Ja som sice za ten zakon, ale tie sproste deti sa aj tak nejak dostanu k tomu chlastu, ja by som im skor tolko chlastu dal, az sa dovracaju a ja neviem co vsetko, je to sice drastiacke, ale zial, ked je niekto sprosty, nic ine mu nepomoze.
predtym bolo zakazane len podavanie alkoholu? cize teraz nebudu trestani len ti co to predali ale aj decka co to piju? tak ci tak si deti cestu k chlastu najdu ked budu chciet
zakon v takom zenni ako je predkladany nie je spravny.
Urcite je to chyba predajcov,keby mali mastne pokuty nedovolili by si hpo predavat detom.
Rodicia nesu tiez spoluvinu,ale ustrazit decka je priliz tazke.
Čože som to čítala?! Že dľa toho, ak pristihnú neplnoletého pri pití, tak fotrovci budú musieť zaplatiť pokutu a bude mať zakázané chodiť do podnikov, kde predávajú chľast? To je choré! Proti tomu som. Ale aj proti ožieraniu hockoho, či mal alebo nemal 18. :/ Ale zas takto to prehnať, čo tí magori ešte nevymyslia?!
tak o chvilu budem mat 18 tak mi to je jedno .. a keby mam tych 16 nadavam jak pohan ... radsej si rozpit hlavu v mladosti ako alkoholizovat v starobe ... netreba si zvykat a hotovo xi
No je to nedomysleny zakon. V praxi by som povedal ze tazko realizovatlny. Aj ked presne znenie zakona neviem, podla toho co som pocul to bude iba fraska. Urcite vsak treba zakazat detom, a mladistvym do 18 rokov pit. Ked idem niekedy domov z prace MHD tak kukat sa na ozralu "dospelu" 14 ktora na mna div nepadne jak je ozrata je dost velky humus. Alebo tie bandy deticiek co si myslia ze ked maju dva dni obciansky ze zozrali vsetcku mudrost. Zakazat a trestat treba ale tento zakon je nerealizovatelny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A neviem aké je presné znenie zákona, tak radšej nehlasujem ...
A že nebolo zakázané pitie, len podávanie alkoholu neplnoletým?
Urcite je to chyba predajcov,keby mali mastne pokuty nedovolili by si hpo predavat detom.
Rodicia nesu tiez spoluvinu,ale ustrazit decka je priliz tazke.
Necítim sa dobre v spoločnosti opitých ľudí...
A tiež sa nikomu dobre nepozerá na opitú 14-ku ako ju dvaja ťahajú zavesenú na pleciach...
Lenže týmto zákonom sa toho aj tak asi veľa nevyrieši...
a tiez chodiem do jedneho baru, kde sem tam kontroluju obcianske, ak sa im niekto nezda..cize pod 18vyhadzuju...
ale ta pokuta, ktoru maju zaplatiti rodicia sa mi paci