Dobr7 den chcel by som sa spýtať ked moj pes jack russel zúri na každeho korčuliara ,bežca a vela iných ako možem toto vyriešit lebo dneska sa mi stalo že vybehol za korčuliarkov a ta sa ho zlakla a spadla až sa musela volat sanitka mam pocit že sa bojí
určite sa bojí.
máš ho od šteniatka? pravdepodobne mu niekedy niekto ublížil, nemusel byť ani bežec, ani na korčuliach, on sa len postupne začína báť väčšieho okruhu ľudí a tak to rieši agresivitou- reflex "zabijem skôr ako to zabije mňa"
musíš na to ísť socialuzáciou-ukazovať mu, že nič z toho, čoho sa bojí, nie je zlé. teda skamarátiť ho s ľuďmi na korčuliach, ísť s ním behať (pes si povie, že keď ty s ním bežíš a nič mu nerobíš, možno ani ostatní bežci nie sú zlí), čo najviac dobrých chlapov mu ukázať.
nech mu každý z tých ľudí ukáže, že mu neublíži, ale práve naopak.
no a cvičisko by mohlo pomôcť s celkovou vyrovnanosťou psa, ale musí to býť dobré cvičisko.
a ešte, nerozumiem, ako to, že môže vybehnúť na niekoho. ak vieš, že je agresívny, snáď ho nenosíš na voľno??? alebo preboha snáď nie na flexi vodítku.
musíš ho mať na vôdzke,ak sa toto deje. Keď začne zúriť, ihneď v tom momente sa otočte iným smerom a choďte inam..a to opakovať koľko je len potrebné. Nepodporuj hry, pri ktorých naháňa pohybujúci sa predmet ani zúrivosť voči týmto predmetom.Ak to začne robiť, potrestaj ho tým,že mu vezmeš hračku.
Za každú takúto neagresívnu situáciu ho odmeň pochvalou /maškrtou
môj pes robí presne to isté keď ide bicykel ide sa zblázniť aj korčule.. Vzdy ho ťahám preč ako napísala @eunoia nakričím že nesmie, no nepomohla. A robí to od šteniatka teraz má 7 a robí to stále. Takže už asi nič nepomôže. Samozrejme ho mám stále na vôdzke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
určite sa bojí.
máš ho od šteniatka? pravdepodobne mu niekedy niekto ublížil, nemusel byť ani bežec, ani na korčuliach, on sa len postupne začína báť väčšieho okruhu ľudí a tak to rieši agresivitou- reflex "zabijem skôr ako to zabije mňa"
musíš na to ísť socialuzáciou-ukazovať mu, že nič z toho, čoho sa bojí, nie je zlé. teda skamarátiť ho s ľuďmi na korčuliach, ísť s ním behať (pes si povie, že keď ty s ním bežíš a nič mu nerobíš, možno ani ostatní bežci nie sú zlí), čo najviac dobrých chlapov mu ukázať.
nech mu každý z tých ľudí ukáže, že mu neublíži, ale práve naopak.
no a cvičisko by mohlo pomôcť s celkovou vyrovnanosťou psa, ale musí to býť dobré cvičisko.
a ešte, nerozumiem, ako to, že môže vybehnúť na niekoho. ak vieš, že je agresívny, snáď ho nenosíš na voľno??? alebo preboha snáď nie na flexi vodítku.
Za každú takúto neagresívnu situáciu ho odmeň pochvalou /maškrtou