Ja som odisiel koli platu. Po rokoch som zistil ze som tu stale iba koli platu. Ludia su vsade ti sami. Rec je ina pochopitelne, Este dostudovat vytvorit Doma vlastnu vyrobu a spat "DOMOV".
nastalo by som neodisla. zvazujem odchod kvoli zarobku vramci nejakej prace, ale inak mi je tu fajn a mam tu rodinu. slovensko je napriek tym mamrdom hore krasna krajina.
Nuz ja tiez kvoli dobrodruzstvu. Na Slovensku by mi nebolo vobec zle, ale je mi dlho na jednom mieste Navokol je velky nepreskumany svet, ktory na mna caka ^_^
Nechcem. Ale keby som chcel tak do Kanady. Preco? Pre to akych ludi mame vo vlade. Ako to tu vsetko vyzera. Ako vsetci riesia nepodstatne veci a tie veci, ktore su v zivote dolezite idu len tak bokom.
Neemigrujem "zo svojej vlasti", proste sa pohybujem po kôre zemskej ( a to, aký štát mám zhodou okolností práve naokolo, ma až tak netrápi, dokým ho nie je priveľa - t.j. čím menej masovej delúzie, že štát je niečím prospešným pre ľudský vývoj, alebo dokonca potrebným, tým lepšie)...
A do oblasti zvanej slovensko sa vraciam, niekedy, teda podľa ľubovôle, takže sa asi nemôžem pokladať za legit emigranta, ktorý sa zo sociopolitických, ekonomických alebo iných dôvodov nemôže vrátiť
Chcela som sa osamostatniť, nevyhovovala mi životná úroveň (plat, ubytovanie, mestská doprava, dostupnosť služieb), dosť ma srala aj politická situácia a keď sa kokotleby dostali do parlamentu som si povedala, že mám fakt dosť. pracujem v gastronómii, ktorá je tu na úplne inej úrovni ako na Slovensku, etc., etc.
co mi vadi ?
- platove podmienky
- zivotna uroven (ked chces niekde aspon trosku slusne byvat, bud musis kradnut alebo tu skysnut na dobro, resp podpisat sa ku plateniu cely svoj zivot a este polku buduceho)
- degesi, fetky, ze nikto neriesi ze tlupa dementnych smradlavych toluenovych trollov sedi v buse, ale ty si v p*ci lebo ti neskoro prisla sms
- parlament / futra fico /
- kosice ; eei, rasi ..
- korupcia tu v najvyssich radoch neexistuje
- skutok sa nestal
- vsetko co je dobre odtial vyzenu (example: regiojet , mladi ludia)
- mentalita ludi
isto by som dokazal nazbierat este par desiatok dovodov.
ja teda som asi neemigrovala, ale žijem v Brne. išla som tam do školy a keď som sa na ňu vykašľala, tak som zostala, lebo som tam mala viac možností ako doma na Slovensku (akože nie celkovo na Slovensku, ale proste doma).
v budúcnosti by som asi chcela na pár rokov skúsiť žiť v zahraničí, ale asi nie natrvalo. skôr kvôli nájdeniu seba samej a možno kvôli zárobku, spoznaniu nových ľudí... ale Slovensko mám rada, mám tu rodinu, ktorá pre mňa znamená veľa a asi by som chcela, aby moje deti vyrastali tu
Tych dovodov preco som odisiel je milion, ale najvacsi su regulacie a neunosne vysoke dane (aspon v mojom pripade). Na Slovensku su ekonomicke slobody niekde na urovni Botswany (statisticky este horsie), korupcia horsia ako v Rwande a sluzby na urovni Mongolska. Je to smutna krajina, v ktorej sa vobec neda zit a vytvarat hodnoty, lebo ti vzdy nejaky statny niktos nahadze tonu polien pod nohy. Plus je to absolutne nechutna rasisticka rit plna kdejakych mentalnych Lazarov. Skoda, ze taka pekna priroda je okupovana takym hnojom...
Sice som stale obcanom Slovenska ale odisla som kvoli urovni skol, uplnatneniu, moznostiam, tomu, ze Bratislava je skareda rit a na vychod sa jebat nebudem
Ale inak sa velmi vynimocne stotoznujem s @13 ...toto je pre mna tiez len podtyp debilneho skatulkovania, necitim sa silno ze by som prisluchala k nejakemu narodu alebo nieco ako sa tu zajo rozculuje.
Nemam chut byt "dalsi imigrant". Bavi ma navstevovat cudzie krajiny, rada cestujem a je vela miest kde by som si vedela predstavit novy zivot. Vzhladom k mojej profesii by to ani nemusel byt problem uplatnit sa inde.
Ale napriek tomu, nikdy som nechcela odist, robit pre cudzi stat ked vidim, ako sa nasa ekonomika topi v srackach. A vidina vyssieho zarobku ma nikdy nemotivovala, poznam sa.
Slovensko? Čo to je?
Plat je samozrejmosťou, ale ked som nad tým tak hlboko premýšľal, tak asi kvôli tomu, že som hľadal slobodu...vidina iného života aký som žil dovtedy. Niečo v zmysle začať odznova...lenže realita taká nie je, človek je stále v tom istom...No povedal by som, že taký odchod za hranice mi viac dal ako vzal a tým nemyslím prachy...
všetko dokopy. Na Slovensku som mal istú prácu, ale vymenil som to za lepší plat. Chcel som zmenu života, čo sa mi nepodarilo. Čo sa do odboru týka, tak to nemôžem robiť bez vysokej školy a teda uplatnenie to nemá. @jantebont
nikde na svete to nie je úplne ideálne, hoci osobne som poznal dvoch Kanaďanov a boli úplne v pohode, samozrejme priateľskí, a tá ich angličtina je úžasná. Možno práve preto, že sú priebojní a vzdelaní na mňa tak dobre vplývajú. Ale inak platí to prvé. Kvôli vláde by som nechodil, stačí si nájsť cestičky ako obchádzať zákony a nebyť pritom za zločinca. @igorv
lebo slovenski ucitelia/profesori su zakomplexovani komunisti ktori nic v zivote nedokazali a vybijaju si svoju zlost na studentoch. preto som isiel studovat prec. a asi tu uz aj zostanem. mam brigadu za 20€/hod, a to je manualna robota...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
že koliva dobrodružstvu, tebe človek asi vyhráva a, že do Nemecka....
- platove podmienky
- zivotna uroven (ked chces niekde aspon trosku slusne byvat, bud musis kradnut alebo tu skysnut na dobro, resp podpisat sa ku plateniu cely svoj zivot a este polku buduceho)
- degesi, fetky, ze nikto neriesi ze tlupa dementnych smradlavych toluenovych trollov sedi v buse, ale ty si v p*ci lebo ti neskoro prisla sms
- parlament / futra fico /
- kosice ; eei, rasi ..
- korupcia tu v najvyssich radoch neexistuje
- skutok sa nestal
- vsetko co je dobre odtial vyzenu (example: regiojet , mladi ludia)
- mentalita ludi
isto by som dokazal nazbierat este par desiatok dovodov.
v budúcnosti by som asi chcela na pár rokov skúsiť žiť v zahraničí, ale asi nie natrvalo. skôr kvôli nájdeniu seba samej a možno kvôli zárobku, spoznaniu nových ľudí... ale Slovensko mám rada, mám tu rodinu, ktorá pre mňa znamená veľa a asi by som chcela, aby moje deti vyrastali tu
Ale inak sa velmi vynimocne stotoznujem s @13 ...toto je pre mna tiez len podtyp debilneho skatulkovania, necitim sa silno ze by som prisluchala k nejakemu narodu alebo nieco ako sa tu zajo rozculuje.
Ale napriek tomu, nikdy som nechcela odist, robit pre cudzi stat ked vidim, ako sa nasa ekonomika topi v srackach. A vidina vyssieho zarobku ma nikdy nemotivovala, poznam sa.
Plat je samozrejmosťou, ale ked som nad tým tak hlboko premýšľal, tak asi kvôli tomu, že som hľadal slobodu...vidina iného života aký som žil dovtedy. Niečo v zmysle začať odznova...lenže realita taká nie je, človek je stále v tom istom...No povedal by som, že taký odchod za hranice mi viac dal ako vzal a tým nemyslím prachy...