@darkenprincess mne sa toto stavalo s bezkontaknymi, nakupoval som vo velkom, ucet ukazoval pekne sumy a po tyzdni mi vsetky tie platby postahovali az som bol v minuse
prevody sa nedeju ihned
@yoshtixiang preto sa pýtam, aby som sa nedostala do mínusu
čiže pokiaľ mi ukazuje disponobilný zostatok som v pluse a potom sa to iba odráta z aktuálneho však?
@darkenprincess pre teba je vždy smerodatný "disponibilný" zostatok, teda to, s čím môžeš disponovať a v ňom ti to výbery zaregistrovalo... ako tu bolo spomenuté, platby resp. odpočty z účtu nepriebiehajú okamžite...
@darkenprincess presne tak... neviem, aku mas banku, ale napr. u mna na e-bankingu mám okrem diposnibilného zostatku v prehľade aj položku "blokácia" a v nej sú napr. platby alebo výbery, ktoré som zrealizoval ale ešte ich systém neodpočítal z účtu... čiže ak si tieto blokácie odpočítam od aktuálneho zostatku, dostanem DISPONIBILNÝ a ten je smerodatný.. čiže ak máš aktuálny zostatok 100,- €, disponibilný len 80,- € a chcela by si vybrať tých 100,- €, tak nevyberieš
@darkenprincess čau, najprv napíšeš že vieš aký je rozdiel medzi aktuálnym a disponibilným a následne sa plynule spýtaš vec z ktorej je jasné že nevieš aký je rozdiel medzi aktuálnym a disponibilným a ako spolu súvisia.
disponibilný - stav účtu predpokladajúci že aj platby ktoré ešte nie sú kompletne ukončené, už sú, čiže ak je nejaký prevod v priebehu tak ty tie peniaze čo si previedla ešte stále na účte máš (lebo nie je overené že sa platba podarila, atď), a zobrazujú sa v aktuálnom, ale nemôžeš nimi disponovať, lebo sú "zablokované" pre danú platbu, a preto sa nezobrazujú v disponibilnom. vždy ti ubúda najprv z disponibilného, a keď sa overí že platba prešla, tak sa aktuálny zosynchronizuje s disponibilným. ak máš disponibilný nula, tak nemôžeš robiť výbery ani platby bez ohľadu na to aký je aktuálny, čiže spôsobom ktorý opisuješ sa do mínusu dostať nedá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
prevody sa nedeju ihned
čiže pokiaľ mi ukazuje disponobilný zostatok som v pluse a potom sa to iba odráta z aktuálneho však?
dobre ďakujem ti
disponibilný - stav účtu predpokladajúci že aj platby ktoré ešte nie sú kompletne ukončené, už sú, čiže ak je nejaký prevod v priebehu tak ty tie peniaze čo si previedla ešte stále na účte máš (lebo nie je overené že sa platba podarila, atď), a zobrazujú sa v aktuálnom, ale nemôžeš nimi disponovať, lebo sú "zablokované" pre danú platbu, a preto sa nezobrazujú v disponibilnom. vždy ti ubúda najprv z disponibilného, a keď sa overí že platba prešla, tak sa aktuálny zosynchronizuje s disponibilným. ak máš disponibilný nula, tak nemôžeš robiť výbery ani platby bez ohľadu na to aký je aktuálny, čiže spôsobom ktorý opisuješ sa do mínusu dostať nedá.