Zadaj vahu (v kilogramoch)50
Zadaj vysku (v centimetroch)50
Traceback (most recent call last):
File "/home/kamil/gaea.py", line 3, in
vyskavcm vyska/100)
TypeError: unsupported operand type(s) for /: 'str' and 'int'
>>>
V pythone neviem robit, ale ked som si nechala vypisat premennu "vyskavcm" (ktora je ale imho "vyskavm", ale nevadi , tak to vyzera, ze ti ju deli celociselne (cize z 182 sa stane 1, napriklad). Co moze byt problem.. ci trepem hluposti?
Toto napriklad funguje (ale nie je to moc user friendly) - zmen si to ** na *, a potom vkladaj inputy vo forme 60.0, 180.0. Ono to pochopi, ze inputy su floats a nie integers, a vyrata to dobre.
Pripadne si vygoogli jak sa meni int na float a dorob to tam, nech aj input 60 da dobry vysledok.
pomerne popisný eror podľa mňa, že "nepodporované typy operandov pre delenie: 'str' a 'int'"
a str je string, čiže text, a tým sa blbo delí, a už z hlášky viem že python nemá aspoň v tomto prípade implicitnú konverziu typov, tak ho musím pred výpočtom skonvertovať na int ručne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Zadaj vysku (v centimetroch)50
Traceback (most recent call last):
File "/home/kamil/gaea.py", line 3, in
vyskavcm vyska/100)
>>>
nefunguje ani tu
Inak, kde si prisiel na tie dve hviezdicky namiesto krat? To tiez vyzera, ze nerobi, co by malo.
Pripadne si vygoogli jak sa meni int na float a dorob to tam, nech aj input 60 da dobry vysledok.
diki inac
A ak si to teda este nevygooglil, vyzera to, ze takto sa meni na float:
vaha= float (input ("Zadaj vahu (v kilogramoch)")
vyska= float (input ("Zadaj vysku (v centimetroch)")
vyskavcm vyska/100)
bmi=vaha/(vyskavcm**2)
print (bmi)
it works, diik
pomerne popisný eror podľa mňa, že "nepodporované typy operandov pre delenie: 'str' a 'int'"
a str je string, čiže text, a tým sa blbo delí, a už z hlášky viem že python nemá aspoň v tomto prípade implicitnú konverziu typov, tak ho musím pred výpočtom skonvertovať na int ručne...