sčasti aj hej, ale nemusí to byť vždy jedniný spôsob.
Poznám mnoho ľudí, ktorí o toho o pravopise veľa nevedia, ale o živote a o kamarátstve by mohli povedať viacej ako my viacerí dokopy...
akoze ked pisem z jednych z naj.kamosov a napise "mislim" alebo "mi sme isli" tak to vyzera fakt hrozne ale proste niekto nato neni a urcite preto nieje zly clovek alebo nejaky kkt preboha
No ako... ak sa jedna chybička niekde vyskytne tak to je v pohode každý robí chyby... ale keď niekto nikde nepíše Y tak áno... Alebo keď som tu niekde na webke jednej slečny videla "ja nepoužívam Y pretože pre mňa to nič neznamená!!!" Tak si určitú mienku o tom človeku vytvorím
...no ja sa tiež občas pomýlim.. a preto ľudí kvôli tomu neposudzujem.. ..keď si to všimnem.. tak to aj tak prehliadnem..a robím sa že som to nevidela..
hm...pravopis ma nezabije...aj ked ja chyby nezvyknem robit, urcite nie vedome...proste preklep alebo tak. a pokial sa nejaky text nehemzi milionom hrubych chyb, tak o tom fakt velmi nerozmyslam...
co ma vie dorazit, je skor to "w" a "x", pripadne pchanie "h" aj tam kde nema byt...hlavne v blogoch, alebo proste suvislych textoch...brrrrrrr...:/
Hmmmmmm tak som sa dozvedela že aj posudzujete aj né podla mňa pravdu majú ty ktory neposudzujú podla toho a nesúdia človeka keď ani nevedia akí je hmmmm a chyby robym ale zas tak drastycké to neni no ne keď sa niekomu zdám blbá nech si to myslí kludne,ale nejsom myslí mi to docela dobre už som aj dokonca dostala jednički v škole a dokonca niekedy aj z diktátu dvojku to sa z vás pár divý však?A nikdo není neomylný ani ten ktorý vie pravopis na jedničku.
ako to nahradzovanie pismenok jak sa uz vyssie spomenulo je fakt dost (ako by som to povedal) detske... navyse robyt gramaticke chyby a zvlast tolko v jednej vete uz hadam niecom svedci..
zvykla som si a ja tiez obcas zvyknem urobit nejaku chybu..obcas sa opravim, obcas si to nevsimnem...ale co ma dokaze fakt vytocit je, ked niekto napise ,,robit" s Y...to je akoze dost divne...
hej.. AqHo ThAqHyTo ThYp PhiSma mi newadi lebo to je proste "styl" tych ludi ale ak niekto nepise vobec "ipsiloni" a tak ani otazniky tak z toho mam mrte nervy
VAdí mi to hlavne v súvislých textoch ale tak občas sa stane ale keď mi niekto nepíše že AhOjKI PopYSes tak to už je na mňa moc... fakt nemám náladú lúšťiť veľké a malé písmena a do toho tie Q,H,X a neviem ešte aké maniere...
Neviem, či sa to dá nazvať posudzovaním, ale myslím si, že znalosť gramatiky patrí k základom všeobecnej inteligencie.
Nepoviem, keď sa niekto sekne v úplnom detaile, ale keď niekto napíše niečo ako chIba alebo tak (toto bol len príklad), zabíjala by som.
snazim sa to tolerovat..ved aj mne sa stava, ze sa seknem...asi ako kazdemu... a nie vsetci na to mame hlavu..ale u niektorych ludi..to proste neznesiem a neda mi nepodpichnut
Nie, ani ja nemám bohvieaký pravopis a nemám pocit, že som hlúpejšia alebo nejaká odlišná od ľudí, ktorý ho vedia perfektne.
Ale ak sa jedná o to také písanie x,w a pod tak to nemám rada, ale to asi nikto z nás
podľa mňa ak niekto prečíta aspoň jednu knihu v živote, resp. si sem-tam pozrie správy alebo prečíta noviny, tak NIKDY v živote nenapíše „jednički, drastické, a že sa niekto divý“...
a vieš že áno?
ale skôr podľa štylistiky...
pri pravopisnej kontrole povypadáva (z môjho zoznamu ľudí ktorých sa oplatí čítať) len pomenej, hlavne emáci a tí, u ktorých cez gramatické chyby ani neprelúštiš samotný text, nieto ešte myšlienku...
Hmmmm keď viem autory ktorí píšu v knihách,maju na to ludí ktorý im to opravia,aby sa to mohlo vydať,ale aj tak sa tam najdu chyby je to úplne normálne že človek chybuje a je to ludské.Z formujme si slovo blbí,blbí človek je takí ktorí nemá vôbec žiadne vedomosti a nedokáže sa uplatniť v živote,ale nikde sa nepíše že je to človek ktorí robí,chyby v pravopise netvrdím keby som napísala diktát s y a byvať z i,to by už bolo opovážlivé ale aj takí su ludia ktorí to nevedia,nebudem predsa o nich tvrdiť že su blbí lebo nejsu.
ano, ked su to uz fakt take chyby ze to bije do oci ale ked sa pomyli kvoli tomu ze rychlo pise raz za cas, tak pohoda ale ked vidim tie 12 rocne deti co tu zakladaju diskusie a ankety, take chyby, ze jezisi maria
posudzujem
ak si niekto nedokáže osvojiť gramatické pravidlá rodnej reči, je u mňa menejcenný.
každý má síce právo na chybu, ale nie v každej vete. ani v každej druhej.
samozrejme výnimky sú ľudia s poruchami sústredenia, dyslektici, dysortografici a pod.
ja som mám oboje a mature mi nebrali gramatické chyby na slohu a esej na angline som nepísal to by som ni za deň nenapísal zo slovníkom, ale dávam si pozor tak to malo ľudí si to všimne
v podstate áno... keď mi pri nejakom človeku čítanie jeho prejavu spôsobuje nepríjemné pocity (z formálnej stránky, samozrejme nie obsahovej), snažím sa mu vyhýbať oblúkom...
nie lebo je to jasne ze je to pisanie cez net a komunikovanie ako von..tak sa nebudem asi hrat na neico co nie som ked som na nete..ako sa vyjadrujem von tak aj tu..a je mi jedno ci mi niekto povie ze som pokecove dieta alebo nieco podobne... uz to mam pass... ale je jasne ked piseom sloh alebo nieco do skoly tak tam davam makcene dlzie a davam si pozor aku stylistiku pouzijem..ale tu nie...
ja sa snazim nepisat chyby....a ked nejaku zbadam strasne mi to vadi...ale da sa to prezit...leno ked uz to ide pridaleko ze ludia pisu napr : "Mohol som si misliet ze meskas z timy objednavkamy. Uz si tu davno mohol bit..." (vymyslene vety...tazko sa pisala s chybami tak to uz idem prasknut.. ale nikto nie je dokonaly vsak...
ja sa snazim pisat i/y tak ako ma byt .. kazdemu obcas ujde, to mi nerobi problem... ale ked je niekto vylozene sprosty tak sa s nim nemam o com rozpravat
ja nie, sice mi to buchne do oci to je jasne ale niektori ludia zato fakt nemozu, aj ja mam znameho, strasne v pohode chlap, vtipny, inteligentny, skoncil vysoku skolu ale pravopis jednoducho nevie...nikdy ho nevedel a nikdy ho nebude vediet, to je prosto tak dane
hm...mne to trochu vadí...hlavne keď "mY" niekto napíše že sme "bolY" niekde, tak, takéto chyby ma vytáčajú ale napríklad keď sa v prídavnom mene v množnom čísle nedá "i", tak to mi až tak nevadí, to niekedy zabudnem aj ja
ja osobne velmi nie teda neposudzujem gramatiku ale na pokeci je takyto profil co je moc uryvok : Co ja vyem co tu mam napysat sak do chcete nyeco omne vedet pytajte sa ja odpovyem mozno alebo kuknyte google zajdyte do knyznyce nebo tak
chapem to asi tak, ze osoba nevie ake sa tam ma pisat i a preto je vsade tvrda ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
Poznám mnoho ľudí, ktorí o toho o pravopise veľa nevedia, ale o živote a o kamarátstve by mohli povedať viacej ako my viacerí dokopy...
co ma vie dorazit, je skor to "w" a "x", pripadne pchanie "h" aj tam kde nema byt...hlavne v blogoch, alebo proste suvislych textoch...brrrrrrr...:/
smiley: smiley:
Nepoviem, keď sa niekto sekne v úplnom detaile, ale keď niekto napíše niečo ako chIba alebo tak (toto bol len príklad), zabíjala by som.
Ale ak sa jedná o to také písanie x,w a pod tak to nemám rada, ale to asi nikto z nás
ale skôr podľa štylistiky...
pri pravopisnej kontrole povypadáva (z môjho zoznamu ľudí ktorých sa oplatí čítať) len pomenej, hlavne emáci a tí, u ktorých cez gramatické chyby ani neprelúštiš samotný text, nieto ešte myšlienku...
ak si niekto nedokáže osvojiť gramatické pravidlá rodnej reči, je u mňa menejcenný.
každý má síce právo na chybu, ale nie v každej vete. ani v každej druhej.
samozrejme výnimky sú ľudia s poruchami sústredenia, dyslektici, dysortografici a pod.
chapem to asi tak, ze osoba nevie ake sa tam ma pisat i a preto je vsade tvrda ..