Poznate niekoho takeho kto neukoncil ziadnu strednu ani gympel?kto ma len zakladnu. Ak ano tak ako teraz zije? Zaobide sa aj bez papiera,vyucneho ci maturity??
poznam par jedincov...ale ci to ma nejaku buducnost? nvm od 18tich robit nekde...hmmm...aj ked nechcem to zakriknut, uz par krat sm sa chcel na to vyjebabrat aj ja...ale tak hadam nejako zmaturujem...ci? maturita je vraj ako plot ked ho nepreskocis, prehodia ta...
Bývalá spolužiačka má 24 rokov a prerušila už 4 stredné (vrátane tejto) a na ŠUPku ju už nechcú vziať, lebo je už „stará“ a berú tam hlavne tých, ktorí práve vyšli zo základky.
@28 heh to mi pripomina, ze mi volali kvoli jednej brigade a potrebovali informacie a sa ma spytali ake mam vzdelanie a ja ze zakladne... a potom do mna hucal brat a sa ma spytali, ze ake ma otec vzdelanie a ja: zakladne... a hned preskocili na inu otazku a si myslim: trapas
jo poznam... je to debil na eNtu...prepadol v siedmom rocniku na zakladnej asi trikrat.. a pak nesiel ani na strednu, lebo bol taky dr*o, ze ho nikam nezobrali. a penaze?.. hahhah nikdy ich nema a nikdy ich mat nebude. v tescu stoji pri pulte s okularmi. to je vse, co moze robit..
ja som minule stretla bývalú spolužiačku a presne ...tiež jednoducho, po dvoch rokoch ukončila strednú s argumentom "mňa nebaví sa učiť" ....čo už, horko sa im na to bude spomínať keď budú mať tridsať rokov a úmyvať záchody ...ale keď ich to baví viac..
za pár rokov už takí ľudia nebudú môcť robiť ani tú upratovačku.. samozrejme je to individuálne, niekto sa vie presadiť aj bez školy a žije si dobre.. ..niekto
@nikuska7 idealizovana predstava... v dnesnej dobe bez strednej si nic.. a aj so strednou ssi nic vacsinou. a to ci clovek ide na skolu a studuje dalej je vacsinou ukazovatel toho aky ma pristup k zivotu
moja spoluziacka odisla na zaciatku 4. rocnika..bez papiera sa zaobisla asi 2 roky..potom, ked uz chcela zacat pracovat na nejakom normalnom slusnom mieste si musela skolu dokoncit
1. Prvý nedokončil ani základnú školu - skončil v siedmom ročníku. Teda toľkokrát prepadol, že mu skončila povinná školská dochádzka, ta sa vykašľal na školu a išiel robiť. Pokiaľ viem teraz robí nočnú ochranku na poľnohospodárskom družstve.
2. Ďaľší to dotiahol ďalej, na strednej vo štvrtáku prepadol asi 2x. Potom, keď ho nepripustili k maturite sa nato vykašľal a robí na stavbách vo veľkých výškach za dosť málo peňazí. Školu si už tak ľahko asi nedokončí bo jednu nabúchal a má deco.
3. Ďalšieho tiež vyhodili zo školy, bo do nej nechodieval, ale ten má jasnú budúcnosť. Má na svedomí pár krádeží, naposledy zmlátil policajta, ta bude nejaký čas v chládku, možno potom dostane rozum.
4. Tiež poznám holku, ktorá na strednej prepadla v tretiaku, skončila s ňou a šla robiť do anglicka ako máš aj ty v pláne. Po roku dostala ale rozum a strednú školu aj maturitu si spravila.
Inak by som ti odporúčal skúsiť pokračovať na inej strednej aj keby si nejaký čas robil v anglicku. Tá práca pre teba určite nie je istá na veľmi dlhé obdobie a keď si budeš chcieť nájsť inú tak bez strednej to bude ťažké.
inak každému človeku, čo chce nechať školu a ísť robiť... nájdite si brigádu. najlepšie nie vo vašom meste a bývajte niekde v podnájme a stravujte sa sami. potom vám veľmi rýchlo dôjde, že tých 500€ mesačne je KURWA málo.
tomu ver, ze poznam a je to haluz napr. kamoska sa nato vyjebal v tretom teda dala si odklad a ak teraz v septembri nenastupi tak je v pici, dohovaral som, ale vysledok.... asi tak a este par dalsich poznam
ale tak chalani to majú lahšie zhánat si prácu bez dokončenej strednej školy bo fyzických prác je dosť a tam nepotrebujú maturitu, možno nejaký kurz si spravia aby to mohli robit a majú prácu. najlepšie je urobiť si zváracký kurz a isť zarábať ale potom v 35 slepí ako krtek
no baby to majú tažšie to ma ale netrápi lebo namám v úmysle nedokončiť strednú , a ešte chcem ist na vysokú
@audbjorg mozno mas pravdu, ale myslim ze netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca. nechcem obhajovat ludi bez vzdelania, ale ani ich nemam pravo odsudzovat.
@nikuska7 ja neooodsudzujem.. preco si kazdy mysli ked poviem naozr ze odsudzujem. je to tak a ja to tak beriem prsote, neriesim, dokazem sa bavit s kazdym, al evzdelanie je dost podstatne aby som si s cloovekom mala co povedat. inak sme kazdy niekde uplne inde, ma ine hodnoty, ine problemy a podobne. nieje to pekne ale je to tak.
Sesternica - v 17-tich mala decko. Nedokončila ani SŠ momentálne robí za pásom v nejakej firme na súčiastky.
Kamarátka - decko mala v 16-tich momentálne sa fláka po krčmách a na decko kašle
kamarátka č.2 - decko v 16-tich ešte mala snahu a vrátila sa do školy, ale zas otehotnela v 18-tich. Takže školu nedokončila. Teraz je z nej šťastná mamina na materskej.
Kamarátka č. 3 - porodila pred dvoma týždňami má 17 takže tiež už dala škole zbohom
Bratranec - v tretiaku hodil po profke stoličku bol vylúčený. Teraz robí na Srí lanke vodí sa mu celkom fajn aj bez školy
toto sú asi jediný, ktorých poznám Podľa mňa aspoň maturita je minimum, ktoré by mal každý mať.
53. chcel by som vediet ako by vyzeral svet kde by vsetci mali charizmu, kúsok prirodzeného rozumu, všeobecný prehľad, zhovorčivosť, zmysel pre humor a veľa šťastia ale mali by iba zakladoskolske vzdelanie,
Ale strednú podľa mňa treba, to nie je tak zbytočné, to je skôr základ. Výška je bonus, zbytočný viac menej, kto ju chce, nech si ju spraví, ale je zbytočná. Ale strednú a maturitu treba.
behom generacie, by nemohli ludia vykonavat odborne prace takze by na celom svete skolabovala, ekonomika, doprava, energetika, odbchod, polnohospodarstvom, bezpecnost, lekarska starostlivot, vzdelavaci system...
ty ludia by mali sice charizmu, kúsok prirodzeného rozumu, všeobecný prehľad, zhovorčivosť, zmysel pre humor, ale cely den by museli hladat potravu a drevo na kurenie. V takej spolocnosti by spolocnosti by som potreboval asi najviac ten zmysel pre humor aa este instink prezitia pracloveka..
59. ja viem, ze v dnesnej dobe sa moze uplatnit aj nevzdelany clovek, ale to len vdaka tej vzdelanej(vyucenej) majorite. ak by sa takymto stylom uberalo viac ludi, tak by to malo katastrofalne nasledky.
no tomas, tebe je zbytočné dokončievať školu, keď dobre zarábaš, to dá logiku, nie? je to len na tebe, aký máš prístup, a výška nie je vonkoncom zbytočná! neviem si predstaviť, že by ma nejaký podpriemerný právnik nevzdelaný obhajoval na exekúcii, alebo nevzdelaný chirurg operoval, ja viem, sú to trochu od veci príklady, ale chápeš, čo tým chcem, výška zbytočná určite nie je v mnoooohých prípadoch
hej, poznám. ona mala vždy zaujímavý dobrodružný život i keď často aj smutný. v druhom ročníku na gymnáziu nechala školu a myslím, že za rok či skôr sa ocitla po známostiach v Prahe, kde si doteraz pekne žije a pracuje v obchode so suvenírmi. to viete, v Prahe sa premelie toľko turistov ) a má sa dobre. podľa mňa lepšie ako pred tým.
ja poznám iba cigánov, potom pár z osobitnej školy, ktorí to nezvládajú (je tam žial nejaká mentálna retardácia), potom pár z detského domova, potom pár frajírkov, čo sa hrajú na pánov a rebelov tým, že podkopávajú autoritu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
nechápem takých ľudí...
Myslim ze rovnako ako existuju zadubenci s titulom, tak aj sikovni a schopni ludia bez neho alebo bez maturity.
1. Prvý nedokončil ani základnú školu - skončil v siedmom ročníku. Teda toľkokrát prepadol, že mu skončila povinná školská dochádzka, ta sa vykašľal na školu a išiel robiť. Pokiaľ viem teraz robí nočnú ochranku na poľnohospodárskom družstve.
2. Ďaľší to dotiahol ďalej, na strednej vo štvrtáku prepadol asi 2x. Potom, keď ho nepripustili k maturite sa nato vykašľal a robí na stavbách vo veľkých výškach za dosť málo peňazí. Školu si už tak ľahko asi nedokončí bo jednu nabúchal a má deco.
3. Ďalšieho tiež vyhodili zo školy, bo do nej nechodieval, ale ten má jasnú budúcnosť. Má na svedomí pár krádeží, naposledy zmlátil policajta, ta bude nejaký čas v chládku, možno potom dostane rozum.
4. Tiež poznám holku, ktorá na strednej prepadla v tretiaku, skončila s ňou a šla robiť do anglicka ako máš aj ty v pláne. Po roku dostala ale rozum a strednú školu aj maturitu si spravila.
Inak by som ti odporúčal skúsiť pokračovať na inej strednej aj keby si nejaký čas robil v anglicku. Tá práca pre teba určite nie je istá na veľmi dlhé obdobie a keď si budeš chcieť nájsť inú tak bez strednej to bude ťažké.
no baby to majú tažšie to ma ale netrápi lebo namám v úmysle nedokončiť strednú , a ešte chcem ist na vysokú
Kamarátka - decko mala v 16-tich momentálne sa fláka po krčmách a na decko kašle
kamarátka č.2 - decko v 16-tich ešte mala snahu a vrátila sa do školy, ale zas otehotnela v 18-tich. Takže školu nedokončila. Teraz je z nej šťastná mamina na materskej.
Kamarátka č. 3 - porodila pred dvoma týždňami má 17 takže tiež už dala škole zbohom
Bratranec - v tretiaku hodil po profke stoličku bol vylúčený. Teraz robí na Srí lanke vodí sa mu celkom fajn aj bez školy
toto sú asi jediný, ktorých poznám Podľa mňa aspoň maturita je minimum, ktoré by mal každý mať.
Vacsina z nich ani nema zavazny dovod, ale iba blbost, naivitu a lenivost.
A ja napríklad som nedokončil výšku, a asi ani nedokončím nikdy. Načo?
behom generacie, by nemohli ludia vykonavat odborne prace takze by na celom svete skolabovala, ekonomika, doprava, energetika, odbchod, polnohospodarstvom, bezpecnost, lekarska starostlivot, vzdelavaci system...
ty ludia by mali sice charizmu, kúsok prirodzeného rozumu, všeobecný prehľad, zhovorčivosť, zmysel pre humor, ale cely den by museli hladat potravu a drevo na kurenie. V takej spolocnosti by spolocnosti by som potreboval asi najviac ten zmysel pre humor aa este instink prezitia pracloveka..
Nehovorím, že je škola nepotrebná, povedal som, že za istých okolností ti školu netreba.
... a sú to proste ludia, ktorí sa odsúdili