Neplnoletá osoba Ťa mimo zraky verejnosti požiada, aby si jej kúpil/a alkohol, lebo jej nepredajú. Je ochotná Ťa za to finančne odmeniť. Hrozba prichytenia rukou zákona je vylúčená, jediná prekážka je morálka. Vyhovieš? Ak hej, prijmeš ponúkané peniaze? A
asi hej, teda pokiaľ nemá fakt, že moc pod 18 a nevyzerá ako nejaký vandal, tak prečo nie (ale tak ak by to mali byť 3 vodky a 5 hrušiek, tak nie). a peniaze by som za to nebrala (iba od brata)
Do pätnásť rokov by som nekúpila nikomu, ani keby veľmi prosil. Od tých pätnástich sa mi to zdá menej hrozné. Možno by som ešte posúdila, ako veľmi je ten chlas tvrdý (tie by som nekúpila ani keby mali mať o deň osemnásť). Cigarety by som kúpila v pohode.
A pamätám si, ako mi sused kúpil raz cigarety, celkom vtipné bolo, škremrať ho o to
nekupujem alkohol ani sebe, nieto ešte niekomu inému... a nevidím nijaký dôvod, prečo by som mala kupovať alkohol niekomu cudziemu a ešte k tomu neplnoletému...
Spravila by som to nasledovne:vypytala by som si aj peniaze na flasku aj tie peniaze na odmenu a dotycna neplnoleta osoba by ma uz vzivote nevidela..tomu hovorim moralne ponaucenie....teda v pripade ze by som mala 18 a nie 16 ze ano..
do 15 nikomu, potom maximálne niekomu, koho poznám, by som zobrala možno tak pohár vína. a nie preto, že nejaký zákon, ale preto, že na tom nevidím nič zlé. a vzala by som ho len vtedy, ak by ho ten človek vypil so mnou, nie, že by sa potom šiel dakam schlastať s kamarátmi.
ja sama som nikdy nikoho hentak nepoziadala, ak sa ma nahodou v obchode opytali na vek tak som to dala zaplatit kamaratke, co bola so mnou a mala 18.. ja sama by som sa mozno aj dala ukecat ak by mi dotycny ponukol peniaze ale odmietam kupovat alkohol detom
jasné nemal by som problém ani sprepitné by som si nenechal kebyže sú to nejaký normálny a nie nejaký na pohlad feťáci alebo tak nejak....voľakedy sme to my využívali
neviem,asi by som sa na to nedal,neznášam tie sťaté bandy ožratých ,,dospelákov,, povaľújúce sa kde tu,po ktorých je v sobotu ráno na chodníkoch zopár ton črepov po fľašiach...viem,že by sa k chľastu aj tak dostali,ale neurobil by som to...ale nemyslím si,že by mali nejaký veľký problém s tím,že by im ho nepredali,predávajúcim je to poväčšine jedno...bohužiaľ...
Malo z nas co uz mame na to vek ze mozeme legalne pit v minulosti nezazilo situaciu ked sme 18 este nemali a chceli sme ist nieco oslavit..a ked uz ozaj niekto nikdy nepil tak minimalne kupit flasu ako darcek..sama som to niekolkokrat vyuzila ale ja som sa stretla napriklad s tym ze ziadnu proviziu od nas nechceli..nikdy si nikto nepytal peniaze...a to nam raz dokonca kupoval nejaky musketier este v prevleku ktory sa tam zastavil z bojov na hrade... ja by som s tym problem nemala ( pokial maju minimalne 16-17 rokov ) nic by som za to ani nechcela ...ja mam tu smolu ze mna nikdy nikto este nepoziadal a sama som po 18ke nekupovala nic ani len sebe a to uz bude odvtedy rok
aka odmena ? kupim kamaratom co nemaju 18 normalne a necham si mozno 10 centov co mi zostane a aka moralka ? preco by som im nekupil ked ja chlastam uz od 14
a s tym vekom ako pisete ze "az keby mali 17" to je akoze o com ? nekedy ma 15 rocny viac rozumu ako 20 rocny a chce si normalne , vypit nemusi byt kvoli tomu ze ma 15 zasran ktory sa ide najebat a robit vytrznosti ,,, ja ani nwm ale tusim ano jeden kamarat mal vtedy ale 20 kupil raz flasu ked som ja mal ale 16 no a nechcel nic za odmenu sak sme ludia musime si pomahat paneboze !
asi by zaležalo čo za chlast a koľko pretože vodku by som dvom 13ročným určite nekúpila. Otrávi sa alkoholom, nedajbože zomrie alebo čo a je to na mne....a potom už ani nejde o to väzenie a kktiny ale skôr o moje svedomie. Mať na triku smrť decka nič moc...
ak ma nad 15 mam pici, a nechcem za to peniaze, ja som slopal uz davno, je to o tom ci oni chcu/nechcu.. a taktiez som uz parkrat kupoval nakych vyrastkom 16-17rocnym piva a cigo.
aj ja chcem aby mi kupovali .. najväčší flip je, že keď som bola malé 10 ročné decko, v pohode mi predali (ani som nemusela vravieť že pre otca a teraz .. keď o pár dní budem mať 18, ta mi nedajú?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
...nie nepodporujem alkohol u mladistvych! ani cigarety som nekupil byvalej!!!
A pamätám si, ako mi sused kúpil raz cigarety, celkom vtipné bolo, škremrať ho o to
Ak mám čas, nie sú to zas úplné 9 ročné deti a nechajú mi aj nejakú províziu tak mi to problém nerobí
a nechápem aj tak o čom sa tu bavíme, keďže ti v pohode predajú aj bez opýtania kde chceš
aa napokon aj tak by nam dakto kupil
a peniaze by som nevzala,to je úbohé.
inak asi by som pomohol aj ja, ak by to neboli úplné deti. a keby som bol bez peňazí, tak by som si aj tú odmenu nechal.