Možno keď príde brutálna kríza a zdvihnú sa úrokové sadzby hypoték, možno potom ceny bytov klesnú. Ja si myslím, ale je to len môj lajcký názor, že to v dlhodobom horizonte klesať bude
Určite nepôjdu dole, dlhodobo pomaly stúpali a teraz ako sa zastavila výstavba bytov (možno nie všetkých ale veľkej časti) tak sa nedostatol bytov prehĺbi.
Ja som mal to šťastie a kúpil som tesne pred covidom.
V tesnom susedstve sa predávali dva rovnako veľké byty v horšom stave ako bol môj a predali sa za pár dni s cenou asi o 15k vyššou.
Ale kedže sa to nestane tak neočakávam nejaké znižovanie cien bytov, skôr zvyšovanie ale už nie také rapídne. Náš byt za rok nabral cca 40tisíc na hodnote, už neočakávam žeby mu takto závratne stúpala cena ale nemyslím si že bude stáť v dohľadnej dobe (10-15r) menej ako cena za akú som ho kúpila.
Ja cakam na pokles uz 5 rokov. Trh je sice prepaleny, ale politici ho mozu zachranovat este hodne dlho.
Navyse na Slovensku je problem so stavebnymi povoleniami, takze tlaky na pad ceny prakticky neexistuju.
@Majky538 praveze to bude imo najhorsia kriza od Velkej Depresie (ak nie horsia). Treba si uvedomit, ze stovky milionov ludi po celom svete prislo permanentne o pracu. Tieto joby sa uz nikdy nevratia, a kym sa vytvoria ine tak to nejaky cas potrva. To, ze Wall Street je odtrhnuty od reality nemeni reality nijak nemeni realitu Main Streetu.
@tommyhot napriek tomu, ze nie je tlak na pokles cien mam za to, ze prave z dovodov, ktore popisujes, sa tie ceny casom pohnu dole, sice nie markantne a teda radovo max o 10% ale nechce sa mi verit, ze by si ceny udrzali ci stupli, kedze mnohi budu potrebovat peniaze resp "zbavit sa luxusu" alebo pridu exekucie
Podla mna pojdu hore tak ako vždy.
Neviem ako to priamo v meste kolíše, ale v okolitých okresoch okolo BA to stúpa aj z tých "nižších cien" na vyššie... a hlavne keď máš strategicky dobrú polohu... ako pri R7mičke...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ja som mal to šťastie a kúpil som tesne pred covidom.
V tesnom susedstve sa predávali dva rovnako veľké byty v horšom stave ako bol môj a predali sa za pár dni s cenou asi o 15k vyššou.
Ale kedže sa to nestane tak neočakávam nejaké znižovanie cien bytov, skôr zvyšovanie ale už nie také rapídne. Náš byt za rok nabral cca 40tisíc na hodnote, už neočakávam žeby mu takto závratne stúpala cena ale nemyslím si že bude stáť v dohľadnej dobe (10-15r) menej ako cena za akú som ho kúpila.
Kollar postaví byty akurátne pre tie svoje štetky...
a záplaťpánboh, že neumerel, lebo by sa medzi sebou vyzabíjali pre majetok..
Navyse na Slovensku je problem so stavebnymi povoleniami, takze tlaky na pad ceny prakticky neexistuju.
@Majky538 praveze to bude imo najhorsia kriza od Velkej Depresie (ak nie horsia). Treba si uvedomit, ze stovky milionov ludi po celom svete prislo permanentne o pracu. Tieto joby sa uz nikdy nevratia, a kym sa vytvoria ine tak to nejaky cas potrva. To, ze Wall Street je odtrhnuty od reality nemeni reality nijak nemeni realitu Main Streetu.
Neviem ako to priamo v meste kolíše, ale v okolitých okresoch okolo BA to stúpa aj z tých "nižších cien" na vyššie... a hlavne keď máš strategicky dobrú polohu... ako pri R7mičke...
@Mj789 ak mas byt za 400k tak to zas az taky extrem nie je.