Pocitujete pri ludoch inej kultury/rasy predsudky? Ste za miešanie rás alebo zachovanie národov a viacerých rás?
jednoducho či ste........ nie rasisti ale jednoducho či odsudzujete ludí čo su v Europe napríklad Arabi ked maju byť v Arábii a sa sem nasťahovali. Ci ich vnímate ako votrelcov. Ci mate predsudky a myslite si ze dufam ze sa nebude miesat s niakou blondino
Nie som rasistka, ba naopak. No nemám rada, keď sa každý niekde serie. Samozrejme, chápem prípady, keď sú z krajiny nútení odísť. Či už to je tá práca, situácia v krajine a pod.
@luc.ka Pozemsky raj zo sveta určite nespravil a následky 2. svetovej su tu dodnes.
Ale to nič nemení na pravdivosti toho výroku..........
Ale nechcem sa hádať, je mi jasné že od určitých ludí ( s inou farobu pleti ) môžem očakávať podobné príspevky.....................
Nebudem sa už viac vyjadrovať k určitým osobám na tuto tému v tejto diskusii.
predsudky tiež nemám, ale miešanie rás, čo ja viem asi som proti..a vadia mi keď sa tí islamisti vtierajú k nám na slovensko a vnucujú nám ich náboženstvo.. a tak isto aj židi..
synagógy by som na slovensku zakázal stavať....a teraz ma tu humanisti zožerú...
Na sťahovaní nič zlé nevidím pokiaľ sa nesnažia presadzovať na cudzom území svoje zvyky a utláčať ostatných(to bohužial arabi robia). V zásade sa snazím nesúdiť človeka podľa rasovej príslušnosti ale podľa správania.
O miešaní,nemáme právo niekomu zakázať vzťah ale ja si vzťah s iným mužom ako árijcom neviem ani predstaviť.
Nepáči sa mi to najmä z náboženského hľadiska, lebo dochádza ku konfliktom, keď sú viaceré naboženstvá blízko seba (viď Islam vo Švajčiarsku, ktorý začal celkom slušne vyskakovať). Pokiaľ viem, nikde nedokážu byť na rozumnej báze a tolerovať sa navzájom. Ťažko dochádza ku kompromisu, keď každý chce svoje.
Z kultúrneho hľadiska mi to vadí menej, i keď som za zachovávanie pôvodnej národnej kultúry (zvykov, umenia) a nemám rada, keď sa to mieša, hoci to môže priniesť i umelecký prínos a niečo nové.
Pleťovo mi je to jedno, i keď si nemôžem pomôcť, černoši ma odpudzujú. Vadia mi skôr povahové črty rás, ktoré nie sú v niektorých oblastiach kompatibilné.
@mikesoz židia sa k nám vtierajú? vnucujú nám svoje náboženstvo? Kokos dávajme si pozor, lebo zachvíľu to tu bude samá synagóga
K tomu hitlerovmu výroku - poukazoval na nejaký známy prípad keď sa zmiešali rasy a vzniklo z toho niečo strašne zlé? či prečo sa s tým @rayennn stotožňuješ?
Tvoja analogia je chybna, pretoze rozdiel medzi cernochom a belochom je ako rozdiel medzi nemeckym ovciakom a kokerspanielom a nie ako rozdiel medzi odlisnym druhom cicavcov.
Všetci naši indiani čo sa prezývajú rómovia alebo cigáni by sa mali nasačkovať do kamiónov a vrátiť sa pekne do indie.. inak nemam problém v krížení rás však aj môj obľúbený Dunker Blake Griffin má bielu mamu a čierneho otca ale napr taký Muhamad Ali je proti kríženiu rás on vraj má rád peknú kožu černochov a pekné čierne kučeravé vlasy
Inak ta studia, podla ktorej rasizmus suvisi s nizkou inteligenciou ocividne ma realny zaklad. Ked tak pozeram na profily a vyroky ludi tuna co maju rasisticke kecy.
@tommyhot a kto sa kde nenasťahoval, všetci sme sa odniekiaľ niekde nasťahovali .. ale naši predkovia tu sídlia už minimálne 1000 rokov a to ťa očividne netrápi. Keby som sa na to pozrel z tvojho pohľadu tak keď ti nasťahujem do bitu alebo do dvora pár cigáňov tiež ti to nebude vadiť, veď tam nie si odjakživa...
K tomu príkladu s tímy psami, možno v podstate medzi nimi nieje rozdiel ale keď ich zmiešaš vznikne ti bastard. Slušne povedané zmiešanec. A nepoznám nikoho kto by si radšej kúpil zmiešanca ako čistokrvného... a pritom je v podstate to isté.
Mojim príspevkom som nechcel byť ani trošku rasistický. Nikdy som nič nemal ani mať nebudem proti iným rasám pokým zostanú na svojom originálnom území kde žijú už po stáročia a nebudú nikomu vnucovať svoj zaužívaný spôsob života. čo som tím vyjadriť je poukázať na môj odpor k ľuďom čo si nevážia svojich predkov a svoju identitu. Neváži si to čo jeho predkovia po stáročia budovali, o čo sa viedli vojny a o čo sa zomieralo. Nikdy som tím ľuďom nechápal a asi ani nepochopím.
Na záver by som chcel dodať že sa jedná o môj čisto subjektívny názor a dúfam že som nikoho neurazil.
@carpathian sorrač ale na toto sa mi nedá nezareagovať. skus si kuknúť správy a nejaké výroky našich spoluobčanov... každý sa iba oháňa rasizmom. Oni očividne rasisti nie su ale poväčšine mi príde čo od niečoho čo sa dá spájať s inteligenciou majú títo občania kus ďaleko... Samozrejme ide aj to čo berieš ako rasizmus. Rasizmus je dá sa povedať že zadeklarovaný pojem ale každý si ho inak vykladá. Takže aby som sa dostal späť k téme tak teraz ti prídem najdem ti desať ľudí ktorí su čistí antifa a majú IQ pod bodom mrazu a napíšem študiu podľa ktorej majú ľudia ktorí inklinujú antifa nízke IQ. čiže ono je to také objstrané vieš A áno vidím že si napísal reálny základ takže si nehádzal všetkých do jedneho vreca. A opäť tímto príspevkom som nechcel mať nejaké rasistické keci ..
@skooty tvoja analogia nesedi, pretoze byt/dvor je moje sukromne vlastnictvo, ktore som si kupil, ale ty nie si vlastnikom teritoria zvaneho Slovensko/Europa. Nikto nie je jeho vlastnikom, pretoze verejne "vlastnictvo" je oxymoron.
Preferencia cistokrvnych psov nehovori nic o kvalite, vyjadruje, len nevedomost ludi kupujucich psov. Jednak slachtenie v historii nebolo nic ine ako miesanie roznych plemien a hlavne krizenec je z pohladu chorob, ci narocnosti na vychovu podstatne vhodnejsi ako cistokrvny pes. Kazdopadne neviem co si tym chcel povedat. To, ze uprednostnim pivo pred vinom este nijako nevyjadruje, ze pivo je kvalitnejsie. Je to len moja subjektivna preferencia. Chapem, ze sa nechces krizit napriklad s cernoskou, ale to neznamena, ze taky mulat je horsi, alebo menejcenny.
Ja si vazim, co moji predkovia vybudovali, akurat, ze si neuvedomujes jeden fakt a to ten, ze Stur nebol ani tvoj a ani moj predok, tak isto ako mojim predkom nebol tvoj pradedo. Tvoji predkovia pre mna nevybudovali ani prd, tak ako ani predkovia ludi, ktori so mnou zdielaju maximalne tak teritorium. Navyse preco by som si mal vazit, ze sa viedli vojny vytvorene politickou sociopatickou luzou vyhradne pre ich osobne zaujmy?
Nikde som nepisal ze rasizmus je prejav, ktoreho je schopny len beloch nie? Ved aj cigan aj cernoch mozu byt rasisti, a samozrejme je takych dost, rovnako ako bielych rasistov. A podla mna presne to sedi aj k tej studii, lebo vacsina ludi aj z jednej aj druhej strany, co maju take tendencie, su ocividne dost neinteligentni alebo nevzdelani (nie je to asi jedno a to iste, lebo nevzdelany clovek moze byt inteligentny).
@skooty a he,j ty vlastne nie si rasista, ty len delis ludi na nasich, vasich, takych obcanov a onakych obcanov, tych, ktori sem patria a ti, ktori tu nemaju co hladat...
Inak moj oblubeny z dielne rasistov je tento:
"Sice nie som rasista, ale clovek by sa mal narodit biely"
@tommyhot opäť musím narážať na predkov aj keď je mi to už trošku blbé ale no čo už ..... No okej predstavím si Europu ako verejné vlastníctvo za ktoré naši predkovia a nie jeden zaplatili smrťou v boji proti agresorom. či to už boli tatari, turci atď.. Príde ti toto ako malá cena za privlastnenie respektíve kúpu niečoho takého ako je kontinent ? Preskočím o jeden odstavec ďalej, nakoniec sa vrátim k tomu druhému. Očividne si nepochopil čo som myslel pod slovom predok. Pod výrazom predok som nemyslel mojho deda, respektíve mojho pradeda, nejdem zachádzať viac do hĺbky, bol by som tu do zajtra ale pod slovom predok som myslel etnickú skupinu, rasu. A neviem prečo by som si mal niečo menej vážiť len preto že to vybudoval sused aj keď nieje so mnou žiadna rodina. Aha nechem na teba útočiť ale z tvojej poslednej vety mi prišlo že by si bol sto razí radšej keby sme tu mali mešity a ty by si už bol 10 generačný arab.
Nepovedal som že by bol ten pes horší, Len som tím povedal že vždy sa viacej cení čistokrvný od zmiešanca. A jeho odolnosť je tiež dosť subjektívna to že je zmiešanec mu už neprisudzuje dobrú imunitu. Imunitu mu dávaju jeho životné podmienky v ktorých žije ... Na prirovanie by som použil našich spoluobčanov o ktorích nemám problem povedať že maju o moc lepšiu imunitu ako ja a keď sa na to pozerám z tohoto pohľadu aj oni sú čistokrvný. Ale podľa teba je asi zlé že sa snažím o zachovanie "bielej" rasy ( nemyslel som to ani trošku rasisticky) a jej kultúry ktorá sa tu zachováva po generácie.... Opäť to bol môj subjektívny názor ktorý očividne ty ako podporca multikulti nikdy nepochopíš. Nechcel som ťa teraz ani trošku uraziť, a nemyslím to ironicky ako ti to teraz môže pripadať
@carpathian áno veď to viem len proste sa ma to trochu dotklo kedže sa považujem za nacionalistu a nacionalizmus veľa ľudí považuje za rasizmus aj keď to nemá s tím nič spoločné ........
@tommyhot a to som nepovedal viď vyššie že nemám nič proti iným rasám len nech si ostanú na svojom území kde žiju už po generácie . Príde ti toto ako rasizmus ? mne teda vôbec nie. Chovám k ním rešpekt a snažil by som sa k nim správať podľa ich pravidiel v tom prípade keby som prišiel na ich územie... Ak ti príde toto ako rasizmus tak ja už neviem.
@skooty tazko sa vedie debata s ludmi, ktori si zamienaju pojmy s dojmami. Predstav si, ze sa bavis s astronomom a zacnes mu rozpravat o padajucej hviezde. To je proste rovnaky nezmysel ako verejne vlastnictvo. Nic take neexistuje, je to oxymoron a ak nevies preco, tak najlepsie je ilustrovany na "tragedii obecnej pastivny" » cs.wikipedia.org/wiki/Tragédie_...
Preco by ma malo trapit, ze nejaki ludia zijuci stovky rokov predomnou s niekym bojovali? To, kde si sa narodil je geneticka nahoda a keby sa nahodou Slovensko stane arabskou krajinou, tak je viac ako pravdepodobne, ze by si sa pod tarchou diametralne odlisnych okolnosti narodil na uplne inom mieste, resp by si sa nenarodil vobec. Navyse preco by mi vadilo, ze su tu mesity, ked by desiatky generacii mojich predkov uz davno boli arabi/moslimovia? Absolutne by som si neuvedomoval tento "problem", tak ako si ho neuvedomuju ani americania, ktorych predkovia tiez boli nieco uplne ine a zili niekde uplne inde.
Nie, podla mna nie je zle, ze sa snazis o zachovanie bielej rasy, podla mna je zle, ze sa snazis obmedzovat pohyb osob na uzemi, ktore ti nepatri. Neviem ako ty, ale ja tu nevidim ziadne hranice
Retoriku, ze "sice nie som rasista a nemam nic proti ciganom/cernochom/aziatom, ALE ..." pouzivaju prave latentni rasisti, ktori si to takymto alibistickym sposobom snazia ospravedlnit.
@skooty heh nacionalizmus je dost cudny ideologicky prud inak, kedze nie je ani poriadne definovany. Nieco ako nacionalisticke hnutie v podstate ani neexistuje. Existuju neonacisti, ktori sa snazia svoje hnutie maskovat ako nacionalisticke. Ja rozumiem, ze ty nie si nacek, ale podla mna neexistuje jasne vymedzeny program "nacionalistov".
Takze mi prosimta popis co ty chapes pod tym pojmom "nacionalizmus". Co je jeho ulohou, ci je to skor politicky alebo nejaky filozoficky smer, alebo co.
V tej forme ako je nacionalizmus bezne chapany medzi rasistami, je to podla mna pekna kravina. Navyse ake mame my (alebo vy) pravo komukolvek hovorit kde moze alebo nemoze zit? Stvorili sme azda planetu? Alebo sme sa nejako zasluzili o jej pozitivny rozvoj alebo zachovanie? Nemyslim si. Preco by prave jedna skupina ludi mala zit na nejakej svojej urcenej pode (urodnej, krasnej, vyhodne situovanej) a druha skupina ludi by musela napriklad zit niekde v pusti, kde aj obycajna pitna voda je drazsia ako ropa a dopestovat tam jedlo je tak tazke ze ludia umieraju od hladu. Uz by sa ludia mohli prestat hrat ze vlastnia zem, ta nemoze byt vlastnena lebo nebola vytvorena nami. Hranice statov su len vymyslene ciary, ktore si niekto vymyslel aby mohol ovladat urcite sfery vplyvu. Ano su dane kulturne a narodne, ale mali by ludom sluzit a nie ich obmedzovat. Bez stahovania narodov by sme ani my neexistovali. Tym ze ludia migrovali, miesali sa s inymi narodmi, sme tam kde sme.
Sral by som na nejaky nacionalizmus a pseudo-hrdost. Co potrebujeme je vzdelanie pre vsetkych ludi, nech sme na rovnakej urovni intelektualnej. Dalej boj proti nabozenskemu a politickemu extremizmu a to tiez dosiahnes len vzdelanim. Zmiernit peniaze co idu na zbrojenie (ale nie uplne, bohuzial armady budu este dlho potrebne) a viac penazi investovat do novych technologii v potravinovom priemysle, energetike a medicine.
Mozme donekonecna este tisice rokov zostat hlupi, bojovat kvoli vymyslenym bohom medzi sebou a nakoniec vsetci vymriet ked nam dojdu energeticke zdroje. Nasa hrdost nas zabije.
@tommyhot@carpathian ako vidím tak už nemá asi viac zmysel niečo prispievať kedže máme pravdepodobne dosť odlišné pohľady na svet a písať by som mohol aj do zajtra rovnako aj vy a nemalo by to žiaden vplyv na vás rovnako ani na mňa ...
@tommyhot a kedže žiješ v bratislave tak asi o obecnej pastvine nič nevieš a tento žvázt z wiki je uplna hluposť
@skooty v prvom rade si ten "zvast" absolutne nepochopil, pretoze len ilustruje ako funguju verejne statky vo vseobecnosti. Dobytok je len nazorna ukazka, aby to pochopili aj ludia so znizenou schopnostou uvazovat. Ako vidim nepomohlo...
Ale pocuvam, kludne mozes vyvratit tento vseobecne platny princip, ktory plati vsade a bez vinimky a najlepsie je viditelny na statnych "sluzbach", ktore sa tvaria ako "verejny" statok.
nie som rasista a nikdy som ani nebol ( je to prejav hluposti ) ... nikdy neposudzujem ludí podla farby ale podla prejavu a chovania ... je síce pravda že ak niekto spomenie slovné spojenie ( černoch alebo cigáň ) trochu sa obávam pretože zo všetkých strán kumne chodia informácie (aj osobné skúsenosti) že týto jedinci príslušnej rasy sú problémovejší ... tým absolutne nechcem povedať že som voči ním zaujatý avšak pri nich si väčšinou hned všímam správanie a to dôkladnejšie pretože štatisticky cítim nejkú väčšiu hrozbu ...
zo samotného pohladu teda človek nemôže tolko z ludí vidieť, preto sa k nim vždy postavím na základe reakcie k nim ... a vtedy si utovím voči nim vlastné stanovisko ... sme jeden druh, delenie podla pleti je podla mňa velmi zlý spôsob delenia ludí ... delenie podla správania je však iná vec
ale akoze samozrejme ked sa maju ludia radi tak je jedno akej su rasy proste maju byt spolu a hotovo ale ked ide o to ze by sa sem teraz malo najebat napriklad milion arabov na Slovensko no tak to mi uz az take super nepride no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
nech si ludia robia co chcu, hejt ich nezastavi
nechcem, aby to znelo rasisticky, samu ma najviac pritahuju belosi, ale proti miesaniu nemam vobec nic
skorej mi vadi ked sa do europy nasackuju islamisti a vnucuju nam kulturu namiesto prisposobovania sa
ale zase raz, hejt to nevyriesi, zdrhnutie prec ano :letim:
Ako WTF? Budem ľúbiť nejakého chlapa ale nebudeme spolu a nebudeme mať deti, "aby sa náááhodou naše rasy nezmiešali..." Tak to myslíš?
A.Hitler
Je to môj názor a nikdo mi ho nevyvráti. Mám nan právo.
Mačky a psy sa tiež nepária.
Ale to nič nemení na pravdivosti toho výroku..........
Ale nechcem sa hádať, je mi jasné že od určitých ludí ( s inou farobu pleti ) môžem očakávať podobné príspevky.....................
Nebudem sa už viac vyjadrovať k určitým osobám na tuto tému v tejto diskusii.
co je "ina farba pleti" a co to meni na fakte, ze ten vyrok je cisty bullshit z huby psychopata?
synagógy by som na slovensku zakázal stavať....a teraz ma tu humanisti zožerú...
zabijanie dusi? hlavne by som chcela dokaz, ze existuju. potom by som teda chcela dalsi dokaz, ze ich to zabija.
ale neber to prosim tak, ze ti beriem nazor. akokolvek absurdny je, maj si ho. lol
Inak čo sa týka miešania rás...hmm čo ja ti vím...nie som o tom presvedčený...
O miešaní,nemáme právo niekomu zakázať vzťah ale ja si vzťah s iným mužom ako árijcom neviem ani predstaviť.
ja osobne si ale neviem predstavit zit s clovekom z uplne ineho sveta, trebars z arabie, vadili by mi hlavne kulturne rozdiely
Z kultúrneho hľadiska mi to vadí menej, i keď som za zachovávanie pôvodnej národnej kultúry (zvykov, umenia) a nemám rada, keď sa to mieša, hoci to môže priniesť i umelecký prínos a niečo nové.
Pleťovo mi je to jedno, i keď si nemôžem pomôcť, černoši ma odpudzujú. Vadia mi skôr povahové črty rás, ktoré nie sú v niektorých oblastiach kompatibilné.
K tomu hitlerovmu výroku - poukazoval na nejaký známy prípad keď sa zmiešali rasy a vzniklo z toho niečo strašne zlé? či prečo sa s tým @rayennn stotožňuješ?
@rayennn "Mačky a psy sa tiež nepária."
Tvoja analogia je chybna, pretoze rozdiel medzi cernochom a belochom je ako rozdiel medzi nemeckym ovciakom a kokerspanielom a nie ako rozdiel medzi odlisnym druhom cicavcov.
K tomu príkladu s tímy psami, možno v podstate medzi nimi nieje rozdiel ale keď ich zmiešaš vznikne ti bastard. Slušne povedané zmiešanec. A nepoznám nikoho kto by si radšej kúpil zmiešanca ako čistokrvného... a pritom je v podstate to isté.
Mojim príspevkom som nechcel byť ani trošku rasistický. Nikdy som nič nemal ani mať nebudem proti iným rasám pokým zostanú na svojom originálnom území kde žijú už po stáročia a nebudú nikomu vnucovať svoj zaužívaný spôsob života. čo som tím vyjadriť je poukázať na môj odpor k ľuďom čo si nevážia svojich predkov a svoju identitu. Neváži si to čo jeho predkovia po stáročia budovali, o čo sa viedli vojny a o čo sa zomieralo. Nikdy som tím ľuďom nechápal a asi ani nepochopím.
Na záver by som chcel dodať že sa jedná o môj čisto subjektívny názor a dúfam že som nikoho neurazil.
Preferencia cistokrvnych psov nehovori nic o kvalite, vyjadruje, len nevedomost ludi kupujucich psov. Jednak slachtenie v historii nebolo nic ine ako miesanie roznych plemien a hlavne krizenec je z pohladu chorob, ci narocnosti na vychovu podstatne vhodnejsi ako cistokrvny pes. Kazdopadne neviem co si tym chcel povedat. To, ze uprednostnim pivo pred vinom este nijako nevyjadruje, ze pivo je kvalitnejsie. Je to len moja subjektivna preferencia. Chapem, ze sa nechces krizit napriklad s cernoskou, ale to neznamena, ze taky mulat je horsi, alebo menejcenny.
Ja si vazim, co moji predkovia vybudovali, akurat, ze si neuvedomujes jeden fakt a to ten, ze Stur nebol ani tvoj a ani moj predok, tak isto ako mojim predkom nebol tvoj pradedo. Tvoji predkovia pre mna nevybudovali ani prd, tak ako ani predkovia ludi, ktori so mnou zdielaju maximalne tak teritorium. Navyse preco by som si mal vazit, ze sa viedli vojny vytvorene politickou sociopatickou luzou vyhradne pre ich osobne zaujmy?
Nikde som nepisal ze rasizmus je prejav, ktoreho je schopny len beloch nie? Ved aj cigan aj cernoch mozu byt rasisti, a samozrejme je takych dost, rovnako ako bielych rasistov. A podla mna presne to sedi aj k tej studii, lebo vacsina ludi aj z jednej aj druhej strany, co maju take tendencie, su ocividne dost neinteligentni alebo nevzdelani (nie je to asi jedno a to iste, lebo nevzdelany clovek moze byt inteligentny).
Inak moj oblubeny z dielne rasistov je tento:
"Sice nie som rasista, ale clovek by sa mal narodit biely"
Nepovedal som že by bol ten pes horší, Len som tím povedal že vždy sa viacej cení čistokrvný od zmiešanca. A jeho odolnosť je tiež dosť subjektívna to že je zmiešanec mu už neprisudzuje dobrú imunitu. Imunitu mu dávaju jeho životné podmienky v ktorých žije ... Na prirovanie by som použil našich spoluobčanov o ktorích nemám problem povedať že maju o moc lepšiu imunitu ako ja a keď sa na to pozerám z tohoto pohľadu aj oni sú čistokrvný. Ale podľa teba je asi zlé že sa snažím o zachovanie "bielej" rasy ( nemyslel som to ani trošku rasisticky) a jej kultúry ktorá sa tu zachováva po generácie.... Opäť to bol môj subjektívny názor ktorý očividne ty ako podporca multikulti nikdy nepochopíš. Nechcel som ťa teraz ani trošku uraziť, a nemyslím to ironicky ako ti to teraz môže pripadať
@carpathian áno veď to viem len proste sa ma to trochu dotklo kedže sa považujem za nacionalistu a nacionalizmus veľa ľudí považuje za rasizmus aj keď to nemá s tím nič spoločné ........
Preco by ma malo trapit, ze nejaki ludia zijuci stovky rokov predomnou s niekym bojovali? To, kde si sa narodil je geneticka nahoda a keby sa nahodou Slovensko stane arabskou krajinou, tak je viac ako pravdepodobne, ze by si sa pod tarchou diametralne odlisnych okolnosti narodil na uplne inom mieste, resp by si sa nenarodil vobec. Navyse preco by mi vadilo, ze su tu mesity, ked by desiatky generacii mojich predkov uz davno boli arabi/moslimovia? Absolutne by som si neuvedomoval tento "problem", tak ako si ho neuvedomuju ani americania, ktorych predkovia tiez boli nieco uplne ine a zili niekde uplne inde.
Nie, podla mna nie je zle, ze sa snazis o zachovanie bielej rasy, podla mna je zle, ze sa snazis obmedzovat pohyb osob na uzemi, ktore ti nepatri. Neviem ako ty, ale ja tu nevidim ziadne hranice
Retoriku, ze "sice nie som rasista a nemam nic proti ciganom/cernochom/aziatom, ALE ..." pouzivaju prave latentni rasisti, ktori si to takymto alibistickym sposobom snazia ospravedlnit.
Takze mi prosimta popis co ty chapes pod tym pojmom "nacionalizmus". Co je jeho ulohou, ci je to skor politicky alebo nejaky filozoficky smer, alebo co.
V tej forme ako je nacionalizmus bezne chapany medzi rasistami, je to podla mna pekna kravina. Navyse ake mame my (alebo vy) pravo komukolvek hovorit kde moze alebo nemoze zit? Stvorili sme azda planetu? Alebo sme sa nejako zasluzili o jej pozitivny rozvoj alebo zachovanie? Nemyslim si. Preco by prave jedna skupina ludi mala zit na nejakej svojej urcenej pode (urodnej, krasnej, vyhodne situovanej) a druha skupina ludi by musela napriklad zit niekde v pusti, kde aj obycajna pitna voda je drazsia ako ropa a dopestovat tam jedlo je tak tazke ze ludia umieraju od hladu. Uz by sa ludia mohli prestat hrat ze vlastnia zem, ta nemoze byt vlastnena lebo nebola vytvorena nami. Hranice statov su len vymyslene ciary, ktore si niekto vymyslel aby mohol ovladat urcite sfery vplyvu. Ano su dane kulturne a narodne, ale mali by ludom sluzit a nie ich obmedzovat. Bez stahovania narodov by sme ani my neexistovali. Tym ze ludia migrovali, miesali sa s inymi narodmi, sme tam kde sme.
Sral by som na nejaky nacionalizmus a pseudo-hrdost. Co potrebujeme je vzdelanie pre vsetkych ludi, nech sme na rovnakej urovni intelektualnej. Dalej boj proti nabozenskemu a politickemu extremizmu a to tiez dosiahnes len vzdelanim. Zmiernit peniaze co idu na zbrojenie (ale nie uplne, bohuzial armady budu este dlho potrebne) a viac penazi investovat do novych technologii v potravinovom priemysle, energetike a medicine.
Mozme donekonecna este tisice rokov zostat hlupi, bojovat kvoli vymyslenym bohom medzi sebou a nakoniec vsetci vymriet ked nam dojdu energeticke zdroje. Nasa hrdost nas zabije.
@tommyhot a kedže žiješ v bratislave tak asi o obecnej pastvine nič nevieš a tento žvázt z wiki je uplna hluposť
Ale pocuvam, kludne mozes vyvratit tento vseobecne platny princip, ktory plati vsade a bez vinimky a najlepsie je viditelny na statnych "sluzbach", ktore sa tvaria ako "verejny" statok.
,Miesanie ras' podporujem do tej miery, do akej sa ich prislusnici miesat chcu.
zo samotného pohladu teda človek nemôže tolko z ludí vidieť, preto sa k nim vždy postavím na základe reakcie k nim ... a vtedy si utovím voči nim vlastné stanovisko ... sme jeden druh, delenie podla pleti je podla mňa velmi zlý spôsob delenia ludí ... delenie podla správania je však iná vec