V zapadnej europe ludia z vidieka sa sťahujú do mesta, a tu je trend opačný. Kedy sa to zmení aj na slovensku? Slovensko mi príde ako taká vidiecka laznícka krajina ... Podla mňa je lepšie bývať v meste kde sú možnosti a kde je všetko pokope.
ked je ta dedina 20km od hl. mesta, ako v mojom pripade a mam auto a nemusim sa spoliehat na nefunkcnu mhd, tak je to fajn. pozemky su tu lacnejsie, celovo existencia a je tu klud. v prahe ma zabijalo, ze sa nikde dopici nedalo parkovat, v metre ma stale zmietali nejake hurikany a stale som bola prechladnuta a proste pocase mi uplne zacalo prekazat, ze sa nemozem ist len tak niekam odviezt autom, lebo milion ludi, uzke ulicky a ziadne miesto
hm možno je to tým že je tažšie nájsť rodinnýdom v meste ako na dedine....tam sú skor paneláky nie? a tiež je tam vacší klud a viac zelene a to niektorí ľudia preferujú nad pohodlnosťou mesta. Ináč podla mna najlepšie je bývať na predmestí.
NApr ja som celý život doterajší žila na dedine....zeleň, pokoj ....bolo to fajn vyrastať na takom mieste....ak by som mala vychovávať deti...tak na dedine (alebo teda predmestí) lebo by som ich naučila všetkému čo sa v meste nedá ako je starať sa o záhradu, založiť požiar, sekať drevo, nahánať sa so sekerou v kukurici....ách niekedy mi to chýba
Ja by som nikdy nechcela zit vo velkom meste, ked tak na predmesti alebo v dedine pobliz.. neznasan ruch mesta, smog, smrad, hluj.. vadia mi valiaci sa ludia napr. v Londyne alebo Budapesti.. mensie mesto ako Nitra by som mozno zniesla ale nic vacsie.. a nepripada mi to nejake zaostale alebo co, chcem zit pohodlne nevidim na tom nic zle..
Podľa mňa sa skôr sťahujú do okolitých dedín/miest ktoré niesu daleko od tých väčších (ako bolo uz povedané vyššie) ,ale tak neviem si predstaviť bývať na dedine
Každopádne, podľa môjho skromného názoru je to tak, že skrátka na dedine sú domy lacnejšie, mladí majú deti, ktoré by sa v byte nudili. Predsalen na dedine majú´záhradu a tak ... Každopádne, neviem si to vysvetliť..... Tie financie tu hrajú asi najväčšiu rolu ...
tak chcu mat klud aj ked teda neni dedina sko dedina sem k nam preco sa stahuju nechapem lebo tu je na hovno uplne zly ludia , bordel , kriminalita a podobne ale ja si nemyslim ze to je nejaky trend je aj plno ludi co ide z dediny do mesta aj z mesta do dediny proste tak nejak vyrovnane by som povedal ze to je inak suhlasim ze v meste je lepsie aj ked ja by som chcel byvat v takom meste co ma tak 20 000 obyvatelov vo velkom by som byvat nechcel
@Lvanbeethoven to je pekna blbost my sme asi 40-50 km od BA a stahuje sa sem dost ludi z BA aj ked ako som uz pisal nechapem co ich sem taha ja by som najradsej zmizol odtialto hned teraz
pochopím keď niekto býva niekde v paríži a chce ísť mimo mesto lebo tam je moc ruch.. ale nechápem prečo je tomu tak aj na slovensku.. s kaluže do blata..
nemyslím si že je to len slovenský trend... ale nevadí.. a nie je na tom nič zlé a nechápem načo to vôbec niekto má potrebu riešiť, kedže je každého osobná vec kde chce žiť niekomu sa viac páči mimo rušného mesta a niekomu sa viac páči práve uprostred diania ... to je celé ...
mas to pomylene, na Slovensku mame len dve vacsie mesta, a tie ostatne su vsetky male mestecka a dedinky. Praveze sa stahuju do tych dvoch miest najviac. Na zapade si mozu dovolit odist aj na vidiek, lebo maju vyssiu zivotnu uroven a na vidieku je kazdemu kludnejsie od mestkeho ruchu. Na Slovensku je nutnost byvat blizko roboty.
@jantebont Boha a zase sme pri tom na západe robia toto aj my musíme toto... Takéto opičenie sa po západe je tiež také láznické a vidiecké... V Meste nemáš čerstvý vzduch a takú možnosť vypestovať si potravu sám... Tiež by som išiel radšej na vidiek.. Pokojne aj hodinu do práce z radosťou budem dochádzať len aby som nemusel trčať v tej žumpe zvanej Bratislava... Dokonca Michalovce čo je vydlácka metropola na východe vizerajú krajšie ako BA...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
NApr ja som celý život doterajší žila na dedine....zeleň, pokoj ....bolo to fajn vyrastať na takom mieste....ak by som mala vychovávať deti...tak na dedine (alebo teda predmestí) lebo by som ich naučila všetkému čo sa v meste nedá ako je starať sa o záhradu, založiť požiar, sekať drevo, nahánať sa so sekerou v kukurici....ách niekedy mi to chýba
Každopádne, podľa môjho skromného názoru je to tak, že skrátka na dedine sú domy lacnejšie, mladí majú deti, ktoré by sa v byte nudili. Predsalen na dedine majú´záhradu a tak ... Každopádne, neviem si to vysvetliť..... Tie financie tu hrajú asi najväčšiu rolu ...