Ja si myslim ze anjeli a demoni su vlastne duchovia ( dobry a zly ). A posmrtny zivot ja si myslim ze je taky ze proste dusa dostane nove telo teda ze sa narodi v novom tele a duchovia existuju som si viac-menej isty uz len preto ze sa to takmer vsade pise a dokonca to aj realni ludia zazili a skoro aj mne osobne a celkovo som o tom vela pocul aj cital. Tot moj nazor.
Ale s tym ze dusa dostane nove telo som si neni az taky isty no mozno naozaj potom ide do neba alebo do pekla ale to tiez neviem mozno toto je len vec cirkvi ze strasi ludi aby boli dobry a podobne ved momentik dam tu jednu stranku ak chcete a pozrite si ju ja osobne som ju nenasiel to mi jedna osoboa dala link.
Tiez si myslim ale netreba zabudat ze je to vec nazoru toto treba brat na vedomie a nenechat sa tym oblbnut iba na vlastne presvdcenie a teda aj stat si za tym ci uz sa clovek v tom mylit bude alebo nie.
Neverim v tom, ze sa zabijem a zazru buden mienkto iny. Hlupost podla mna. Mozno aj pravda. Vyskusam to a potom vam dat vediet oki? Ci to bolo uspesne aby ste to maly overene. Ale ak budem mucha tak neviem neviem. Skvor verim v tom, ze budem duch ako dusa mojho tele bude volne poletovat nic viac. Vsak duchovia existuju ... mam to overene na vlastnej kozi
to Kasko: Aj toto je pravda ja si myslim ze cirkev len ludi zastrasuje ze kto je zly pojde do pekla a podobne mozno fakt len dusa cloveka nebude mat telo ale medzi ludmi ostane alebo ked nie medzi ludmi tak na inom mieste ktore si ale nemyslim ze bude peklo alebo nebo.
Posmrtny zivot je taka pcvina ako Nebo a Peklo, uz len v principe nikto nemoze povedat co je dobre a co je zle, a ani ma nema za to kto co sudit kedze by uz v prvotnom plane "boha" by davno vedel kto pojde do pekla a kto do neba, jednoducho nezmysel...
Pokiaľ ide o posmrtný život, tak ten nie je nijako exaktne dokázaný. A pokiaľ ide o tú stránku, tak žiadne prevratné zistenia neobsahuje, ba je na nej dosť chybných argumentov a nezmyslov. Čo si však vážim (a to na podobných stránkach je len výnimočne) je to, že si v téme o kresťanských zločinoch dali tú námahu a vypísali odkiaľ čerpali informácie.
mne sa tá stranka moc nepáci,lebo aj ked som neni nejaká velká katolícka, ale v Boha verim. A co som si ju tak zbezne pozrela, tak pomaly vsetko ide proti cirkvi.
Ale verím, ze po smrti sa zase vrátim na zem ako niekto nový. A ked sme robili v minulom zivote iným zle tak v tom novom sa nám to vsetko vráti naspat aj s úrokmi. Len by som chcela vediet, cím som bola v minulom zivote. Istotne nejakým anjelom
ja si myslim ze je vela veci ktore ludia zatial nepochopili a uplne kazde presvedcenie je len domienka ako by cely pararelny svet mohol fungovat ze nie co existuje a nie sme jedne figurky na sachovnici je iste lenze my nemame na to aby sme pochopili celu pravdu ani prostriedky ani inteligenciu ale dokazeme chapat pravidla a dokazeme prijmut to co sa nam potvrdza a preto niektori ludia vedia o com hovoria ale urcite to je len sucast niakeho nepochopeneho celku
no myslim ze to co bude po smrti to jasne ze len typovat no verim ze nieco tam niekde je ci uz je to boh alebo nieco podobne-chlap, zena, ci oboje spolu , prosto nieco tu nas vedie k zivotu a to co bude po nom to je to co sa dozvediet mozme az sa to stane ,snad budu opat setci ludia spolu lebo kto mi povie co a kto je zly a dobry?
sice je to pekne, ze sa takto chytracky pretekaate v otazkach, ale vase otazky su zle polozene! a ked je otazka zle polozena, dalsi postup nema zmysel, tvorba otazky je niekedy dolezitejsia ako samotna odpoved!
potrat hmmm.....nevem poddla mna plod nema tak vyvinute pozorovacie zmysly aby si uvedovomal zivot tak potom moze vobec umret???...to je dalsia dilema, ci je mrtvy ten co nedycha alebo ten co nevnima....z biologickeho hladiska by som sa priklonil k prvej moznosti ale z psychologickeho k druhej a povedzme si narovinu, co je to za zivot ked nemozes ani len vnimat krasy vsedneho dna?
Moja otazka bola otazkou pre tych, co tu hovoria o tom, ze clovek zomrie a znovu sa narodi, pytal som sa tych co to tvrdia, ze ako je to mozne.
Stifut, každý živý organizmus môže umrieť. Ja by som tiež priklonil k prvej možnosti pretože pokiaľ nedýcha, nemôže ani vnímať. Pretože organizmus ktorý nedýcha nežije.
skus nevnimat organizmus ako biologicku vec ale ako vec schopnu myslenia...smrt je relativny pojem, nevies co sa deje s tvojou nazvem to dusou po tom co opusti telo, pretoze nikto sa nikdy nedozvie co nastane po smrti....moj nazor je ze sa narodime znova, pretoze sa odmietam sotoznit s tym ze po smrti sa skonci moja cesta ..... treba ale podotknut ze rovnako aj nasi predkovia si hovorili veci podobne ako ja - a tak vznikli nabozenstva
Pokiaľ ide o vznik náboženstiev tak tam hrali úlohu iné faktory.
Ja v prvom rade ani neviem, či je duša schopná života mimo tela a na akom princípe. Lenže všetky veci schopné myslenia fungujú na biologickej báze. Ak by ale existovala uvedomelá entita schopná života na inej než biologickej báze, bol by som ochotný priznať, že prevteľovanie ľudí je možné.
Hrali tam ulohy ine faktory to hej, ale ako sam si pouzil mnozne cislo - bolo ixch viac a hento bol jeden z nich, mozno bol slabsi, mozno silnejsi kto vie?....takisto, ako som uz nacrtol predtym, sa clovek nikdy nedozvie co sa deje s clovekom po smrti az v hodine H.....ved andrei skus sa zamyslet nad vecnym spankom, teraz myslim ten doslovny pojem....to skratka neni mozne aby sme vecne mali len tmu pred ocami
Ako môže byť večná tma pred očami, keď niet očí, ktoré by ju vnímali? Ako môže spať večne, keď niet vedomia, ktoré by mohlo spať?
Objektívne vieme, čo sa s človekom deje po smrti. Nevieme však, čo prežíva dotyčný subjekt. Možno však predpokladať, že neprežíva nič nakoľko nemá na základe čoho prežívať, keďže celý jeho nervový systém, všetky životné funkcie zanikli. Pripúšťam, že je možné, aby žil aj potom, ale musel by žiť na inej báze a tá zatiaľ nebola dokázaná.
Myslel som to metaforicky ( ok bod pre teba )....a druha cast tvojho textu suhlasi ciastocne s mojim myslenim .... mozno predpokladat, ze nic nepreziva, mozno predpokladat ze preziva nieco co nie je v sulade zo vsetkymi pocitmi vyvolavanymi nervovou sustavou ( stale chapes viac tu biologicku cast, ja od nej upustam uplne ) ...... a to ze sa clovek narodi po smrti znova?...no to vysvetlit neviem, dokazat neviem, ale verit tomu chcem - skratka nechce sa mi verit ze po smrti opustim tento svet na ktorom sa mi tak paci
Tú bilogickú stránku považujem za základ, pretože bez nej nie je dokázané, že by mohol život fungovať (tá možnosť tu je, ale potvrdená nie je). Keď si vezmeme napríklad demenciu v dôsledku poškodenia mozgu, tak je tu dôkaz o tom, že vedomie je ovplyvnené a závislé od biologického základu.
To je pravda, ale demencia je biologicky problem vzhladom na to ze mozog je poskodeny, a vzhladom na biologicku stranku - ludia ju povazuju za zaklad zivota lebo ako sam vravis nie je dokazana existencia zivota na inej baze ako biologickej, ale v pripade smrti biologicka cast zanikne uplne ..... ale dalej nevieme co sa deje, mozme sa len domnievat - a ja sa domnievam ze sa ako nejaky zivocich narodime znova.
Napríklad Dharma (učenie Budhistov) hovorí, že na základe zanikajúcich bytostí vznikajú nové. Napríklad niekde zomrie nejaký človek a na základe jeho karmy vznikne iná bytosť nesúca jeho karmu. Je to však niečo čo človek nemôže úplne rozumom pochopiť.
hi!..ja som zas počul,že ak človek umrie..tak cely nasledujuci čas sa mu bude akože,,snivať''o tom čo chcel v živote najviac robiť,počom najviac tužil...bez toho aby vedel,že žil na tomto svete..určite by to bolo super keby to tak bolo..
Semy, to všetko sú len rozprávky starej matere... asi toľko.
Stifut, načo to chcieť? Aby človek nič nechcel. Budhizmus nie je určite tak jednoduchý ako si to popísal ty. Nakoľko ty si ukázal len jeden aspekt (aspekt arahata), existuje však ešte dôležitejší a ľudskejší aspekt (aspekt bódhistavu), myslím, že by to bolo dosť na samostatnú tému, ak by si chcel o tom hovoriť.
Neni rozhodne tak jednoduchy, ale to je jeho hlavnym cielom dosiahnut stav nirvany, ked chces kludne to zalozme a podme diskutovat, pretoze je mnoho veci co o budhizme este chcem vedet a co som nenasiel skoro nikde, napr. ich pojhlad na samovrazdu
Zijeme v jednej zo siedmych dimenzii. Je to piata. Siesta je astralne telo- dusa z energie, aury. Siedma dimenzia je vyssia forma zivota. Prvych pat je najprv. Rastliny, potom dve zvierata... Precitaj si ,,Ja jasnovidka" od C. Csabaiovej(?;
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
» www.antikrist.szm.sk/...
Vyborna stranka ten Antikrist .
A v reinkarnaciu neverim, podla mna kazda dusa to odparkuje na nejakom oblaciku s harfou v ruke
Inak v duchov verim, pretoze sam som mal moznost ako maly chlapec (mohol som mat 4-5 rokov) sa zucastnit vyvolavania a fakt to nebolo nic prijemne..
Ale verím, ze po smrti sa zase vrátim na zem ako niekto nový. A ked sme robili v minulom zivote iným zle tak v tom novom sa nám to vsetko vráti naspat aj s úrokmi. Len by som chcela vediet, cím som bola v minulom zivote. Istotne nejakým anjelom
posmrtny zivot to je tema, a ktoru by som mhla pisat aj stostranove uvahy, a nikam sa nedostanem...
the truth is out there...
Prečo je moja otázka položená zle? Ako by si ju položila ty?
Stifut, každý živý organizmus môže umrieť. Ja by som tiež priklonil k prvej možnosti pretože pokiaľ nedýcha, nemôže ani vnímať. Pretože organizmus ktorý nedýcha nežije.
Ja v prvom rade ani neviem, či je duša schopná života mimo tela a na akom princípe. Lenže všetky veci schopné myslenia fungujú na biologickej báze. Ak by ale existovala uvedomelá entita schopná života na inej než biologickej báze, bol by som ochotný priznať, že prevteľovanie ľudí je možné.
Objektívne vieme, čo sa s človekom deje po smrti. Nevieme však, čo prežíva dotyčný subjekt. Možno však predpokladať, že neprežíva nič nakoľko nemá na základe čoho prežívať, keďže celý jeho nervový systém, všetky životné funkcie zanikli. Pripúšťam, že je možné, aby žil aj potom, ale musel by žiť na inej báze a tá zatiaľ nebola dokázaná.
Stifut, načo to chcieť? Aby človek nič nechcel. Budhizmus nie je určite tak jednoduchý ako si to popísal ty. Nakoľko ty si ukázal len jeden aspekt (aspekt arahata), existuje však ešte dôležitejší a ľudskejší aspekt (aspekt bódhistavu), myslím, že by to bolo dosť na samostatnú tému, ak by si chcel o tom hovoriť.