Dnes vraj máme "Popolcovú stredu". Začiatok kresťanského pôstneho obdobia pred Veľkou nocou.
Je mi jasné, že zrejme väčšina užívateľov sa k tejto téme vyjadrí negatívne, ale kresťania-nekresťania, stretávam ľudí, ktorí tradície popolcovej stredy dod
tiež to bolo u nás tak zaužívané že na popolcovú stredu nejeme mäso ale už sa tak na to nepozerá ako skorej...takže zatial som mäso nemala a uvidím či si nejaké dám
Ja som dnes mäso mala, lebo som zvážila, že ako chorá osoba si to možno môžem dopriať. A tak som si to teda neodoprela a napapala som sa. Inak ale mäso na Popolcovú stredu nejedávam, takisto nezvyknem ani v piatky.
Dnes mäso mať nebudem, ale to, že je nejaká popolcová streda s tým nič nemá my oslavujeme tú veľkú noc a pôst a všetky tie veci s tým spojené akurát veľkými raňajkami
post uz teraz nie je taky viditelny ako niekedy, ja osobne si maso dam ale mozno formu postu spravim tak ze si odpustim veci, ktore mam rad alebo by som si ich inak doprial, len nie v potravinovej forme?!
@alex458 ked si krestanka tak prečo si to nedodržala a čo sa týka toho postu tak podla mna je to individualne ked je tu niekto vegetarian tak by sa mal postiť z niečo čo má rad........napriklad od sladkosti, hrania na počítači, od TV a podobne, postiť za od masa by mali iba tí čo fakt majú radi maso, a post sa týka iba tých čo sú katolíci, neveriacich sa to netýka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
absolútne ma už žiaden pôst netrápi, ale všetko viem ako má fungovať stále!
ale iba kvoli tomu, ze ho nema kto pripravit
zvážte preto svoje konanie, nikto nikoho nenúti, robte ako uznáte za vhodné.........filip
heh a máš rád aj také hurky bez krvi, tie biele .....filip
ja sa ich nemôžem dožrať, no v decembri toho bolo až až
a necítim sa byť obmedzovaný
no tak to je bomba .......filip
S neviem čím to nemá nič spoločné.
mäsa mam už po krk