Kedže som už úplne vysilená, možno mi nejaká diskusia pomôže to dostať zo seba von. Už nejaký ten čas, pár rokov mám problémy s mamou.. Poslednú dobu je to už ale tak neznesiteľné, že by som jej najradšej ublížila.. Nevšímam si ju - je zle. Všímam si ju -
To musíš hneď, hneď, chápeš? Keď povieš vetu "Nechaj to tak, ja povysávam" a naďalej sedíš pri PC a mama to chcela spraviť teraz, tak..
A predtým (celkom pred tým, čo označuješ ako "nejaký čas, pár rokov dozadu") taká nebola? Koľko má rokov? Nemôže to byť hormonálne? Ak totižto áno, tak s tým veľa nespravíš. Musíte sa naučiť znovu nejako vzájomne tolerovať, alebo sa osamostatni. Príliš všeobecne si to inak popísala, aby sa dali hľadať nejaké ďalšie súvislosti a prípadné návrhy riešení. Ale nečudujem sa, pretože ako je vo zvyku, dlhé veci sa vo fóre čítajú len sporadicky.
ja sa tiež viem na takýto spôsob pohádať s tatkom, napr. v sobotu som sa sním riadne pohádal, a vieš čo neviem ako takéto veci poriešiť, snáď asi len nejaká vzájomná tolerancia a kompromis, neviem, alebo ju skús predbehnúť vo vysávaní že sama od seba povysávaš, tu je ale riziko že ona potom povasáva a povie ti, že si to zle povysávala :/ neviem, dnes som bez mozgu...
@flussica ako ja som mala inu pracu, a chcela som len aby si oddychla.. ako ono je toho strasne vela, hormonalne to byt nemoze, teda ze by to mala dlhodobo pretoze od nejakych 13tich ma podcenuje a v podstate kvoli nej nemam takmer ziadne sebavedomie .. dokonca aj to ze som zmaturovala na same jednotky jej vadilo, ze to neboli zasluzene jednotky, pretoze cez akademicky som sa neucila aj cez vikend... ako mohla by som ti pisat litanie.. ale proste zakladny problem je asi to, ze pri kazdej prilezitosti som ja ta zla, nech urobim aj nieco dobre .. bola som na intraku a rozbil dakto tanier ? volala mi, ze ako to, ze som nevolala domov, ci dakto nieco nerozbil, lebo si pichla crep do nohy ..
Mama je totálny nervák, škoda, že to mám po nej Ale vzťah máme aj napriek tomu celkom fajn, aj keď niekedy škrieká podľa mňa pre totálnu hlúposť, ale som v tom, že takmer všetky mami sú také, takže si z toho veľa nerobím. I keď v poslednú dobu je to s ňou niekedy strašné, ale aj tak je to moja mama a mám ju rada aj napriek jej chybám
(Dneska ma zdrbala za to, že som si kúpila gate, ktorej sa jej nepáčili, vraj sa mi gombíky nehodia ku saku
@7 Tomu s tým črepom nerozumiem veľmi. Ale zdá sa, že sa teda musíš naučiť si nevšímať nepodstatné veci a možno objavíš aj nejaké podstatné, ktoré Ti pomôžu zmeniť vzťah s mamou pozitívnym smerom. Napr. myslím, že 8/10 Birdzákov by Ti mohlo odporučiť nejakú formu meditácie alebo duchovných cvičení . Snáď tým nestratíš, len získaš, takže..
@flussica ono to ani nema mat vyznam, pretoze uz to zachadza do takeho extremu ze to nema ani hlavu ani patu, len , moze do mna nahucat hod nejaky kontakt na dakeho co mi poradi nejake cvicenia teda ..
btw. este ma napadlo, ze raz ma popytala aby som jej spravila veceru, a ja som jej urobila oblozene chlebicky, kde tie veci boli ako srdiecka( ze idem ju potesit a tak jej ukazat ze ju mam rada ) a ked som jej to doniesla tak to po mne hodila ze to je nedegustiozne, ze ako to ona ma jest
@christodoulou Ja som zabudla dodať, že sama nemeditujem, ale skús počkať a založiť ďalšiu diskusiu alebo sa spýtaj v statuse a niekto sa možno chytí. Nezabudni udať lokalitu.
To s tými srdiečkami bol riadny odfajč. No tak si skrátka zvykni, že z tejto stránky to na ňu nepôjde.
no ako vidím tak mama je tvrdý oriešok Asi ju niečo trápi, možno v práci alebo tak. Moja mama je tiež nerváčka ale ja radšej všetko poupratujem nech nemá prečo kričať ale aj tak sa vždy niečo nájde no odkedy doma niečo robím a nesedím na riti máme oveľa lepší vzťah. Každopádne , keď ofrfle aj tvoju snahu to už je o niečom inom. Skús sa s ňou pozhovárať, povedať jej čo ťa trápi a čo vlastne trápi ju. Ak ani po takomto rozhovore nezmení svoje správanie tak byť na tvojom mieste, už ostanem iba na intráku a počkám si, kým si uvedomí svoju chybu. Ale treba si tiež uvedomiť, že chyba nikdy nieje iba v jednom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
A predtým (celkom pred tým, čo označuješ ako "nejaký čas, pár rokov dozadu") taká nebola? Koľko má rokov? Nemôže to byť hormonálne? Ak totižto áno, tak s tým veľa nespravíš. Musíte sa naučiť znovu nejako vzájomne tolerovať, alebo sa osamostatni. Príliš všeobecne si to inak popísala, aby sa dali hľadať nejaké ďalšie súvislosti a prípadné návrhy riešení. Ale nečudujem sa, pretože ako je vo zvyku, dlhé veci sa vo fóre čítajú len sporadicky.
Ja mám zlý vzťah.. skús sa na ňu totálne vyj*bať a možno pochopí, že chyba je v nej
Tak to by ich mala celý život, podľa textu nie?
(Dneska ma zdrbala za to, že som si kúpila gate, ktorej sa jej nepáčili, vraj sa mi gombíky nehodia ku saku
btw. este ma napadlo, ze raz ma popytala aby som jej spravila veceru, a ja som jej urobila oblozene chlebicky, kde tie veci boli ako srdiecka( ze idem ju potesit a tak jej ukazat ze ju mam rada ) a ked som jej to doniesla tak to po mne hodila ze to je nedegustiozne, ze ako to ona ma jest
To s tými srdiečkami bol riadny odfajč. No tak si skrátka zvykni, že z tejto stránky to na ňu nepôjde.