Prestup je možný až po riadnom ukončení akademického roku. Tak že si tam podáš prihlášku a riadne prejdeš príjmacím konaním, a absolvované predmety si možeš nechať uznať. Určite to nieje možné teraz v priebehu semestra.
@602 dobre a kedy si mám podávať prihlášku? táto téma zaujíma aj mňa...v dobe, kedy sa podávajú prihlášky - teda regulérne ako ostatní uchádzači študujúci na stredných školách, alebo až po ukončení akademického roka?
O vysokoškolákoch kolujú zvesti, že sú inteligentní.. Ale ako tak sledujem, je to iba banda neschopných kreténov, čo si nevedia nič zistiť ani vyriešiť sami...
@peter_piper len tak mimochodom, škola na ktorú by som chcela prestúpiť nemá o prestupoch ani zmienku a je priskoro pýtať sa na študijnom, pretože nie je koniec akademického roka...ono, asi na to sa vytvárajú fóra, získavať informácie a diskutovať.
@bubblebobble Dá sa zistiť aj bez pýtania..a keď už tak sa pýtam kompetentných.. A nie neznámych niekde na fóre.. Potom by to tu nemuselo byť zahnojené podobnými pičovinami..
@deadfancy Nejaké špecifiká ma fakt nezaujmajú.. Píšem to sem všeobecne, lebo každých 5 minút tu niekto založí niečo s výškou.. Máte toto? Máte hento? Ako si mám na intráku vytreť riť? Z ľava do prava, alebo z hora dole? Ja fakt neviem, čo by ste robili bez netu..
@3@deadfancy áno v dobe kedy podávajú prihlášky všetci uchádzači. prihlášky na väčšinu verejných vysokých škol sa podávajú zhruba od polovice novembra do konca februára, presne si to určuje každá škola samostatne.
Ak ti na novej škole uznajú predmety za min. 45 kreditov je možné sa zapísať priamo do druhého ročníka, alebo začať nové štúdium s tým že ho možeš ukončiť už po dvoch rokoch. Rieši sa to individuálne na študijnom oddelení, a čo najskor po tom ako ťa prijmu. Nie týždeň pred administratívnym zápisom.
@deadfancy Ono to bude závisieť od školy, na ktorú chceš prestúpiť, informovať sa treba na tej a vedieť povedať by ti mali hocikedy (iste, teraz majú zhon, tak radšej neskôr). Ja keď som napr. zisťovala, ak si dobre pamätám, potrebovala som im doručiť potvrdenie, že som na moju školu bola prijatá cez prijímačky, mala som aj svojmu dekanovi poslať žiadosť o prestup... treba výpis známok, aby ti mohli uznať nejaké predmety a prípadne aj zaradiť ťa do vyššieho ročníka - k tomu potom treba žiadosť o uznanie absolvovaných predmetov. Inak žiadna nová prihláška ani prijímačky, keďže šlo o rovnaký odbor. A termín u nich bol do 20. augusta, vybavovalo sa to po skončení akad. roka a nesmelo sa konať žiadne vylúčenie ani nič, samozrejme.
Ale neviem, či ti to pomôže. A hlavne vidím, že pán číslo @602 s dávkou istoty zdieľa iný názor, netvrdím, že úplne zlý, no môj príklad mu v ňom spravil dieru. Každopádne si aj tak budeš musieť všetko vyzistiť na študijnom, čo a ako a či vôbec.
napises ziadost, odovzdas na tvojom studijnom a oni to poriesia uz dalej - tj povolia/zamietnu prestup a na zaklade toho poslu papiere na druhu skolu, kde ti povolia/zamietnu prestup.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
na
"BIRDZ.SK je komunitný portál pre budúcich alebo súčasných vysokoškolákov a pre nikoho iného!"
Ak ti na novej škole uznajú predmety za min. 45 kreditov je možné sa zapísať priamo do druhého ročníka, alebo začať nové štúdium s tým že ho možeš ukončiť už po dvoch rokoch. Rieši sa to individuálne na študijnom oddelení, a čo najskor po tom ako ťa prijmu. Nie týždeň pred administratívnym zápisom.
Ale neviem, či ti to pomôže. A hlavne vidím, že pán číslo @602 s dávkou istoty zdieľa iný názor, netvrdím, že úplne zlý, no môj príklad mu v ňom spravil dieru. Každopádne si aj tak budeš musieť všetko vyzistiť na študijnom, čo a ako a či vôbec.