Jednoznačne...tomu ver...robili pokus dvoch skupín, kde v obidvoch ľudia mali bolesti...jednej skupine dali na to lieky a druhej dali iba placebo, to je imitácia tých liekov, mali rovnakú chuť, vôňu, ale žiadny účinok...a tá skupina s placebom sa zbavila rovnako bolestí ako tamtá, lebo verili že sú to lieky, je to určite o myslení...a o uhle pohľadu...a aj ľudia, ktorí myslia pozitívne, majú vyššiu pravdepodobnosť, že sa vyliečia....
@Rockblock ale nemusí to byť vždy len o tom...choroby a bolesť sú kapitola sama o sebe - veď všetko začína v hlave a všetko tam aj logicky skončí, ale ak si napríklad zmyslím, že chcem nové auto, môžem tomu veriť koľko chcem ešte to neznamená, že začnú padať z neba
...ale pozitívne myslenie nie je o tom, že strašne chceš aby si mala auto.....a ti spadne z neba....ale všetko v živote je o uhle pohľadu robil sa pokus na 25 ľuďoch po infarkte.....po 8 rokoch žili z 25 pesimistov 4 a z 25 optimistov 19.....a je mnoho ďalších pokusov napríklad pokus s plavcami....jeden chlapík postavil už sa nepamätám koľko plavcov aby zaplávali dĺžku bazéna.....po odplávaní im povedal horší čas za aký naozaj zaplávali......a potom ich dal ešte raz plávať.....pričom pesimisti zaplávali horšie, ale optimisti zaplávali rovnako dobre, niektorý aj lepšie ako 1. krát..... ....je to proste o tom ako sa k tomu postavíš....keď niečo robíš a už od začiatku si budeš hovoriť, že to nezvládneš tak to väčšinou nezvládneš... ....
jasné že áno. vidím na sebe. niekedy som bola strašný pesimista a nič sa mi nedarilo. teraz sa mi darí všetko.... a ke´D aj nie, tak preto nedepkujem, ale beriem to, že všetko zlé je na niečo dobré.... takže asi preto si myslím, že sa mi teraz stále darí....
pozitívne myslenie funguje tak isto ako funguje negatívne.. vidím to na ľuďoch okolo seba, keď dakto myslí negatívne nájde si toľko chýb a problémov až to nieje možné a pritom sú to podľa mňa čisté hovadiny... keby myslí aspoň že normálne, tak takéto veci za problémy nepovažuje...
@Martin182 secret je trošku odveci, ale dá sa povedať že na tom kúsok pravdy je.. ale len samotné myslenie človeku nič nezaručí, treba pre to aj makať...
@Johnny89 hejhej však ono princíp je správny, to treba uznať, len ako celok je to hrozne prehnané až by som povedal že to vymýva mozgy niektorým ľuďom keď ich tak počúvam občas
To s chorobou bol príklad, a hej, jasné, že keď si zmyslím auto, nespadne mi k nohám to je blbosť. ...Ideš na súťaž, kde chceš zabehnúť čo najlepšie...a myslím, že to zabehneš lepšie, keď myslíš pozitívne, že to vyhráš a nevzdáš to, ako keď si povieš, ze na to nemáš a ideš len aby bolo...neviem to úplne vysvetliť tak, ako to myslím, ale u mňa to určite funguje...
Nemyslim si ze to je pozitivnym myslenim. Podla mna je to cele len o sebaistote a cim viac krat clovek padne na hubu tym ju ma mensiu..... Od toho by mali byt priatelia a rodina aby nam ju dodavali...... co sa bohuzial vzdy nestava a takemu cloveku ostava bud sa usmievat a tvarit sa ze vsetko je v pohode alebo svoju blbu naladu ventilovat von..... co zase raz len lezie na nervy tak zvanym priatelom a rodine.... cize blba nalada vsetko len zhorsuje.....
Tak jednoduchsie povedane..... nas zivot tvoria ludia v nom a ci chceme ci nechceme to oni maju moc nad nasim pozitivnym ci negativnym myslenim.
Alebo Forrest Gump? Veď mohol byť celý život doma zdeptaný zo svojho hendikepu, ale nepripúšťal si svoju zaostalosť a išiel ďalej a čo dokázal...
@Johnny89 no silvova metóda je to hlavne o pozitívnom myslení, ale má to viac odvetví, každý hovorí inak, meditovanie, stavy alfa, až k hraniciam s vierou...vraj parapsychológia...ale mám o otm knihu a je perfektná, ono ti to zmení myslenie a tak, tiež hovoria že život nie je náhoda...a píšu tam o troch bodoch ak chceš aby sa ti niečo splnilo... 1. máš to veľmi chcieť, 2. máš tomu veriť, aby sa ti to splnilo a 3. máš to očakávať..ale to je rozobraté na celú knihu čiže nie len tak...ale zaujme človeka nie každý tomu môže veriť, ja som na rozmedzí...
Možné by to bolo, že y si svojim pozitivizmom dokázala zmeniť veci. Ja tomu verím. Len škoda, že patrím medzi tých ľudí čo im to pozitívne myslenie dlho nevydrží.
ano verim, aj z vlastnej skusenosti viem, ze ak myslim pozitivne, vsetko zvladam lepsie..nez aby som mala zalamovat ruky a vsetko brat katastrofou..tym by to bolo len horsie
Pozitivne myslenie uricte uhlahuje zivot. Je dokazane ze optimisti su v zivote uspesnejsi a dozivaju sa vyssieho veku. Cital som o tom prieskumy v knizke The mind gym... ale nefunguje to ak realne nezasiahnes do udalosti v tvojom zivote, ak budes len pozitivne mysliet...
Dobra nalada neriesi problemy, ale nastve tolko ludi, ze sa oplati udzat si ju...ale jedna ucitelka sa stale spolieha na svoje pozitivne myslenie, nic proti tomu...ibaze sa prechadza po chodbach, usmieva a vyzera ako zhulena...raz zadrela: ci prsi, ci snezi, caka ma dnes krasny den...a pritom rozhadzovala rukami a ten vyraz tvare...no neviem, rozhodne si o nej clovek vela pozitivneho pomysli
aale pod ja ked mam dobru naladu=D tak dostanem sa mi stane aj nieco dobree.=D=D...a naozaj to aj funguje ja tomu verim a je to nikomu to neskodi takze skus a uvidis ale u mna to funguje =D
ja si myslím že je to u každého individuálne... a ani ja nie vždy dokážem myslieť pozitívne niekedy to proste nejde nie vždy sa dá mať dobrú náladu ale väčšinou si to uvedomím že prečo by som mala byť smutná alebo tak ... snažím sa brať potom veci tak ako sú a hneď mi je lepšie aj moje myslenie sa zmení a aj sa mi začne viac dariť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
A ináč, neverím. Má ti to len spríjemniť život.
Mávam také obdobia - buď neuveriteľné šťastie vo všetkom, alebo reťazová reakcia nešťastných udalostí.
A myslím negatívne po celý rok
@Martin182 secret je trošku odveci, ale dá sa povedať že na tom kúsok pravdy je.. ale len samotné myslenie človeku nič nezaručí, treba pre to aj makať...
@Rockblock čo je silvova metóda
Tak jednoduchsie povedane..... nas zivot tvoria ludia v nom a ci chceme ci nechceme to oni maju moc nad nasim pozitivnym ci negativnym myslenim.
@Johnny89 no silvova metóda je to hlavne o pozitívnom myslení, ale má to viac odvetví, každý hovorí inak, meditovanie, stavy alfa, až k hraniciam s vierou...vraj parapsychológia...ale mám o otm knihu a je perfektná, ono ti to zmení myslenie a tak, tiež hovoria že život nie je náhoda...a píšu tam o troch bodoch ak chceš aby sa ti niečo splnilo... 1. máš to veľmi chcieť, 2. máš tomu veriť, aby sa ti to splnilo a 3. máš to očakávať..ale to je rozobraté na celú knihu čiže nie len tak...ale zaujme človeka nie každý tomu môže veriť, ja som na rozmedzí...
ale verim v autosugesciu - tá da aj dokazat - napr. placebom...