Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom jednej veci, konkrétne ohľadom toho že môj priateľ si našiel blízku kamarátku. Myslím fakt blízku. Spoznal ju počas toho obdobia ked sme mali pauzu, jednoducho sme boli istý čas od seba a potom sme sa dali opäť dokopy, no a kamaráti sa s ňou doteraz (sme obaja na VŠ), už je to pár rokov. Ona je už zasnúbená. Možno si myslíte že som žiarlivá a tak, keby to bola taká kamoška že si len čisto pomáhajú napr. s úlohami do školy tak nepoviem, ale oni sa bavia aj o osobných veciach. Že mu dosť psychicky pomohla počas nášho prvého rozchodu, vlastne vtedy ju aj spoznal, že si okamžite sadli. Osobne ju nepoznám, aj som chcela, ale ona sa stretnutiu vyhýba. Viem že si dosť vypisujú. Čo mi priateľ o nej rozprával, tak myslím že majú toho viac spoločného ako my dvaja a čo som pozerala jej fotky tak je dosť pekná vlastne si dovolím tvrdiť že krajšia ako ja a to ma hnevá. Priateľ o nej dobre že neskladá ódy na druhej strane som rada že je tu vždy pre neho ked mu treba s niečím pomoct či už do školy ale aj vtedy počas rozchodu ako pri nom stála ale mám pocit že minimálne jej ide o niečo viac, keďže mojmu priateľovi sa zdôveruje o dosť osobných veciach, priateľ vravel že sa na toho svojho snúbenca pred ním dosť sťažovala. Ja by som si nedovolila žiadnemu kamarátovi opačného pohlavia hovoriť také veci. Neviem vôbec čo tým sledovala šak na to má predsa kamošky. Ďalšia vec bola tá že mu dokonca poslala takého zalubeneho smajlíka s pusinkou a tiež ked jejpriateľ vravel že my dvaja sme sa opat dali dohromady ta vobec nebola nadšená dokonca s ním istý čas kvôli tomu vôbec nekomunikovala. U nich v škole si myslia že spolu dačo potajme majú lebo sa stále rozprávajú. Neviem čo si o tom myslieť ako som spomínala chcela som ju spoznať ona sa tomu vyhýba, skúšala som hovorit o tom s priateľom ale jemu do reči vôbec nebolo a akurát nás vyrušil jeden telefonát ked sme sa o nej bavili a po tom telefonáte už na tú tému nezačal hovoriť zrejme nechcel. Neviem som zmätená myslíte že mu mám skontrolovať mobil? Lebo ja fakt neviem.. mám pocit že mu to dosť dvíha ego že má takú kamošku akokeby nejakú zálohu keby niečo...a aj keby z jeho strany teraz voči nej nič nepociťoval bojím sa čo to bude v budúcnosti že možno k nej začne niečo cítiť...jednoducho tej babe neverím ale viem že sa jej priateľ kvôli mne nevzdá...Aby toho nebolo málo bola už aj u neho doma a jej rodičia sa s jeho už poznajú, jeho rodičia napr. mojich ešte nepoznajú... neviem čo tým ona sleduje akože neverím proste na blízke kamarátsvo medzi mužom a ženou vždy to počase prerastie do niečoho viac..
Poviem ti jednu vec. Muži nemajú radi stíhačky. Myslím, že aj ty aj on ste už dosť vyspelí aby ste mali usporiadaný život. ked ste nevybúrení tak serte na vzťah. Ked chcete byť spolu a ste si vedomí budúcnosti, tak ty kašli na jeho kamošku. Muž ti nepatrí. na zemi žijú aj ženy, je prirodzené sa s nimi baviť. Hovorí jej osobné veci a čo? je zasnúbená, nič spolu nemajú, čo riešiš?Ja mám frajera, ktorého lubim a kamoša 18 rokov, ktorému tiež vela veci hovorím. Rozumný človek pozná svoje hranice, ktoré neprekročí. Ak ťa podvedie alebo niečo, jednak tomu nezabrániš a jednak budeš vedieť, že je chuj a pôjdeš dalej. Načo sa zbytočne trápiš? Si mladá na to, aby si myslela na kktiny.
jeden týpek na fb raz dobre napísal "človek žiarli iba do takej miery, do akej je sám schopný podviesť" Bud mu veríš alebo nie, ak nie načo s ním si?
A kontrolovať mobil? Prečo? Si si vedomá následkov? čo spravíš ak tam nájdeš niečo, čo sa ti nebude páčiť? Ako budeš reagovať? Ak tam nenájdeš nič zlé, ale tvoj priatel sa to dozvie naruší to dôveru. Si ochotná niesť následky svojho konania?
@alex458@2 tak ja som asi vsetko len nie stíhacka... ale proste ma to trapi...neda sa tomu zabranit sak ho lubim kebyze nie tak na to uplne kaslem... ale ked toho druheho milujes jasne ze riesis take veci... t mas kamosa od detstva to je daco uplne ine...on si ju nasiel po tom ako sme sa my spoznali a ako hovorim nevadi mi kebyze su obycajni kamosi ale su dost blizki nechapem naco potrebuje mat blizku kamosku ked ma mna a myslim ze mame dost priatelsky vztah...ja nepotrebujem blizkeho kamosa tak nechapem naco potrebuje on
Nerob co nechceš aby tebe nieto robil... Ak je to len kamarátka tak nemáš pre čo žiarliť... Asi pre niečo je s tebou nie s nou... A hlavne myslím ze je vrchol kontrolovat chalanovi mobil a aj mu všetko vyčítať... Keď je to len kamarátka aspoň z jeho strany tak to nerieš horšie by bolo keby je viac ako len kamarátka.. Ale to si vieš od pozorovať aj z jeho postoja k tej babe ci ju berie iba za kamošku alebo alebo viac..
@2 pozri toto je kokotina. Takto ti vzťah nevydrží. Len za to, že ty nepotrebuješ kamoša neznamená že to nepotrebuje on. Aj ked ho lubiš musiš mu dať volnosť, on s tebou nechce byť 24/7 chce si oddýchnuť, vyvetrať sa, socializovať sa. Načo ma kamošku ked ma teba? Dievča, takto si chlapa neudržíš. očividne si ešte mladá, ale svet takto nefunguje. je s tebou, nájde si na teba čas, venuje ti pozornosť, je na teba milý? cítiš z jeho strany lásku? ak áno, nerieš jeho kamošky, uvidíš takto skončíš sama a to ti netreba. nehovorim ti to teraz preto, aby si neviem čo robila, len ti vravím že brzdi, ukludni sa, nechaj mu volnosť, dôveruj mu, ked ho lubiš tak mu ver, ked si na niečo z toho odpovedala nie, tak to ukonči.
@6 nie je čo dodať. Nechcem tu rozoberať moje osobné veci ale dosť mi v tomto pripomínaš moju mamu. Chcem ťa len upozorniť, že takéto zmýšľanie ťa časom psychicky zničí. Vidím to už roky na nej, čo to s ňou robí a je to fakt smutné.
Existuje aj kamarátstvo medzi oboma pohlaviami a nemusí to hneď znamenať, že to do niečoho prerastie. Len žiarliš. A s tými rodičmi je to tvoja chyba aj. Keď je to také dôležité, prečo ich nezoznámiš teda v najbližšej dobe . A ohľadom toho, že si v škole myslia, že spolu niečo majú... To sú len ohováračské neprajnícke hyeny . Vidíš, pauza to pokazila asi celé. Prečo k nej vôbec došlo? . Ale je proste krajšia, preto tá neistota. A je tu aj mini šanca, že spolu niečo majú, ale to skôr nie asi. (ale nikdy nehovor nikdy). Nepoznám ich a preto sa nedá povedať, čoho by boli schopní....
"možno si myslíte, že som žiarlivá" ... áno si a do istej miery je to v poriadku, ale nemalo by to nejako výrazne zasahovať do vášho vzťahu a do toho ako sa celkove cítiš. A ty sa očividne cítiš dosť nanič kvôli tomu. Každý má právo mať kamarátov, niekto si lepšie rozumie s rovnakým pohlavím, niekto s opačným. Samozrejme, že môže nastať situácia, kedy sa z dvoch kamarátov stane niečo viac. Ale rovnako to nastať nemusí. A pokiaľ budeš okolo toho vyvádzať kým sa ešte nič nedeje, tak jediné čo dosiahneš je, že od seba svojho chlapa odtlačíš.
Ďalšia vec je, že si odpovedz na otázku, či mu dôveruješ? Lebo ak áno, tak mu ver čo ti hovorí... Ak nie, tak načo si s ním? A kontrola mobilu? Akože sorry, ale to je dosť úbohé. Zároveň by to znamenalo, že mu neveríš a tým pádom to rovno ukonči a do mobilu mu ani pozerať nemusíš.
Proste hej, mnohí ľudia klamú a podvádzajú, všetci to vieme... Ale ak si s niekým vo vzťahu, tak nemôžeš žiť v neustálom podozrievaní. To ťa psychicky skôr či neskôr položí. A položí to aj váš vzťah.
Aký je problém na tom že ma kamarátku? Ja plne súhlasím s Alex458.. Ak má rozum tak vie čo môže spraviť a čo nie, že sa s ňou kamaráti a že sa s ňou rozpráva aj o súkromných veciach - je to jeho vec. Nevidím v tom nič zlé, tiež som mal kamarátky a tiež sme riešili aj súkromné veci a nikdy som necítil potrebu niečo si s nimi začínať. Kamoš je proste kamoš a či je to žena alebo muž, je to úplne jedno, niekto si proste rozumie s človekom opačného pohlavia bez toho aby s ním mal sex.
Z osobnej a aktuálne prebiehajúcej skúsenosti viem že nie je nič horšie ako mať žiarlivého partnera. Mám priateľku ktorá bezdôvodne žiarlila hneď ako sme spolu začali chodiť. Nemôžem napísať nikomu alebo stretnúť žiadnu kamarátku alebo kolegyňu. Ani nevieš ako to vie pokaziť vzťah, zbytočne a nenávratne. A práve také správanie môže byť dôvodom rozpadu. Proste si treba uvedomiť že partner nie je žiadny majetok a každý má právo stretávať koho chce.
A sú ľudia ktorí v živote proste potrebujú mať kamarátov a kamarátky, rozprávať sa a zabaviť. Nedá sa tráviť všetok čas iba s priateľom/kou, 24/7, 365.
Keby ťa chcel podviesť, spravil by to, nepotreboval by mesiace až roky stretávať zadané dievča. A kontrolovaním, sledovaním a zakazovaním iba všetko zhoršíš a možno potom naozaj bude vyhľadávať pozornosť u niekoho iného.
Vôbec sa nečudujem, že žiarliš. Alebo uhladene povedané, máš podozrenie. ? Poznám takéto "kamarátky", čo sa obšmietajú okolo zadaných, a bohužiaľ, aj reakcie tých zadaných (keď tam ich frajerka nie je). Z tvojho komentu usudzujem, že minimálne z jej strany tam bude nejaký pokus o niečo. Inak by si sem nepísala, intuícia ťa zrejme dobre navádza. Určite si ho nejakým spôsobom prever, ak sa dá bezpečným, aby si nevyzerala ako krava... Hlavne si nedaj vsugerovať, že si nejaká žiarlivá stíhačka, ktorá sa musí ukludniť, a kvôli závisti na peknú kamošku stráca úsudok. Pretože to je blbosť. Kľudne sa môže potvrdiť, že chalan je ti neverný už dosť dlho. Nevera je oveľa častejší jav ako sa zdá. Preto sa všade omieľa tolerancia a voľnosť vo vzťahoch, aj alibistická akože dôvera, lebo to len zľahčuje neverníkom život. Odpozerané z prostredia, v ktorom žijem. ?♂️ Proste dôveruj, ale preveruj. A v tvojom prípade by som teda preverila, len si zváž, či sa budeš vedieť vysporiadať s negatívnymi následkami. Držím palce.
Tak to býva po pauze, preto koniec žiadna pauza ? je to bútľavá vŕba ale nemusí z toho byt nič proste sa kamaratia, alebo sa cez “pauzu” už niečo stalo a majú milenecký vzťah. Každopádne nič s tým nespravis, ak na to budeš tlačiť odíde, preto by som nechal tomu voľný priebeh.
Wau..ešte z teba tú idú robiť tú kravu som celkom prekvapená
Ja viac-menej súhlasím s @16
Hlavne by ste sa s priateľom o tom mali otvorene porozprávať, vysvetliť si to a skúsiť to nejako rozumne vyriešiť. Držím palce
@wowko@1 omg nechce sa mi to čítať.
no buď sa zmier s tým že človek ktorého chceš ide iným smerom,
alebo buď typická piča ktorá to celé zmanipuluje aby dotyčná z toho vyšla ako piča a ty aby si to vyhrala a mohla sa tváriť že nie si piča napriek tomu že budeš doublepiča.
vynechal som niečo?
tl;dr proste je to na tebe. buď bojuj o to čo chceš ty, alebo nechaj ľudí mať slobodnú vôľu. pravá láska vraj preferuje nchať ľudí mať slobodnú vôľu.
ale inak asi ste obe piče, a otázka je ktorá z vás je ochotná byť viac manipulatívna piča aby vyhrala.
lebo v dôsledku ak chalan neni kokot tak sií skôr či neskôr uvedomí že obe ste piče a poľle vás obe do piče, ako by mal.
lebo sa nestaráš o to čo chce on a je najlepšie pre neho, rovnako ako tá druhá piča, a miesto toho sa všetky staráte len o to čo je najlepšie pre vás, piča.
@midnight@22 ak si nahodou toho nie si vedomy tak toto je forum kde sa ludia pytaju na nazory druhych a cakaju podla možnosti rozumne komentare k veci, kde nikto nikoho neuraza nie nejaka sutaz pre ludi s iq izbovej teploty o to, kto najviac záujme svojim trápnym komentarom ktorý ma za ciel do urážať druheho... Usudzujuc z tvojich komentarov tvoj mentálny vek, tak sa mozes s nimi presunúť akurat tak do Bravo poradne, to by bolo pre teba asi najadekvatnejsie mentalne prostredie
Sralo by ma to. Ale uz som dost stara a dospela na to, ze skutocne viem (aj z vlastnej skusenosti), ze kto chce podviest podvedie, a kto nie, ten nie aj keby s nou bol tyzden mimo civilizacie v lese v domceku na strome. S tym sa treba zmierit, aj s tym, ze cloveka nevlastnis a nemozes mu diktovat s kym sa bavit a s kym nie. To ze sa spolu bavia aj ludia opacneho pohlavia je normalne. Myslim, ze casom zistis, ze tieto veci riesit netreba. Ak by si mala nejake konkretne podozrenie, az vtedy by som to riesila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
jeden týpek na fb raz dobre napísal "človek žiarli iba do takej miery, do akej je sám schopný podviesť" Bud mu veríš alebo nie, ak nie načo s ním si?
Ďalšia vec je, že si odpovedz na otázku, či mu dôveruješ? Lebo ak áno, tak mu ver čo ti hovorí... Ak nie, tak načo si s ním? A kontrola mobilu? Akože sorry, ale to je dosť úbohé. Zároveň by to znamenalo, že mu neveríš a tým pádom to rovno ukonči a do mobilu mu ani pozerať nemusíš.
Proste hej, mnohí ľudia klamú a podvádzajú, všetci to vieme... Ale ak si s niekým vo vzťahu, tak nemôžeš žiť v neustálom podozrievaní. To ťa psychicky skôr či neskôr položí. A položí to aj váš vzťah.
Z osobnej a aktuálne prebiehajúcej skúsenosti viem že nie je nič horšie ako mať žiarlivého partnera. Mám priateľku ktorá bezdôvodne žiarlila hneď ako sme spolu začali chodiť. Nemôžem napísať nikomu alebo stretnúť žiadnu kamarátku alebo kolegyňu. Ani nevieš ako to vie pokaziť vzťah, zbytočne a nenávratne. A práve také správanie môže byť dôvodom rozpadu. Proste si treba uvedomiť že partner nie je žiadny majetok a každý má právo stretávať koho chce.
A sú ľudia ktorí v živote proste potrebujú mať kamarátov a kamarátky, rozprávať sa a zabaviť. Nedá sa tráviť všetok čas iba s priateľom/kou, 24/7, 365.
Keby ťa chcel podviesť, spravil by to, nepotreboval by mesiace až roky stretávať zadané dievča. A kontrolovaním, sledovaním a zakazovaním iba všetko zhoršíš a možno potom naozaj bude vyhľadávať pozornosť u niekoho iného.
Ja viac-menej súhlasím s @16
Hlavne by ste sa s priateľom o tom mali otvorene porozprávať, vysvetliť si to a skúsiť to nejako rozumne vyriešiť. Držím palce
no buď sa zmier s tým že človek ktorého chceš ide iným smerom,
alebo buď typická piča ktorá to celé zmanipuluje aby dotyčná z toho vyšla ako piča a ty aby si to vyhrala a mohla sa tváriť že nie si piča napriek tomu že budeš doublepiča.
vynechal som niečo?
ale inak asi ste obe piče, a otázka je ktorá z vás je ochotná byť viac manipulatívna piča aby vyhrala.
lebo v dôsledku ak chalan neni kokot tak sií skôr či neskôr uvedomí že obe ste piče a poľle vás obe do piče, ako by mal.
lebo sa nestaráš o to čo chce on a je najlepšie pre neho, rovnako ako tá druhá piča, a miesto toho sa všetky staráte len o to čo je najlepšie pre vás, piča.