ale prosim ta .. : ) ked zivot donuti vyfajcis vsetko. mas tolko buzerantov, bisexualov a zvratenych ludi medzi tymito "menezermi" ze radsej bud rad ze o tom nic nevies a zijes v iluzii akotak moralneho sveta
@semhamforas V každej väčšej firme ti dajú na vrátnici prihlášku, vypíšeš si ju, kopnú do prdele a pošlú preč. Stalo sa mi tak v matadore, kii a v jednom podniku v Čadci Nevidím dôvod aby ťa púšťali do areálu keď nie si zamestnanec.
@jimmycrow u kamosa v jednom retazci s oblecenim prisla baba osobne a hned v ten den jej este aj dali zmluvu lebo akurat trafila cas ked niekoho potrebovali
lebo ľudia stále považujú telefonovanie za osobnejšie, ako napríklad mail. a proste, zrejme si neuvedomujú, že sa na to pracovné miesto hlási 30 ďalších ľudí a takto len zbytočne niekoho oberajú o čas a otravujú. radšej sa na to pozerajú z uhla pohľadu, že sa pripomínajú
Mailová komunikácia je veľmi neosobná. A keď im denne prídu desiatky mailov s životopismi tak to potom stráca ten efekt. Keď sa ale človek ozve a opýta podľa mňa nič stratiť nemôže. Horšie je to že v každej väčšej firme budeš mať problém sa dovolať na kompetentného, skončíš na sekretárke a ta sí sotva niekde poznačí že volal.
Takže aby som to zhrnul ak by som to skutočne chcel vôbec by som sa nehanbil tam zavolať a informovať sa. Podľa mňa tým stratiť nemôžeš. A v takej stredne veľkej firme by to mohlo aj zabrať.
Skúsenosti od nás - ak sa niekto príde opýtať osobne, nechá na seba kontakt a práve niekoho hľadáme, dotyčný má miesto viac-menej isté. Ale zároveň my sme len dodávatelia vo väčšej firme a tam to funguje úplne naopak a viem, že tunajší personalista bol veľmi háklivý na to, keď sa mu uchádzači snažili dovolať - presne ako @uspavanocka písala - "všetko majú napísané v ponuke na internete a ja nemám čas im to každému vysvetľovať... nech si to poriadne prečítajú!"
@jimmycrow v ziadnom pripade nie.. aj to ci si ta zavolaju na zaklade CVcka v maily, je sanca na SVK miziva.. bez znamosti najst nieco nepodradne je tu nerealne.. najlepsie je mat znamosti na statnych uradoch, tam aj ked miesto pre teba nemaju, tak ho skratka vytvoria umelo..
ja si myslím, že najlepšia je kombinácia.. najprv tam zavolať, alebo ešte lepšie osobne prijsť a popýtať sa a na základe toho im poslať životopis, motivačný mail atď.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
plus sa k všelijakým oficiálnym telefonátom musím furt týždeň odhodlávať, takže toto niee
Takže aby som to zhrnul ak by som to skutočne chcel vôbec by som sa nehanbil tam zavolať a informovať sa. Podľa mňa tým stratiť nemôžeš. A v takej stredne veľkej firme by to mohlo aj zabrať.