veď pružina je natiahnutá čiže ma nejaku energiu uloženu v sebe... pustiš vrchny koniec, pružina sa sťahuje smerom do stredu ale na spodny koniec pôsobi gravitacia rovnako silno (ale opačnym smerom) ako sila ktora sa snaži pružinu stiahnuť do stredu... vyslednica je 0... ale zato na vrchny koniec pôsobi aj gravitacia aj pružina a vyslednica je sučtom gravitacie a sily pružiny... nepoužil som presne definicie síl... nezabite ma..
mne by to prisilo zo skusenosti divne ocakavat, ze vyskoci rovno hore, ale nechcite odo mna zakon, ktory ten jav popisuje, lebo fyzika sa neda popisat ludskymi slovami. tam je vzdycky neodpustitelna chyba povedat hovorovo, ako vnimam jav, vsetko ma svoj nazov debilny, ktory si neviem zapamatat.
ja som nečakal, že by spodná časť išla hore...skôr, že by sa pružina počas pádu dolu sťahovala, dopadla by zrejme trochu skôr ako by sa stiahla a zvyšok by už prebehol na zemi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov