Myslim, ze to vzniklo nejak tak, ze vela vychodniarov islo za pracou do BA a jednoducho je na nich poznat malomestnasky lifestyle, alebo lifestyle z dediny, nikdy uplne nezapadnu. A pre takych ludi, budu Bratislavcania stale arogantni a namysleni, takze je ten hejt obojstranny a potom to vyustilo az v predsudky, ze vsetci mimo BA su sedlaci a vsetci v BA su namysleni, arogantni a falosni a neviem co. Aspon ja si to tak vysvetlujem
presne to je slovensky problem - uplne neznasanlivost COHOKOLVEK. nam nestacia take obligatne "dovody" na nenavist ako rasa, vierovyznanie, ci aspon pohlavie, nie, my musíme rozlisovat este aj na vychod zapad.
ak ste biely krestansky slovak, este stale nemate vyhrate, este totiz mozete byt z nespravneho regionu
Ja mám spolužiakov zo všetkých kútov Slovenska a nikto do nikoho nepičuje, akurát raz za čas sa kamarátsky podpichujú.
Takže si myslím, že problémy medzi sebou majú zvyčajne jednoduchší ľudia...
Vobec sa s tym nestretavam a to som rodený Bratislavčan. Kamarátov mám jak východniarov, maďarov, macedóncov, čínanov a proste úplne v pohode je to. Ľudia sa sem tam podpichnú ale nie je to absolútne nenávistné.
A to sa dlhodobo prenáša tá takzvaná nenávisť medzi BA a východom ale to len degeši prenášajú takí rípalkovia čo sa aj tu na birdzi sú ale taký má biedny život.
Dalsia vec je o aku spolocnost sa jedna ci su to robosi a pod. alebo iný. Lebo tam sa často vyskutujú takéto problèmy ale to vačsinou neinteligentní jedinci riešia...
@jurito Spravanie druhych sa da do znacnej miery ovplyvnit. Ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva. Ku mne su aj inac namysleni ludia v pohode ^^, A tak aj zalezi v akej spolocnosti si sa pohyboval, vsakze...urcite je tak aj kopu super ludi, ktorych si len nestretol!
@Fury Bratislava má (veľmi) približne 0,5 mil. obyvateľov.
Nech iba 51% sa narodilo v BA a trávia tu väčšinu svojho doterajšieho života. Týchto považujme za tzv. "bratislavčanov". To je 105000 osôb.
1. Koľkých z nich si sa pýtal,
či nemajú radi východniarov ?
2. Ak nezakladáš svoje tvrdenie na ich odpovediach tak potom na čom ho zakladáš ?
3. Ak ho zakladáš sa svojej životnej skúsenosti myslíš si, že každého životná skúsenosť, čo sa tohto týka, musí byť nutne rovnaká ako tá tvoja ?
Ja som sa s tým ešte nestretol...to bude zrejme, len v nejakých primitívnych kruhoch a tam je podľa mňa úplne zbytočné premýšľať prečo to tak je...ich nespokojnosť pramení s ich vlastného pod-vedomia vlastnej úbohosti!
ja mám kopu kamošov z BL a nikdy som s nikým z nich nemala problém, normálne posrandujeme a všetko je ok
no a prídem tuto na birdz a každý sa tu ide posrať už len keď napíšem blava
bol by hriech si z takýchto ľudí potom NErobiť srandu!!!!
@miso16211 Ak uznám, že bratislavčania nemajú radi východniarov môžem následne riešiť otázku "prečo". No myslím si, že väčšina neuznala a tak odpovedali na tú otázku, ktorú píšeš.
detto @mojdedo a @tangerina mam mrte znamych v BA, nikdy som nepocitil ziaden odpor k slovakom z vychodu, stredu, juhu ci severu... aj ked na druhej strane - poznam par bratislavcanov, ktori si myslia, ze ziju na pupku sveta a pritom je BA len jedna trosku vacsia dedina
@tangerina čo Blava... napoš Bratiska a to ešte len uvidíš
Stále je to o ľuďoch. Niektorí Bratislavčania sú super a vôbec to nerozoberajú. Dokonca by som povedal, že ich je väčšina. A hoci som už mal problém, stále je to len malé percento.
Lebo trpia utkvelou paranojou, ze bratislavcania maju nieco proti vychodniarom, preto.
NEMAJU, DOPICI, NIC PROTI VYCHODNIAROM NEMAJU.
ked je vychodniar jebnuty, je to identicka jebnutost ako ked je aj zapadniar jebnuty, a z geo lokaciou miesta, kde ho mat porodila, to ma velke HOVNO spolocne
A uz chodte do pecka s vecnym delenim maleho zaprdeneho slovenska na x casti, ktore proti sebe maju nejake vykonstruovane fiktivne konflikty
omrvinku tiez nedelite pre osem osob nech sa nazeru
No skôr väčšina východniarov príde s hejtom, že tí blaváci nás nemajú radi. Poznám desiatky ľudí z celého Slovenska a ak je nejaký problém, príp. ich nemám rád "nesadnem si s nimi" tak neriešim, odkiaľ sú. Plno rodených Bratislavčanov je k***ov, rovnako ako stredo- alebo východo-Slovákov.
v ramci folkloru, oni picuju na nas a my o to viac na nich. akcia reakcia. neodporucam ziadnemu vychodniarovi ist okolo skupiny Slovanistov a verbalne ich provokovat.
Paradoxne najjebavejsie krasne dievcata co som spoznal su z vychodu (humenne, sobrance) a zo severu (liptov). Popravde som cely zivot nepoznal ziadnych vychodniarov a tento rok bum a 3 vychodniarky a uvedomil som si ze vychodniari su fajn ludia a ze vychodniarky trtkaju omnoho lepsie ako nase dievcata.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ak ste biely krestansky slovak, este stale nemate vyhrate, este totiz mozete byt z nespravneho regionu
Takže si myslím, že problémy medzi sebou majú zvyčajne jednoduchší ľudia...
A to sa dlhodobo prenáša tá takzvaná nenávisť medzi BA a východom ale to len degeši prenášajú takí rípalkovia čo sa aj tu na birdzi sú ale taký má biedny život.
Dalsia vec je o aku spolocnost sa jedna ci su to robosi a pod. alebo iný. Lebo tam sa často vyskutujú takéto problèmy ale to vačsinou neinteligentní jedinci riešia...
Nech iba 51% sa narodilo v BA a trávia tu väčšinu svojho doterajšieho života. Týchto považujme za tzv. "bratislavčanov". To je 105000 osôb.
1. Koľkých z nich si sa pýtal,
či nemajú radi východniarov ?
2. Ak nezakladáš svoje tvrdenie na ich odpovediach tak potom na čom ho zakladáš ?
3. Ak ho zakladáš sa svojej životnej skúsenosti myslíš si, že každého životná skúsenosť, čo sa tohto týka, musí byť nutne rovnaká ako tá tvoja ?
Poznam mnohych povodnych bratislavcanov a vsetci maju vychodniarov akurat tak v pazi
no a prídem tuto na birdz a každý sa tu ide posrať už len keď napíšem blava
bol by hriech si z takýchto ľudí potom NErobiť srandu!!!!
Preco: lebo su ako švabi (praca ), lebo hovoria uplne inym narecim nez ine kraje, a tak nikto im nerozumie a ine predsudky.
Inak tu vidno jak ludia chapu otazke, namiesto otazky "preco" odpovedaju na otazku "Maju/Nemaju radi tvoji kamosi bratislavcanov?"
@tangerina čo Blava... napoš Bratiska a to ešte len uvidíš
NEMAJU, DOPICI, NIC PROTI VYCHODNIAROM NEMAJU.
ked je vychodniar jebnuty, je to identicka jebnutost ako ked je aj zapadniar jebnuty, a z geo lokaciou miesta, kde ho mat porodila, to ma velke HOVNO spolocne
A uz chodte do pecka s vecnym delenim maleho zaprdeneho slovenska na x casti, ktore proti sebe maju nejake vykonstruovane fiktivne konflikty
omrvinku tiez nedelite pre osem osob nech sa nazeru
Tak ale prievidza je najvacsia diera tak to je jasne
Fajna pesnicka, odporucam pustit na parkovisku pri prievidzkom kauflaci. Zurka.
BTW: Ide o text->myšlienku no hate please !
Paradoxne najjebavejsie krasne dievcata co som spoznal su z vychodu (humenne, sobrance) a zo severu (liptov). Popravde som cely zivot nepoznal ziadnych vychodniarov a tento rok bum a 3 vychodniarky a uvedomil som si ze vychodniari su fajn ludia a ze vychodniarky trtkaju omnoho lepsie ako nase dievcata.
Ja poznám milých a prajných východniarov.