Ja píšem "tlačeno-písano". Niektoré písmená sú z tlačenej, niektoré z písanej abecedy, veľké písmená píšem tlačené. Písmená nespájam, píšem ich osobitne. Dosť sa to podobá na to písmo, ktoré chcú zaviesť ako vhodné písmo do základných škôl v Čechách (nepamätám si, ako sa volá).
aj aj... ja to proste striedam. Často u mňa vidieť vety, kde sa striedajú slová písaným a tlačeným... Keď opisujem od niekoho úlohu, poznámky alebo odpisujem čosi z tabule, tak píšem podľa toho ako to je napísané tam. Ale preferujem písané
Moje písané písmo bolo (je?) nečitateľné aj pre mňa samotného. Takže iba tlačeným. A to už... huh, od 5. triedy ZŠ, to je nejakých... 9 rokov? Za ten čas už mám vypracovanú vlastnú abecedu a kopu skratiek: n a u v je u mňa jedno a to isté, i r c detto. A potom kopa rôznych znakov s k+niečo (ky, ka, ku, ke) a tiež pár na m,p,s. Niektoré dlhé slová mám na pár "znakov". Niekedy (podľa nálady - len tak zo srandy ) píšem akoby zrkadlovo obrátene ("dole hlavou" a aj z ľava do prava) ale nie je to tak lebo podľa zrkadla to potom nesedí. A ešte lepšie je, keď tam občas hodím niečo z japončiny Jednoducho, keď nechcem aby to čítal niekto iný ako ja, veľmi sa na tom potrápi.
Smutné ale je, že som vlastne takmer zabudol písať písaným. Neviem už písať asi 1/2 písmen a napísať slovo alebo vetu = horor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ale minule som si skúšala písať poznámky čiste písaným a vôbec mi to nešlo.. :/
A keď píšem na kompe tak samozrejme tlačenými
Ja píšem "tlačeno-písano". Niektoré písmená sú z tlačenej, niektoré z písanej abecedy, veľké písmená píšem tlačené. Písmená nespájam, píšem ich osobitne. Dosť sa to podobá na to písmo, ktoré chcú zaviesť ako vhodné písmo do základných škôl v Čechách (nepamätám si, ako sa volá).
Smutné ale je, že som vlastne takmer zabudol písať písaným. Neviem už písať asi 1/2 písmen a napísať slovo alebo vetu = horor.