lebo mudri ludia su schopni uvedomit si svoje nedostatky, su ovela vnimavejsi a celkovo, cim je clovek inteligentnejsi, tym viac chape, ze je stale co spoznavat
ono je to hlavne preto že jednoducho múdry človek sa nikdy neuspokoji s jednou teoriou, s jednym vysvetlenim sveta, či jedndouchou odpoveďou ktoru može sebaisto prezentovať, pretože by sa stal nakoniec hlupakom ktorý si bude donekonečna myslieť že jeho nazory su neomylne a vždy správne .......
to vypliva samo zo seba, ide o to co potom realne znamena hlupy a mudri, su totiz situacie kedy su zdanlivo hlupy ludia mudri a ty mudri zase hlupy podla mna
to ma štve .... to ch sabevedomie ale su dni ked sa cez to neviem preniesť a su dni ked sa and nimi zasmejem ..povaha ľudí každy je predsa strojcom vlastného šťastia dá sa zo sebou vždy niečo robiť uvedomiť si chyby...
@midnight Ak som z tvojho pohľadu hlúpy, tak asi začína.
Ja som ti nikdy nenapísal, že tvoj názor je hlúpy ale ty si ani si to nemyslím, a ak som s tebou diskutoval o viere, tak som dopĺňal to čo si nenapísal ty z toho dôvodu, že nie si veriaci, čiže to nemáš odkiaľ vedieť. Vlastne si nespomínam na nič konkrétne čo si napísal, s čím by som mohol úplne nesúhlasiť. Možno preto sa ti zdá, že vo všetkom nesúhlasím, lebo nenapíšem, slová "súhlasím v tomto..." ale hned svoj názor.
Jedine sebavedomí, hlúpi ľudia sú podľa mňa rómovia.. im všetko aj tak prejde, tak im je všetko jedno a my bieli máme pochybnosti, či ich vôbec nejako vieme zastaviť Oki, nič som nepovedalaaa :3
ale všobecne si myslím, že inteligenti by mali byť sebavedomí, keďže toho vedia veľa, všetko.. a hlúpy človek, čo vie?? Flákať celý svoj život a žiť zo dňa na deň
"Vlastne si nespomínam na nič konkrétne čo si napísal, s čím by som mohol úplne nesúhlasiť."
tak to máš hodne zlú pamäť.
ale ja zas uznávam, že s tebou to nie je až tak zlé, nie je to prípad "hystericky sa smejem a plačem ako niekto môže byť takýto", ty si len prípad "uchechtnem sa a idem ďalej". Čiže sa ospravedlňujem že som na teba takto vyslovene zaútočil.
Každopádne...
"Vlastne si nespomínam na nič konkrétne čo si napísal, s čím by som mohol úplne nesúhlasiť."
@georg21 a skrátka, nemám dôvod myslieť si že tvoje názory sú úplne hlúpe, ale vidíš to zo svojej strany, za čo vlastne ani nemôžeš, a ja sa to snažím vidieť z oboch strán, lebo z môjho pohľadu sa to dá, ak hovoríme teda o viere, náboženstve.
Pretoze ti sebavedomi ludia sa vytahuju a machruju, co posobi nafukane a arogantne a kedze inteligentny clovek tak posobit nechce, tak sa tak pochopitelne nesprava
Logicky, mudri ludia budu stale premyslat, analyzovat a posuvat sa vpred. Zaroven nie su taki sebavedomi, lebo si uvedomuju svoju nahraditelnost a to, ze nie su svojim rozumom taki vynimocni. Kdezto hlupaci su o svojej dolezitosti presvedceni celozivotne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
hovorí sa tomu Dunning-Kruger efekt
» sk.wikipedia.org/wiki/Dunningov-...
Ale ináč odjakživa to žiaľ takto je, teda žiaľ lebo keď vidím tie duté hlavy sa hrať na centrálny mozog ľudstva, vytáča ma to jak hrom
"Nedajú na názor druhých, alebo nechcú diskutovať, nedokážu to."
to ti začína fungovať sebareflexia? to je super!
Ja som ti nikdy nenapísal, že tvoj názor je hlúpy ale ty si ani si to nemyslím, a ak som s tebou diskutoval o viere, tak som dopĺňal to čo si nenapísal ty z toho dôvodu, že nie si veriaci, čiže to nemáš odkiaľ vedieť. Vlastne si nespomínam na nič konkrétne čo si napísal, s čím by som mohol úplne nesúhlasiť. Možno preto sa ti zdá, že vo všetkom nesúhlasím, lebo nenapíšem, slová "súhlasím v tomto..." ale hned svoj názor.
tak to máš hodne zlú pamäť.
ale ja zas uznávam, že s tebou to nie je až tak zlé, nie je to prípad "hystericky sa smejem a plačem ako niekto môže byť takýto", ty si len prípad "uchechtnem sa a idem ďalej". Čiže sa ospravedlňujem že som na teba takto vyslovene zaútočil.
Každopádne...
...heh... let's move along...
neviem tohto pana sa spytaj