za škaredý úsmev? Podľa mňa je zdravie najdôležitejšie. Kto sám seba zničí kvôli nejakému módnemu výstrelku, tak to už pochybujem o zdravom rozume toho človeka.
- Čerstvý pierc bolí, je to neprijémne, tobôž keď to máš v ústach, musíš si umývať zuby a jesť. Po takom piercingu do jazyka alebo do brady nemôžeš jesť nič mliečne, tým pádom ani tekuté jogurty, prívarky. A tuhú stravu, predpokladám, že po čerstvom prepichnutí ani nebudeš jesť.
- Počula som o prípade jednej baby, ktorej z piercingu tak napuchol jazyk, že sa jej pierc nedal vybrať, tak jej ho museli jednoducho vyrezať.
a k teme... za skusku nic nedas
2. piercing v jazyku nie je bohvieaká výhra, mala som to istý čas a bola to nesmierna úľava, keď som to vytiahla a viac naspäť nedala. Potom si však uži proces hojenia, super záležitosť
A ak psychicky/fyzicky nezvládneš nejesť 4 dni a spať s priotvorenými ústami, vzhľadom na to, že ti jazyk opuchne ako špongia napustená vodou, tak neodporúčam.