@raketak@1 ale rozhodne je nemorálne mu ju zobrať.
Čo sa týka majetku je to relatívne, ako všetko. Príde k tebe nejaky afričan z chatrče a povie ti že je nemorálne že máš viac izbový byt/dom a auto. Tak zační od seba a rozdaj čo máš chudobným.
@raketak@4 to je velmi "strielanie od boku". Tak ako automaticky radiť bohatých kamsi k mafií.
Dalej je tu závisť, emocie, tie to všetko "zafarbujú". Ono ľudia proste neprajú iným čo majú výrazne viac.
Posledná vec kto tu reálne pozná nejakeho miliardára aby to trochu vedel zhodnotiť? Ja som bol najbližšie s človekom čo sa s jedným miliardárom z CR kamaráti. Ale nemám nejaky fetiš v tom vyhladávať bohatých ľudí
Len nemám rád detinské škatulkovanie a paušalizovanie. Rozhodovanie čo by sa malo robiť s cudzími peniazmi.
Inak bohatí ľudia nemajú miliardu kdesi na účte. Jedine tak idioti. Majú to rôzne investované. Tie peniaze sú často v nejakom obehu. Môžu mať fungujúce podniky čo zamestnávajú hromadu ľudí. Dosť možné že reálne na svojom účte nemá ani 100 tisíc eur.
@abstraktdepres@6 Zbytocna snaha. Jak hrach na stenu hadzat. Ludia si predstavuju miliardarov jak drakov co spia na hromade zlata. Keby som mal euro za kazdeho cloveka, ktoremu som kedy uspesne vysvetlil, ze to tak nefunguje a ze tym, ze niekomu ujebes firmu, naozaj nijak raz nenakrmis hladnych, tak by som bol... Ha, cakali ste, ze napisem miliardar, ze? Picu, mal by som asi tri eura.
Niekto má schopnosť zhromažďovať peniaze. Iný má schopnosť ľudí liečiť, ďalší vie robiť stoly, ďalší upratovať, niekto vie viacero vecí naraz. Všetci sa navzájom potrebujeme a potrebujeme byť aj primerane odmenení. Keď niekto zhromažďuje majetky tak je chamtivý, lebo to čo si nahrabe bude chýbať ostatným, to je matematika. Hovorí to o ňom že sa cíti nadradene, akoby všetko bohatstvo sveta malo patriť len jemu. A s bohatstvom ide aj moc. Je to niekedy túžba po moci ale často len jednoduchá zamilovanosť do majetku. Všetko vlastnosti, ktoré normálny človek odsudzuje, kresťania detto.
@patuskooo@7 ale to nám na otázku morálnosti nijako neodpovedá. Svet nie je taký, že by každého odmenil podľa zásluh. Niekto sa narodí bez ruky a nemôže za to, iný sa narodí ako miliardár a takisto za to nemôže. Bohatstvo sa nemá rozdeľovať len podľa zásluh, to by sme mohli všetky chudobné deti už pri narodení zabiť. Áno, kľudne odmeňme lepších, nech majú o čosi viac, ale netolerujme bohatstvo, ktorým si niekto môže kupovať politikov a riadiť celú krajinu ako je to v súčasnosti. Demokracia má byť súťaž názorov, nie peňazí. Má sa riadiť názormi väčšiny. nie názormi pár boháčov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Čo sa týka majetku je to relatívne, ako všetko. Príde k tebe nejaky afričan z chatrče a povie ti že je nemorálne že máš viac izbový byt/dom a auto. Tak zační od seba a rozdaj čo máš chudobným.
Dalej je tu závisť, emocie, tie to všetko "zafarbujú". Ono ľudia proste neprajú iným čo majú výrazne viac.
Posledná vec kto tu reálne pozná nejakeho miliardára aby to trochu vedel zhodnotiť? Ja som bol najbližšie s človekom čo sa s jedným miliardárom z CR kamaráti. Ale nemám nejaky fetiš v tom vyhladávať bohatých ľudí
Len nemám rád detinské škatulkovanie a paušalizovanie. Rozhodovanie čo by sa malo robiť s cudzími peniazmi.
Inak bohatí ľudia nemajú miliardu kdesi na účte. Jedine tak idioti. Majú to rôzne investované. Tie peniaze sú často v nejakom obehu. Môžu mať fungujúce podniky čo zamestnávajú hromadu ľudí. Dosť možné že reálne na svojom účte nemá ani 100 tisíc eur.