Nie. Na takéto pochybné organizácie nedám ani cent. Polovicu (ak nie viac) vyzbieraných penazí si nechá predávajúci dobrovoľník, a z tej polovice keď ide polovica na to čo má tak to je úspech.
Dakedy som prispieval, postupne nie... Neviem prečo, prestal som veriť nadáciam, mám pocit, že z darovacej smsky dostane pomaly štát a operátor viac ako daná nadácia (ale možno sa mýlim, neviem aké sú tam presne provízie, ale viem že pri normálnych premium sms napr. hlasovanie v telke tak cca polovica ide operátorovi a polovica telke, čo sa mi zdá nefér).
Dakedy som dával ľuďom na ulici, ale zažil som viac krát ako potom človek čo mal veľkú bobulu pod okom a povedal, že potrebuje mastičku z lekárne si v Delvite (v ktorej som nakupoval tiež) kupoval víno v kartóne. Alebo jedno plačúce dievča mi hovorilo svoj príbeh o chorej mamičke v Lietavskej Lúčke pol roka, a za polroka som ju stretol 6 krát a 6 krát potrebovala na lístok do Lietavskej Lúčky, lebo jej maminka, ktorá pracuje v stánku PNS nečakane ochorela...
takže reálne...z tých urien sa dajú tak ľahko vyťahovať peniaze, že sú prepádané viac ako banky na divokom západe...síce sem tam hodím pár centov ale viac nie...
ja prispievam bezdomovcom, reálnemu človeku, ktorého vidím, nie nejakej urne
kúpim si narcis na deň narcisov...v našom malom meste zbierku organizuje moja mamina, takže viem, že tam sa odovzdáva všetko...a bezdomovcom nikdy neprispievam ani prispievať nebudem.
posielam smsky na bielu pastelku, kupujme si narcis a moja mama pravidelne prispieva na detsku onkologiu..
sama som bola nie raz doborvolnicka a zbierala som peniaze a nikdy ma ani vo sne nenapadlo vybrat odtial nieco..
ale bezdomovcom nedavam nic... tiez sa mi par krat stali pripady, ze som videla bezdomovca ako zobre a asi o hodinu som ho videla niekde inde ako telefonuje z mobilu
občas áno ale málokedy... za prvé na to moc nemám a za druhé dosť organizáciam vôbec nedôverujem, hlavne keď pomaly každý týždeň vznikne nejaká nová...
keď je príležitosť tak zvyknem... najviac prispievam asi na Unicef, čo je aj o dosť jednoduchšie tým, že nerobia len pohľadnice a gombíky ale napr. aj tričká, tašky, plyšové hračky atď., takže doma už mám nejakú tú zbierku vecí odtiaľ... keď som ešte chodila na gympel, tam pravidelne pri každej príležitosti chodili a robili zbierky, v apríli ich tuším bolo dokonca 5. ako na ulici tých povaľačov nepodporujem, ale väčším neziskovým organizáciám vždy dám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Dakedy som dával ľuďom na ulici, ale zažil som viac krát ako potom človek čo mal veľkú bobulu pod okom a povedal, že potrebuje mastičku z lekárne si v Delvite (v ktorej som nakupoval tiež) kupoval víno v kartóne. Alebo jedno plačúce dievča mi hovorilo svoj príbeh o chorej mamičke v Lietavskej Lúčke pol roka, a za polroka som ju stretol 6 krát a 6 krát potrebovala na lístok do Lietavskej Lúčky, lebo jej maminka, ktorá pracuje v stánku PNS nečakane ochorela...
ja prispievam bezdomovcom, reálnemu človeku, ktorého vidím, nie nejakej urne
sama som bola nie raz doborvolnicka a zbierala som peniaze a nikdy ma ani vo sne nenapadlo vybrat odtial nieco..
ale bezdomovcom nedavam nic... tiez sa mi par krat stali pripady, ze som videla bezdomovca ako zobre a asi o hodinu som ho videla niekde inde ako telefonuje z mobilu