Prepáčte ale chcel by som sa spýtať ako by sa mohli vyprať veci napríklad trička , mikiny aby sa farba čim viac zachovala ?? Lebo kupujem si stále trička a každé skoro trošku stratilo farbu čo s tým ako prať ? ďakujem
praskom na farebne pradlo alebo dako super reklamovanou avivazou
ale veci sa speru to je normalne tam zalezi nielen od prania ale aj od kvality materialu a takto ja som uz bola parkrat vracat tricka lebo neprezili ani prve pranie a vzdy mi ich zobrali (proste raz som to oprala a cela potlac sa zacala supat a takto)
zalezi aj od programu aky das na pracke od teploty, treba si vsetko pozriet. A hlavne nemiesat farby + praci prostriedok a avivaz na farebne, biele, cierne, zalezi co mas.
ale ako aj tu pisu, kazde oblecenie casom zacne stracat farbu.... Pripadne dalsia moznost kupit si farbu na tricka a prefarbit, to neni az take tazke ak si myslis ze material je stale dobry a len farba je zla.
Hlavne si daj pozor aj na príliš vysoké otáčky (ak máš nastaviteľné), vysokú teplotu, per obrátene a podobne. Prirodzene každé stratí trochu farbu, záleží aj na kvalite produktu. Ale viem, že keď som právala v staršej menej výkonnej práčke oproti novej čo vyperie super mega všetko, z tej novej bývalo to oblečenie viac opotrebované.
pomôcť môže napr. pranie na 30 max 40 stupňov pokiaľ ide len o prepotenie a nie extrémnu špinu, napr ja som sa poučila, že nie je farebné ako farebné.. pokiaľ perieš žlté, per len žlté, červené zvykne púšťať farbu, občas sa oplatí vyčistiť filter práčky, tak raz za rok, hlavne ak perieš niečo z čoho sú žmolky... a samozrejme tie otáčky... radšej 800 ako 1200...a tiež mne sa neoplatilo prať čierne ponožky s čiernymi nohavicami... no a síce ešte som neskúšala ale kamoška mi povedala že čisto biele veci bez potlače, ktoré sa nezrazia ( neviem posúdiť) ona vyvára ako utierky normálne v hrnci na 100 stupňov... je pravda, že fakt má všetko dokonale biele ( chodila do roboty v bielej blúzke alebo gatiach bežne aj keď sme robili s vazelínou) ak sa nebojíš skús....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ale veci sa speru to je normalne tam zalezi nielen od prania ale aj od kvality materialu a takto ja som uz bola parkrat vracat tricka lebo neprezili ani prve pranie a vzdy mi ich zobrali (proste raz som to oprala a cela potlac sa zacala supat a takto)
a inak šak rovnaké farby s rovnakými farbami. ale každé tričko ti časom stratí farbu.
ale ako aj tu pisu, kazde oblecenie casom zacne stracat farbu.... Pripadne dalsia moznost kupit si farbu na tricka a prefarbit, to neni az take tazke ak si myslis ze material je stale dobry a len farba je zla.