S kamarátom sme sa po dlhšej dobe stretli a keďže sme boli obaja hladní, šli sme sa na obed. Každý si to platil sám. Iný kamarát sa ma pýtal, prečo mi ten chalan obed nezaplatil a tvrdil, že to mal celé platiť on a nie každý zvlášť. Aký máte na to názor?
aj u nas to tak je že každy si plati sam však ked pojdeme 5. a ja by som mal zaplatit tak prosim pekne hehe ... ked sa plati tak jedine pivo to si platime navzajom raz on mne a zas ja jemu dalšie kolo ...
Ja tiež vždy platím sama za seba. Nemám rada, ak za mňa niekto platí. Maximálne ked sa dohodneme tak na polku. Asi je to od toho, na čo je človek zvyknutý.
Preco by musel platit za teba? Nie je to rande, a keby aj, ak sa dohodnete, ze plati kazdy za seba, je to cisto vasa vec a druhy kamos moze ist tak akurat do prdele so svojim nazorom
podobna vec sa mi stala, ked som siel s kolegom na obed, a povedal ze ide na zachod a hned aj zaplatil ucet za oboch. A ked som sa ho spytal ze preco, tak povedal, ze mu to je trapne platit napolovicu a na 2 ucty
nenapadá mi dôvod prečo by to mal celé platiť on sám ... tieto veci sú normálne (aj to iba sem tam) v partnerstve alebo v rodine alebo fakt pri blízkych priateloch že raz potiahne jeden a nabudúce druhý ale muž nie je povinný platiť vždy a za každých okolností žene jedlo,pitie, čokolvek ...
ja občas kamarátky na niečo pozvem ale tak isto kamarátov v tomto rozdiely nerobím .. no a vyslovene v budúcnosti ak nepozvem na niečo ženu s tým že budem chcieť potiahnuť a bude to hneď odo mňa očakávať tak to bude asi prvé aj posledné stretnutie
Dnes sa uz galantnost nenosi
Zena ma mat vo vreckuu taku istu sumu penazi ,mozno aj viac ako chlap.Prave pre taketo pripady .
( a nie obsession zaraba dobre..no ked je dievca s chalanom je slusnot kaze zaplatim ti za ten rozok s maslom ) Aj ked ide len o kamosa.
Teda ak si zena.
Ak dvaja kamarati je to na dohode.
Alebo ak nema prachy este porozumiem Zaplatim vtedy aj sama
Zaujímavá dilema, ale rozumiem ti. Fakt asi záleží o akého kamoša ide, ak si robíte vzájomné ilúzie na vzťah alebo teda aspoň on (o čom si sa teda nezmienila) tak by to mal platiť on..ja som v tomto stará škola, ešte stále si myslím, že muži by mali byť aspoň trochu gentlemani a ponúknuť žene napr. bundu ak je zima a ženy by mali vedieť variť, viesť domácnosť a pod. No v praxi sa muž iba zmieni o tom, že bundu nikomu nedá, lebo by mu bola zima a ženy si jedlo častejšie objednávajú ako robia doma. Alebo len žijem v okruhu čudných ľudí, neviem...asi to mám zidealizované príliš. No každopádne ak ste teda iba kamoši a stretli ste sa po dlhšej dobe, tak pre dobrý dojem to zaplatiť tiež mohol , nemyslím si, že obed je nejaká extra drahá záležitosť..a viac ako o hodnotu tých peňazí ide o to gesto od neho, ale samozrejme robiť to nemusel a nie je na tom nič zlé..I keď mne je blbé platiť na dva účty.
@lentrdlo316 Ahojte, veľmi pekne Vás prosím o vyplnenie krátkeho dotazníka, ktorý sa týka mojej bakalárskej práci. Téma sa týka študentov končiacich ročníkov na strednej škole. Za ochotu vopred ďakujem survio.com/survey/d/S1N3C7N6P8W3I6H6O
Pokiaľ to nebolo rande, tak to bolo v pohode, že si každý platil za seba.
Aj keď - na druhej strane - je iba veľmi málo mužov, ktorí chodia so ženou "len tak" na obed, bez čo i len štipky záujmu o ňu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ak ok ja často platím za kamosov. Ale to má dôvody.
ja občas kamarátky na niečo pozvem ale tak isto kamarátov v tomto rozdiely nerobím .. no a vyslovene v budúcnosti ak nepozvem na niečo ženu s tým že budem chcieť potiahnuť a bude to hneď odo mňa očakávať tak to bude asi prvé aj posledné stretnutie
Zena ma mat vo vreckuu taku istu sumu penazi ,mozno aj viac ako chlap.Prave pre taketo pripady .
( a nie obsession zaraba dobre..no ked je dievca s chalanom je slusnot kaze zaplatim ti za ten rozok s maslom ) Aj ked ide len o kamosa.
Teda ak si zena.
Ak dvaja kamarati je to na dohode.
Alebo ak nema prachy este porozumiem Zaplatim vtedy aj sama
Aj keď - na druhej strane - je iba veľmi málo mužov, ktorí chodia so ženou "len tak" na obed, bez čo i len štipky záujmu o ňu