Vy, ktorí sa vyznáte a viete, čo všetko programovanie obnáša, či už ide o web stránky, progrmiky či hry atď., podporuje táto činnosť logické myslenie vo všeobecnosti???
Neviem, ci programovanie podporuje logiku, ale bez nej z nikoho programator nebude. Ale zrejme ano. Nutnost riesit problemy, s ktorymi si sa nikdy pred tym nestretla asi ma pozitivny vlpyv na logicke myslenie.
Robievam v Delphi (7), pre jednoduchost som to napisal hentak, ale v pohode by to prelozilo aj Delphi, staci pridat za nazov programu direktivu {$APPTYPE CONSOLE}. No a samozrejme jednotky v klauzuli uses som si vymyslel ako sucast parodie.
Niekedy sa ucilo mysliet na latincine, potom tuto ulohu prebrala matematika a dnes to je trapne (citujem slova jedneho z najvacsich matematikov Slovenska ked nie aj najviaceho, je to inac uzasny clovek). Fakt, suhlasim, dnes je matika trapna na skolach...
A myslim, ze najviac na skolach rozvija myslenie programovanie a vo vseobecnosti urcite.
Len to je take dnes programko, komercne a ake sa uci je uplne ine, to je na dlhsiu debatu... Ale podla mna kazdodenny zivot tiez rozvija logiku ak chcete...
Myslim, ze logicke myslenie vyzaduje kazda cinnost. A strasne vela robi prax, ked neprogramujem nejake algoritmy tak vacsinou pisem kod z fleku bez nejakeho uvazovania (ale fakt to chcem mat odprogramovani netrivialny cas...) Tak tak ako matika, niekedy som rozmyslal nad nerovnostami ci kvadratickymi s parametrom, ale dnes takmer vobec, automaticky take veci uz riesim...
Fakt myslim, ze myslenie na zaciatku cinnosti vyzaduje kazda cinnost, a potom uz iba zavisi, do akej mieri to make v rukach.
Inac ak robim alogoritmy, tak naprv papier ceruzka Kodenie je az zaverecna faza
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
uses MyMozog, Keyboard, Mouse;
function Answer(ParamQuestion: String): String;
begin
Result := MyMozog.GenerateResponse(handle, ParamQuestion, nil);
end;
var Question: String;
begin
ReadLn(Question);
WriteLn( Answer(Question) );
end.
OUTPUT
Ano.
Press any key to continue.
A myslim, ze najviac na skolach rozvija myslenie programovanie a vo vseobecnosti urcite.
Len to je take dnes programko, komercne a ake sa uci je uplne ine, to je na dlhsiu debatu... Ale podla mna kazdodenny zivot tiez rozvija logiku ak chcete...
Fakt myslim, ze myslenie na zaciatku cinnosti vyzaduje kazda cinnost, a potom uz iba zavisi, do akej mieri to make v rukach.
Inac ak robim alogoritmy, tak naprv papier ceruzka Kodenie je az zaverecna faza