hej ten betakaroten je dobry napad...su take tabletky alebo aj opalovaky s pridavkom. Alebo sa napchavat mrkvou A natierat sa stale a stale a nebit stale na najvacsom slnku.
Nebezpečenstvo užívanie betakaroténu spočíva v tom, že v tabletách je ho neprimerané množstvo. To by ste museli do seba pchať stále len mrkvu celý deň, aby ste do seba dostali aspoň polovicu z toho množstva, čo sa nachádza v jednej tablete. Lenže kým by ste toľko tej mrkvy zjedli, tak by ste sa najprv povracali... Lebo telo nedokáže spracovať toľko danej látky. Molekuly betakaroténu teda miesto toho, aby chránili a spevňovali našu kožu, tvoria väzby vzájomne medzi sebou. Bujnenjú a bujnejú a bujnejú... A neprestanú, kým do seba vy neprestanete pchať betakarotén. No to môže byť niekedy už neskoro
Čo sa týka ochrany pred spálením, ja používam UV 25 a to mám kožu ako nejaká cigánka. Všetci, čo si myslíte, že najlepšie sa opálite s nejakým olejčekom UV 2 a hlavne na obed uprostred júla, sa nehorázne mýlite. Čím dlhšie vám bude "hnednutie" trvať, tým dlhšie vám vydrží.
Takže v preklade: opaľujte sa pomaly a s mierou, so silnými opaľovacími faktormi (nie je pravda, že s opaľovacím krémom sa neopálite, len sa nespečiete), vyhýbajte sa poludňajšiemu slnku (od 11.oo do 15.oo) a keď sa chystáte vyvaliť na slnko prvýkrát v sezóne, venujte tomu max. 2 hodinky...
9: No jj..je to dosť individuálne, hlavne pri tých čo sa vôbec nedarí opáliť ..ale zas mám kamošku, čo préjde len z domu do obchodu a späť a je tmavá jak nemecká čokoláda..
jou treba sa natierať... a to opálenie neberte až tak smrteľne vážne, veď lepšie byť bledý a zdravý ako hnedý s rakovinou... hej, rakovina neni istá, ale starnutie kože, to je 100%tné... ale to sa prejaví až po dlhšom čase...
15. Dobre robíš, máš menšie riziko rakoviny kože... Ja som samozrejme vždy s hlavou v oblakoch, preto slnko nijako špeciálne neregistruje ako hrozbu mojej upíroidnej pokožke... a potom vyzerám ako tí tučniaci z Madagaskaru . A je to strašne nebezpečné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a máš to v suchu
no a natieraj sa...to je jasné...
ja sa nikdy nenatrem lebo stem byt černa a jak sme boli v nedelu na kupku som sa nenatrela a som sa spalila este teraz ma to štipe
a potom mi mama povie ze sa opalim aj ked sa natrem len to sa nespalim : lol
Nebezpečenstvo užívanie betakaroténu spočíva v tom, že v tabletách je ho neprimerané množstvo. To by ste museli do seba pchať stále len mrkvu celý deň, aby ste do seba dostali aspoň polovicu z toho množstva, čo sa nachádza v jednej tablete. Lenže kým by ste toľko tej mrkvy zjedli, tak by ste sa najprv povracali... Lebo telo nedokáže spracovať toľko danej látky. Molekuly betakaroténu teda miesto toho, aby chránili a spevňovali našu kožu, tvoria väzby vzájomne medzi sebou. Bujnenjú a bujnejú a bujnejú... A neprestanú, kým do seba vy neprestanete pchať betakarotén. No to môže byť niekedy už neskoro
Čo sa týka ochrany pred spálením, ja používam UV 25 a to mám kožu ako nejaká cigánka. Všetci, čo si myslíte, že najlepšie sa opálite s nejakým olejčekom UV 2 a hlavne na obed uprostred júla, sa nehorázne mýlite. Čím dlhšie vám bude "hnednutie" trvať, tým dlhšie vám vydrží.
Takže v preklade: opaľujte sa pomaly a s mierou, so silnými opaľovacími faktormi (nie je pravda, že s opaľovacím krémom sa neopálite, len sa nespečiete), vyhýbajte sa poludňajšiemu slnku (od 11.oo do 15.oo) a keď sa chystáte vyvaliť na slnko prvýkrát v sezóne, venujte tomu max. 2 hodinky...
A budete pekní, hnedí a nebudete mať rakovinu!
Slnko je nepriateľ..