Jasné, že podporujem, veď aj ja chcem byť učiteľka. A teraz ako žiačka sa vôbec necítim ako rukojemník, chudáčik, ktorý nemôže ísť do školy. Nech bojujú, nech sú spravodlivo ocenení, ved si to zaslúžia!!!!!! Robia z deciek dospelých...!!!!
každému prajem ujsť do zahraničia, je tám dostatok práce dobre platenej, privítaju vás s otvorenou náručou a nemusíte ani toľko robiť, veď načo, mohli by ste si náhodou zničiť zdravie a o to predsa zámestnávateľom vôbec nejde.....
doporučujem najlepšie do Nemecká, Nemci sú takí milí, prívetiví, dobrosrdeční, dobroprajní a hlavne dobre platia....
šťastnú cestu vám praje filip
a až sa vrátite naspäť na Slovensko, nezabudnite všetkým porozprávať ako vám tam bolo fantastický
@zajkousko no ja ti neviem. Podla mna moze byt v zahranici lepsie ako na Slovensku (ale aj horsie), ale zavisi to aj od toho, kam sa dostanes, a akeho mas zamestnavatela. Moja teta uz dlho zije vo Francuzsku a je uplne spokojna, ludia su tam fajn, zamestnavatel tiez. Ale potom sa vymenilo vedenie a je to tam hroza. Podla mna nezalezi na tom, v ktorom state si, vsade sa najdu svine (teraz nehovorim o platovych podmienkach)
@pyromaniak treba sa zamyslieť prečo má ten štát "hovno" . Peniaze sú ale len pre tích "vyvolených" všakže.
A áno podporujem a každý kto povie, že je to lahká práca, v ktorej sú do 14:00 sa veľmi mýli . Opravovanie písomiek, príprava na ďalší deň atď zaberá veľa VOĽNÉHO času, takže áno, podporujem .
Jasné že podporujem pretože dnešné detská sú úplne mimo a zvládnuť ich je dosť ťažké. A fakt by mohli častejšie štrajkovať aspoň by sme mali viac voľna.
@lenuska175 mnohí odchádzajú z finančných dôvodov. To, že niekto nie je spokojný s platom tu na Slovensku ešte neznamená, že je úplne na mizine. Mimochodom skoro každý odchádza hlavne za prácou.
Keby sa menej používali ničnehovoriace absolútne štatistiky ako v @6 a viac by sa kládol dôraz na relatívne, bolo by jasne vidieť, kto má oproti krajinám EU málo a kto má "veľa".
Učitelia a všeobecne školstvo na Slovensku má dosť malé % HDP oproti ostatným európskym krajinám.
A ja som toho názoru, že ešte viac ako učitelia by mali štrajkovať budúci rodičia.
Ak budú učiteľské platy nízke, učitelia sa prispôsobia. Kto bude môcť robiť niečo lepšie, odíde, kto nie, ostane. Len či toto je práve to, čo chceme. Rozhodne to nie je to, čo by som chcel ja.
keďže starká bola vychovávateľka, mamka učí na strednej, krstná na 1-4 a ja som na pedagogickej škole, tak je to asi jednoznačné a normálne som sa potešila, že som tu zbadala podporu učiteľov v tejto diskusii, pretože čo som čítala iné diskusie na iných stránkach, tam to bolo presne naopak a až mi bolo zle z toho... takže hej, podporujem, a určite nie preto, že sme boli doma (aj tak som chorá, takže mi to môže byť jedn
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Len pre porovnanie:
» tvnoviny.sk/sekcia/spravy/d...
Komu sa nepáči, nech odíde do zahraničia.
Samozrejme majú právo protestovať, ale nevidím v tom zmysel.
na ich mieste sa snazim naucit nejaky jazyk a ufujazdit prec
..učitelia sú veľmi dôležité osoby vo vývoji človeka, jeho formovaní a tie platy sú do plaču.
a taktiež aj @veroniques
učiteľstvo je v dnešnej dobe to najhoršie povolanie
doporučujem najlepšie do Nemecká, Nemci sú takí milí, prívetiví, dobrosrdeční, dobroprajní a hlavne dobre platia....
šťastnú cestu vám praje filip
a až sa vrátite naspäť na Slovensko, nezabudnite všetkým porozprávať ako vám tam bolo fantastický
komu sa nepáči, nech odíde do zahraničia. vtipné. komu sa nepáči z finančných dôvodov, tak si asi ťažko dovolí odísť do zahraniča
A áno podporujem a každý kto povie, že je to lahká práca, v ktorej sú do 14:00 sa veľmi mýli . Opravovanie písomiek, príprava na ďalší deň atď zaberá veľa VOĽNÉHO času, takže áno, podporujem .
názor? dnes som to už rozoberala, je to nadlho, ale keďže plánujem byť učiteľka...
proste majú pravdu, lebo sú stavebným prvkom spoločnosti.
Keby sa menej používali ničnehovoriace absolútne štatistiky ako v @6 a viac by sa kládol dôraz na relatívne, bolo by jasne vidieť, kto má oproti krajinám EU málo a kto má "veľa".
Učitelia a všeobecne školstvo na Slovensku má dosť malé % HDP oproti ostatným európskym krajinám.
Ak budú učiteľské platy nízke, učitelia sa prispôsobia. Kto bude môcť robiť niečo lepšie, odíde, kto nie, ostane. Len či toto je práve to, čo chceme. Rozhodne to nie je to, čo by som chcel ja.