@ohavnost vies co ja si skor myslim,ze baby potrebuju stale niekoho riesit, upadat do depresii,trapit sa,stazovat sa a maju potrebu stale niekoho menit a prerabat. a preto "volia" tieto typy. normalni chalani by ich asi moc nudili a fungovanie s nimi by bolo az prilis v pohode
Lebo neznášam keď sa ma niekto 50 krát za hodinu spýta či som v poriadku, urazí sa na každú sarkastickú odpoveď , a keď ma niekto nahnevá on sa mi za to ospravedlňuje a proste mi celkovo lezú na nervy .
ale nepritahuju, pritahuju ich len ked dobre vyzera boze furt tu riesite taketo sprosti, ked vyzeras dobre je jedno ako sa spravas vsetko je len o vyzore, ano presne tak je to , taka je doba
aj mily dobry chlap by ich pritahoval keby je pekny
pozrite sa na mnohé filmy... tam velky badboy, obletovaný ženuškami sa zalúbi do nejakej utiahnutej dievčinky... a z lásky k nej sa zmení...
a o tomto dievčence snívajú
napr. mám známu ktorá sa mi sťažovala že jej bývalí boli všetci hajzli a bili ju etc... tak som jej dohodila takého slušňáka a ona ho odbila po par dňoch stým že ju priťahujú len zlý chlapci...
ja by som takého nechcela lebo väčšinou treba na takých čosi meniť...a to ja nechcem ... chcem hotový nezávadný kus
@nobile to je filozofia existujúca od veky vekov....
Pre ne sme tiež len hračky.
Ale zrelý človek si uvedomuje potreby ludskej bytosti a hlavne svoje vlastné , pocíti túžbu po teple domova, rodine..... a vtedy sa z debila stáva chlap.
Nie je to len o ženách.... aj my muži odmietame často vyrásť....
weird tu načrtla Fisherovu Sexy son hypothesis, podľa ktorej (zjednodušene povedané) ženy uprednostňujú mužov, ktorý sú sexy a je pravdepodobné, že ich (spoločné) deti budú takisto sexy a budú mať jednoduchší život (výber partnera), ajkeď sú si tieto ženy podvedome vedomé, že im to spolu nebude klapať, ale jednoducho uprednostnia evolučné hľadisko bla bla bla
Aj keď to môže súvisieť aj s temperamentom. Z osobného pozorovania viem, že muži, ktorý majú artisan temperament a hlavne typ ESTP, príp. ISTP zvyknú bývať bad boys. ) Jednak vedia veľmi dobre baliť baby, bývajú fyzicky atraktívny a takisto nie sú nudní spôsobom, ktorý väčšina populácie za nudný považuje. Títo muži sú však za atraktívnych považovaní najmä medzi ženami s SJ a SP temperamentmi (čo je 70 - 80% populácie) a súvisí to taktiež s ich vyzretosťou, vzdelaním atď. Ženy, ktoré sú NT a NF uprednostňujú mužov, ktorý sú N ako ony. Aspoň z mojej skúsenosti.
@barbydka sorry Nemyslel som, že to po mne aj niekto číta Tu sú štyri temeramenty. A na kraji sú jednotlivé typy. Raz som tu videl niekde nejakú diskusiu, kde myslím cliph nariekal nad svojím údelom, ako si nevie nájsť tú správnu babu a on mi prišiel ako typický Rational (podobne ako ja), podľa toho ako sa opisoval No a ty, podľa toho, čo si tam písala, ak si to bola vôbec ty , si asi tiež to prvé
@kaku tak to si cením Aj keď myslím, že niekedy sa to nedá po mne čítať vzhľadom na to, že málokedy si premyslím čo budem písať a ešte zriedkavejšie si to po sebe prečítam
Vzhľadom na to, čo študuješ by som povedal, že by to malo byť naopak, resp. NT baby by mali prevládať; ak tam vôbec máte nejaké baby
No... ten temperament sa dá určiť relatívne presne, ale na to nestačí len prečítanie si tých vecí, treba to poznať trochu komplexnejšie a na to sú testy. Výhodou tohto testu je, že po identifikácií všetkých parametrov osobnosti, ktorých je viac sa dá vyhnúť Forerovmu efektu
Na druhej strane netreba sa na to pozerať ako na bibliu.
Inak aj tie typy sú dosť podstatné. Možno si entj alebo intj... to sú typy, ktoré môžu pripomínať guardianov. Oni sú jednou z dvoch podskupín Rational temperament - Cooperators INTJ, ENTJ
@tomas71 vies co, zajtra si to este pozriem, teraz som si to len tak zbezne prebehla ale najviac sa mi hodi asi ISFJ. urcite si spravim aj nejaky test
urcite sa na to nepozeram ako na bibliu,skor ako taku srandu,viac menej. toto je nieco pre mna (nechcem moc porovnavat tak dve odlisne veci) ale to je ako charakteristika znamenia -ja som rak a uplne to na mna plati a toto je nieco podobne,ze priam az nechapem ako niekto moze vytvorit take charakteristiky o cudzich ludoch. to je nieco medzi nebom a zemou
- zlý chlapci majú tzv. zdravé a hlavne silné sebavedomie, neprikivujú na všetko čo dievča povie, preto že májú vlastny názor... toto v žene vyvoláva pocit bezpečia a zároveň ju vzrušuje muž čo sa len tak neposere pri sexi kočke, ale naopak ukáže jej že nie je stredobodom vesmíru...
P.S.: a ešte jedna haluz, dievčatá zo svojími materinskými pudmi podvedome veria, že dokážu zmeniť aj toho najväčšieho drsniaka...
59 - niečo na tom rozhodne bude, presne také dievčatá mam rád v spoločnosti prijemná spoločnička a súkromí nespútaný diabol... no čo sa týka dievčat chcú skôr chalana čo ma v hlave všetko pohromade a nie je výslovne vulgárny, z vlastnej skúsenosti viem že vulgárny muži obvykle dievčata práve odpudzujú... no v určitých chvílach dievčatá zbožňujú keď muž pritvrdí (sú to hlavne intimne chvíle a chvíle keď muž v dievčati začne stupňovať pocit vzrušenia, vtedy dievčatá zbožnujú kombináciu jemnosti z drsnosným vystupavaním muža čo postupne pritvrdzuje no zakaždym pritvrdením príde aj chvílka jemnosti a toto sa často odohráva práve na verejnosti a nie v súkromi, no pravda že záleži od každého jednotlivca...
ja viem prečo mňa lebo som mala skúsenosť s jedným prehnane nechutne trápne romantickým človekom a bolo to tak HNUSNÉ, že vo mne vyvolal averziu voči všetkému takémuto a teraz sa mi páčia takí.. drsní xDDDDD fakt ako, ja za to nemôžem..
No znamenia sú dosť odlišné od typológií osobností. Astrológia funguje takmer výlučne na Forerovom efekte, ktorý som tu už spomínal; teda popisy sú také všeobecné a vágne, že takmer každý (nekritický človek) ich považuje za presné Navyše astrológia vychádza z tézy, že dátum narodenia ovplyvňuje osobnosť človeka a to dosť zásadným spôsobom, čo je nezmysel, pretože medzi ľuďmi môžeme nájsť rôzne typy osobností, aj keď boli narodený v ten istý deň. Napr. ja, ako človek s INTP/J (aj keď skôr intp) osobnosťou môžem čiastočne (z väčšej časti ) pripomínať správaním moje znamenie - kozorožca (ktoré by sme mohli do tejto typológie preložiť ako vágnu syntézu ISTJ a INTJ. Ale poznám kopec ľudí, typických party boys a girls, ktorý sú tiež narodený v tomto znamení a správajú sa úplne inak. A myslím, že podobné je to aj s rakmi Okrem toho treba spomenúť, že od vytvorenia astrológie pred 2000 - 5000 rokmi sa poloha hviezd na oblohe výrazne zmenila
Na druhej strane typológia osobnosti skúma správanie osobností. Ako komunikujú so svetom, o čom komunikujú najradšej, čo je pre nich maximou ich konania a pod. A na základe tohto správania, záľub atď. ktoré si vyberajú sami ľudia v dôsledku genetických vplyvov, vplyvov prostredia a pod. sa určuje typ. Konkrétne táto keirseyho typológia funguje na základe psychologickej teórie poľa. ale to tu nebudem zbytočne rozvádzať.
@barbydka lebo žena tuží po dobrodružstve, do ktorého ho môžu ponúknuť a pozvať doň ženu, škoda len, že bežný chlapci nemajú čo a zlý grázli sú často skazení až príliš, kde v skutočnosti až potom dievča pohoršujú a majú naň zlý vplyv
ach, kde sú Ty muži, čo môžu ponúknuť niečo opravdivé, dobré a čo ju bude posúvať vpred, a pritom ju to nebude kaziť
@tomas71 ... ..da sa to po tebe vzdy precitat (ale temu politika velmi nemusim), tvoje debaty s nathalicatkom a ohavnostou s jej kralovskym pluralom su takmer kultove (bavim sa na tom este stale ...preto som si ta dal do priatelov aby mi nic od teba neuniklo
Vies len pribliznu oblast, co studujem alebo konkretne? ...nahodou mali sme jednu babu
@kaku Ja tému politika môžem, samozrejme za predpokladu, že sa o nej bavím s niekým s nadhľadom a vecne. O čo sa už veľmi nepokúšam, aj keď je tu pár +udí s ktorými sa to dá
Super, aspoň niekomu to prišlo vtipné
Len oblasť (fakultu), myslím, že si to niekde písal a tak sa mi to objavilo na Môj Birdz
ďakujem nie, psychológiu neštudujem. Zaujímam sa o to kvôli komplexnosti vzdelania
Na tej stránke nie, lebo tam cashujú na firemnom testovaní osobností a dá sa tam zadarmo určiť len temperament. Ale skús si vyhľadať testy mbti cez google, tie sú v podstate to isté Samozrejme slovenské a české sú dosť nedôkladné, anglické sú omnoho lepšie
české testy sú napr. na mujtyp.cz, ale je to tam, vrátane popisov, dosť nedôkladne spravené
@43 Celkom s tým súhlasím, tiež som "NT" , aj moja partnerka je podla toho "NT" ....nemám taký dobrý stupeň angličtiny, aby som rozumel všetko, ale podľa toho sú racionálny, pragmatický, trpezlivý, hamblivý, pracovitý, tichý, často inteligentný až geniálny, všetko moc analyzujú, partnerke sú verný a majú zmysel pre rodinné hodnoty, vedia sa vyjadrovať a prácu vždy spravia do konca. Čo myslíš?
A ešte jedna vec...čo si myslíte o súvislosti "zlého" a "dobrého" chalana so znameniami? Napríklad, z vlastnej skúsenosti viem, že tí "machri" bývajú hlavne Baran a Lev, lebo majú nadmernú dávku sebavedomosti a väčšinou sú to optimisti.
A zase protiklad je Panna (konkrétne aj ja) a napríklad Býk. To sú väčšinou ludia ktorých vystihuje to "NT"
Vravím, nechcem to škatuľkovať všetko podľa znamení ale väčšinou je minimálne 70% pravda... Ostatné závisí od prostredia, rodinej povahy v akej žiješ a pod...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
96 komentov
aj mily dobry chlap by ich pritahoval keby je pekny
a o tomto dievčence snívajú
napr. mám známu ktorá sa mi sťažovala že jej bývalí boli všetci hajzli a bili ju etc... tak som jej dohodila takého slušňáka a ona ho odbila po par dňoch stým že ju priťahujú len zlý chlapci...
ja by som takého nechcela lebo väčšinou treba na takých čosi meniť...a to ja nechcem ... chcem hotový nezávadný kus
lebo aj zloby vedia byť dobré a v tom je to čaro
A tam zlý chlapec už nemá šancu
Mýslím, že spoznať pravé hodnoty a ich cenu si vyžaduje proste.... dospieť.
A vela slecnam to trva aj do 30
Ale to je dobre, lebo si s nima mozme hrat kolko sa da
Pre ne sme tiež len hračky.
Ale zrelý človek si uvedomuje potreby ludskej bytosti a hlavne svoje vlastné , pocíti túžbu po teple domova, rodine..... a vtedy sa z debila stáva chlap.
Nie je to len o ženách.... aj my muži odmietame často vyrásť....
Aj keď to môže súvisieť aj s temperamentom. Z osobného pozorovania viem, že muži, ktorý majú artisan temperament a hlavne typ ESTP, príp. ISTP zvyknú bývať bad boys. ) Jednak vedia veľmi dobre baliť baby, bývajú fyzicky atraktívny a takisto nie sú nudní spôsobom, ktorý väčšina populácie za nudný považuje. Títo muži sú však za atraktívnych považovaní najmä medzi ženami s SJ a SP temperamentmi (čo je 70 - 80% populácie) a súvisí to taktiež s ich vyzretosťou, vzdelaním atď. Ženy, ktoré sú NT a NF uprednostňujú mužov, ktorý sú N ako ony. Aspoň z mojej skúsenosti.
A inak súhlasím s bjecmblablabla
Som iná alebo divná?
Debil vzdy ostane debilom...
A je pohodlnejsie nevyrast. Zivot je urcite jednoduchsi a zabavnejsi.
Ja vzdy vravim, ze ludia sa nemenia...
Meni sa priestor, cas a situacie...
Ale ludia nie
človek sa ako debil proste rodí.
Niekto dospeje skôr, niekto neskôr a niketo nikdy.
inak suhlasim s @4
(takže stačí pohľadať v histórii fór
@7 ja som aj pekny aj dobry a nemam uspech (ach)
» www.keirsey.com/4temps/rational...
» www.keirsey.com/4temps/idealist...
» www.keirsey.com/4temps/guardian...
» www.keirsey.com/4temps/artisan_...
ako som si to tak precitala tak som nieco medzi NT a SJ
Vzhľadom na to, čo študuješ by som povedal, že by to malo byť naopak, resp. NT baby by mali prevládať; ak tam vôbec máte nejaké baby
No... ten temperament sa dá určiť relatívne presne, ale na to nestačí len prečítanie si tých vecí, treba to poznať trochu komplexnejšie a na to sú testy. Výhodou tohto testu je, že po identifikácií všetkých parametrov osobnosti, ktorých je viac sa dá vyhnúť Forerovmu efektu
Na druhej strane netreba sa na to pozerať ako na bibliu.
Inak aj tie typy sú dosť podstatné. Možno si entj alebo intj... to sú typy, ktoré môžu pripomínať guardianov. Oni sú jednou z dvoch podskupín Rational temperament - Cooperators INTJ, ENTJ
- Engineers ENTP INTP
Ale to tam nie je napísané ako som si všimol
urcite sa na to nepozeram ako na bibliu,skor ako taku srandu,viac menej. toto je nieco pre mna (nechcem moc porovnavat tak dve odlisne veci) ale to je ako charakteristika znamenia -ja som rak a uplne to na mna plati a toto je nieco podobne,ze priam az nechapem ako niekto moze vytvorit take charakteristiky o cudzich ludoch. to je nieco medzi nebom a zemou
hej nie je to tam napisane
muzi chcu zeny, co su mile na okolie a vulgarne v sukromi
- zlý chlapci majú tzv. zdravé a hlavne silné sebavedomie, neprikivujú na všetko čo dievča povie, preto že májú vlastny názor... toto v žene vyvoláva pocit bezpečia a zároveň ju vzrušuje muž čo sa len tak neposere pri sexi kočke, ale naopak ukáže jej že nie je stredobodom vesmíru...
P.S.: a ešte jedna haluz, dievčatá zo svojími materinskými pudmi podvedome veria, že dokážu zmeniť aj toho najväčšieho drsniaka...
59 - niečo na tom rozhodne bude, presne také dievčatá mam rád v spoločnosti prijemná spoločnička a súkromí nespútaný diabol... no čo sa týka dievčat chcú skôr chalana čo ma v hlave všetko pohromade a nie je výslovne vulgárny, z vlastnej skúsenosti viem že vulgárny muži obvykle dievčata práve odpudzujú... no v určitých chvílach dievčatá zbožňujú keď muž pritvrdí (sú to hlavne intimne chvíle a chvíle keď muž v dievčati začne stupňovať pocit vzrušenia, vtedy dievčatá zbožnujú kombináciu jemnosti z drsnosným vystupavaním muža čo postupne pritvrdzuje no zakaždym pritvrdením príde aj chvílka jemnosti a toto sa často odohráva práve na verejnosti a nie v súkromi, no pravda že záleži od každého jednotlivca...
Na druhej strane typológia osobnosti skúma správanie osobností. Ako komunikujú so svetom, o čom komunikujú najradšej, čo je pre nich maximou ich konania a pod. A na základe tohto správania, záľub atď. ktoré si vyberajú sami ľudia v dôsledku genetických vplyvov, vplyvov prostredia a pod. sa určuje typ. Konkrétne táto keirseyho typológia funguje na základe psychologickej teórie poľa. ale to tu nebudem zbytočne rozvádzať.
ach, kde sú Ty muži, čo môžu ponúknuť niečo opravdivé, dobré a čo ju bude posúvať vpred, a pritom ju to nebude kaziť
Vies len pribliznu oblast, co studujem alebo konkretne? ...nahodou mali sme jednu babu
Super, aspoň niekomu to prišlo vtipné
Len oblasť (fakultu), myslím, že si to niekde písal a tak sa mi to objavilo na Môj Birdz
a kde si mozem spravit ten typologicky ten osobnosti? na tej stranke?
ďakujem nie, psychológiu neštudujem. Zaujímam sa o to kvôli komplexnosti vzdelania
Na tej stránke nie, lebo tam cashujú na firemnom testovaní osobností a dá sa tam zadarmo určiť len temperament. Ale skús si vyhľadať testy mbti cez google, tie sú v podstate to isté Samozrejme slovenské a české sú dosť nedôkladné, anglické sú omnoho lepšie
české testy sú napr. na mujtyp.cz, ale je to tam, vrátane popisov, dosť nedôkladne spravené
Chamrad jedna !!!
ja som proste na tých drsných introvertných intelektuálov ktorý povedia za deň 12 slov
A ešte jedna vec...čo si myslíte o súvislosti "zlého" a "dobrého" chalana so znameniami? Napríklad, z vlastnej skúsenosti viem, že tí "machri" bývajú hlavne Baran a Lev, lebo majú nadmernú dávku sebavedomosti a väčšinou sú to optimisti.
A zase protiklad je Panna (konkrétne aj ja) a napríklad Býk. To sú väčšinou ludia ktorých vystihuje to "NT"
Vravím, nechcem to škatuľkovať všetko podľa znamení ale väčšinou je minimálne 70% pravda... Ostatné závisí od prostredia, rodinej povahy v akej žiješ a pod...