ano, lebo ich hodnotis podla farby pleti, a nie podla dolezitych veci... ked povies, ze uprednostnis biele dieta lebo... tak to je este v pohode Ale ked povies, ze radsej ziadne ako cierne, tak to je forma rasizmu...
Asi ano lebo keby si nemala nic proti inym rasam tak by si si nevyberala partnera podla rasy . Sak ja nwm to musis ty vedet co si snad nee? napriklad ja vim ze rasista nejsom a nevadilo by mi mat partnerku ciganku , cernosku atď. Kebyze si rozumieme
@torpedo08 nie, zelené sú v pohode... a už som to tuším niekomu vysvetľovala... vlastne aj hnedooký manžel je v poriadku. keď sa zmieri s tým, že otec mojich detí bude niekto iný
@luc.ka jasne, moja sestra je hnedooká mama aj otec su modroooký a aj moji 3 starký sú modrooký, len dedo s otcovej strany je hnedooký biológia, gény dedíš neviem z kolkých generácii, nevidela si tých dvoch belochov ktorým sa narodilo čierne dieťa a potom zistili, že otec je skutočne otcom dieťaťa ale mama mala neviem akého predka černocha
@flagrantine a moji rodičia majú obaja hnedé - tak prečo mám modré?
lebo dieťa dedí dve alely - jednu od matky, druhú od otca. môže byť buď modrá, alebo hnedá.
2 x hnedá = hnedé oči (samozrejmé)
2 x modrá = modré oči (detto)
1 x modrá + 1 x hnedá = hnedé oči (bezpodmienečne)
modrá alela je recesívna a hnedá je dominantná. to znamená, že keď sa stretne hnedá s modrou, modrá nemá šancu prejaviť sa.
z toho vyplýva, že keď máš modré oči, môžeš mať jedine 2 modré alely (lebo ak by si mala hnedú, tak už máš hnedé oči). a keď máš dvoch ľudí, čo majú len modré alely, nemajú proste šancu mať iné ako modrooké dieťa
ale keď máš hnedookého, stále môže mať jednu hnedú a jednu modrú, ibaže tá modrá je potlačená tou hnedou. ale keď od hnedookej matky dostaneš modrú alelu, a od hnedookého otca tiež modrú, môžeš mať aj z hnedookých rodičov modrooké dieťa ale opačne sa to nedá....
pozri, ja nikdy nezabudnem na hodinu biológie, kedy nám profka zadelila, že hnedookí nemôžu mať modrooké dieťa... skoro som odpadla a potom sa opravila, že hups, sorry, opačne... modrookí nemôžu mať hnedooké...
ak máš modrookých rodičov, tak tou hnedookou sestrou by som si nebola veľmi istá... (ale ok, zavážia aj pigmenty, ale v zásade by to farbu nemalo nejako výrazne zmeniť....)
Áno, bieli sú najväčší rasisti, to že najväčší rasisti sú Židia, to nevadí nikomu, lebo ich viera im to dovoľuje, to že sú ďalšími veľkými rasistami černosi, to tiež nikomu nevadí, lebo bieli ich vraj utláčali, viva la vendetta, potom že sú rasistami aj japonci, to nevadí nikomu, ich nazývajú nacionalistami, ďalej tu máme aj moslimov, to tiež nikomu nevadí, lebo ich viera je posvätná
@luc.ka o to, že môj otec nie je otec dosť pochybujem, keďže sa na otca obe fest podobáme, ale dosť to podkopáva tvoju teóriu. ,,V skutočnosti však existujú prípady, kedy sa modrookým rodičom narodilo hnedooké dieťa. To jasne dokazuje, že tieto zastarané modely, ktoré sú v školách ešte stále vyučované ako úvod do genetiky človeka, sú nepresné." že citujem
Čo sa týka tých očí, je to vec, o ktorej naozaj nemôžme rozhodovať. A neexistuje žiadne NEMOZE, matka priroda i genetika sú ti také čarodejky, že ti naozaj aj z černošskeho paru spravia albinske dieťa (podotykam 2x cierne oci, vysledok modré), rovnako ako mám aj známyh, čo majú hnedé oči a modrookých rodičov. Ako, prajem ti, nech sa ti teda narodi modroocko, keď ho tak chceš, no naprikad, pre mňa je prioritou, aby bolo bábo zdravé. A bude mi jedno, či bude čierne, zelené a či bude mať ružové oči, bude to pre mňa to najkrajšie dieťa na svete.
Na škole sme raz mali prednášku o tom, že väčšina rómov vedie svoje deti k slušnému životu, navštevujú školy a svojim deťom sa naplno venujú... Je to pravda????????
och neber ma zas tak smrteľne vážne... až tak zúfalo v to zase neverím. veď samozrejme, že sú o dosť dôležitejšie veci, a netvrdím, že sa nemôže pošťastiť nič iné, a keď aj, tak sa nezbláznim
@luc.ka ani ja biológiu neštudujem, ale študujem niečo, na čo som rok biológiu potrebovala, tak len hovorím, že sa to môže pokojne stať, že ti to nezaručí, veď si to neber osobne, ja ti tie modrooké deti prajem, mne by sa tiež viac páčilo, keby boli moje modrooké,
neuveríš, ale niektorí ľudia sa v živote dokážu aj zabaviť, povzniesť sa, a zároveň si zachovať dostatok rozvahy a chladnú hlavu, aby si párty suveníry nevyrábali....
ale to ty so svojou chladnou logikou a otupeným citom sotva pochopíš
@luc.ka Momentálne mám chladne prsty, nevieš prečo? A ja sa tu akurát tak kvalitne zabávam, na internete som nikdy nič rozumné a normálne nenašiel, le art of trolling
@flagrantine sa mi zda ze to pises kazdemu kdo ti napise neco co sa ti nepaci potom naco sa pytas ludi na nazor ? ak chces pocut iba take nazory ake mas ty pytaj sa to len takych ludi ako si ty .
@aguri500 no sak ano a on je kral ! ale nee ja proste nerobim rozdiely medzi ludmi podla farby ale podla kktnosti ! aj ked jasne ciganov je kktnych fakt vela
@luc.ka ja len dufam ze to nemyslis vazne lebo to by bolo krute pre tvoje dieta uz pocas co ja viem puberty keby malo vyzerat tak ako si prajes ty
@flagrantine nwm teraz nerozumiem ja tebe saak ked ti nekdo napise neco co sa ti nepaci tak na to napises : to je len nazor jedneho cloveka ,,, ci som zle pochopil ?
@flagrantine neotravuj ma a uz ma nechajte aj s tym trapkom sturmerom na pokoji. 4 dni ma stalkujes a uz staci. nikto nevie, o co ti ide, vedies tu schizofrenicke reci, radsej si zober zivot a nezneprijemnuj tu birdz
Schizofrenické? Fúha... O schizofrenikoch sa hovoria isté veci... ale však dobre nechám ťa v tom... U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD? U MAD?
nikto ťa neprosil aby si sa sem zapájal, to len ty s tvojimi pokrútenými zmýšľaniami si asi myslíš niečo iné. a BTW - ZASE si sa PRVÝ zapojil do tejto diskusie, tak čo dopč chceš?? nikto ťa tu nechcel, prečo si to komentoval?? troll
samozrejme, že to nie je rasizmus..je uplne normálne chcieť priateľa/manžela a deti rovnakej rasy..rasizmus je keď človek nenávidí všetko, čo je inej rasy ako on..dokonca tje najhoršie formy rasizmu si mysím sú, keď už človek nenávidí každého, kto má iné názory..rasista by nemal byť ani človek preto, keď nenávidí cigáňov, lebo to väčšina ľudí robí preto, akej sú povahy..ja tiež väčšinu cigáňov nenávidím, ale poznám aj takých čo sú ako normálny ľudia..klasická rodina, pracujúci manželia a študujúce deti a sú to moji známy a je to jedna s tym lepších rodín..ani biely niektorý sa nechytajú na nich..keď niekto povie ze nemá rád cigáňov veľa ľudí mu povie, že je rasista aj keď mu napríklad nevadia černosi alebo aziati..lenže to je pre to aký sú a ako žijú..keď niekto biely bude ako oni, tiež ho nebudem mať rád, ale to ma nikto neoznačí za rasistu, takže môj názor je, že rasista nie som a nech si myslí kto chce čo chce..a priateľku mám bielu a ani by som inú nechcel a deti chcem tiež biele a nie som rasista..sú ľudia, ktorý chcú priateľku rovnakého vierovyznania..keď si hladáte partnerku páči sa vám taká, ktorá má rovnaké názory, koníčky atd..je zvyk u nás, mať rodinu rovnakej farby pleti..u nás úplne bežné a normálne to by sa tiež dalo obkecávať, ale prejav rasizmu to vôbec neni
jasne, ze si lebo povies co ine len krive slovo na ciernych alebo ciganov,alebo muslimov, alebo inych, tak si ta najvacsia rasistka, lebo ty si biela. Ale vsetci ostatni mozu byt, rasizmus v Afrike proti bielym neexistuje atd.
@flagrantine tebe drbe? sama si seres do huby, vyhlasujes, ze cernosi by mali pokapat a neustale ma vsade prenasledujes a pises mi uchylne vyznania. daj sa liecit dievca
nie nie ja som to myslel kus inak... no tak cierne dieta by som nechcel(niesom rasista ale proste nechcel) a cernosi a cigani su podobny aspon v spravani(cernochov moc nepoznam ale statistiky nepustia)
podla mňa je normálne že žiaden biely človek nechce aby sa mu narodilo čierne dieťa tak isto ako čierny nechce aby sa mu narodilo biele dieťa ale keď je to vlastne tak by som ho mal rad aj napriek mojim zásadám
to, že nechceš čierne deti neznamená, že siu rasista, ale že máš vkus, ktorý nezahrňuje mulat, alebo černoch a teda nebudeš s ním mať ani čierne deti...
ja tiež neviem, čo vidia chlapi na černoškách a mulatkách
tebe píše vyznania možno tvoja mama....a neviem, kedy som niečo také vyhlásila, no ľudia ako ty by mali rozhodne vykapať, i keď v tvojom prípade sa to nedá nazvať ľuďmi
@flagrantine chces to popriet? sama si mi pisala, ze si zla spinava kurvicka a ze ci ta nechcem natvrdo, ze ja budem tvoj adolf a ty moja eva. tak teraz nehraj neviniatko
jj jasné, ako vždy máš pravdu, nemôžem to poprieť, veď ty si bezchybný nie? a inak, keď som ti to písala, pošli mi tú TS-ku alebo ju rovno vycap sem, veď je to pravda nie?
ale keď mňa tak baví pozorovať rozvíjajúcu sa psychickú chorobu a hmm ako sa asi volá...nespokojnosť so svojím pohlavím sú vraj tvoje prvé príznaky, ptm...hmmm....paranoja....ahaaa....tvojmu druhu sa hovorí trans..pekne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
154 komentov
K fóru: Je rozdiel mať dieťa od černocha a od róma.
@jaro1991 práve tak, že radšej biele než čierne
moja mama má hnedé a otec mal tiež...prečo mám zelené?
to hádam myslíš ironicky.
toto je zvrátený svet...
lebo dieťa dedí dve alely - jednu od matky, druhú od otca. môže byť buď modrá, alebo hnedá.
2 x hnedá = hnedé oči (samozrejmé)
2 x modrá = modré oči (detto)
1 x modrá + 1 x hnedá = hnedé oči (bezpodmienečne)
modrá alela je recesívna a hnedá je dominantná. to znamená, že keď sa stretne hnedá s modrou, modrá nemá šancu prejaviť sa.
z toho vyplýva, že keď máš modré oči, môžeš mať jedine 2 modré alely (lebo ak by si mala hnedú, tak už máš hnedé oči). a keď máš dvoch ľudí, čo majú len modré alely, nemajú proste šancu mať iné ako modrooké dieťa
ale keď máš hnedookého, stále môže mať jednu hnedú a jednu modrú, ibaže tá modrá je potlačená tou hnedou. ale keď od hnedookej matky dostaneš modrú alelu, a od hnedookého otca tiež modrú, môžeš mať aj z hnedookých rodičov modrooké dieťa ale opačne sa to nedá....
pozri, ja nikdy nezabudnem na hodinu biológie, kedy nám profka zadelila, že hnedookí nemôžu mať modrooké dieťa... skoro som odpadla a potom sa opravila, že hups, sorry, opačne... modrookí nemôžu mať hnedooké...
ak máš modrookých rodičov, tak tou hnedookou sestrou by som si nebola veľmi istá... (ale ok, zavážia aj pigmenty, ale v zásade by to farbu nemalo nejako výrazne zmeniť....)
ako dokážeš spochybniť farbu očí niečej sestry...? veď predsa tá osoba ju pozná najlepšie, tak asi vie akej farby má oči, či?
ehm, to je názor jedného človeka
ja nič nespochybňujem... iba ti vravím veci tak, ako sú.
to vieš, ja som najväčšia, lebo mi záleží na vzhľade mojich eventuálnych detí
ja to neštudujem, viem len to, čo viem z gympla, a nie je to "moja" teória... o bože
dôrazne ťa žiadam, NEPLEŤ sa do vecí, čo sa týkajú mňa, prosím
@matus123 pokial existuje jeden cigan, ktory nie je taky, ako ich popisujes, tak asi si rasista. I ked neviem presne, kde je ta hranica.
och neber ma zas tak smrteľne vážne... až tak zúfalo v to zase neverím. veď samozrejme, že sú o dosť dôležitejšie veci, a netvrdím, že sa nemôže pošťastiť nič iné, a keď aj, tak sa nezbláznim
neuveríš, ale niektorí ľudia sa v živote dokážu aj zabaviť, povzniesť sa, a zároveň si zachovať dostatok rozvahy a chladnú hlavu, aby si párty suveníry nevyrábali....
ale to ty so svojou chladnou logikou a otupeným citom sotva pochopíš
@aguri500 no sak ano a on je kral ! ale nee ja proste nerobim rozdiely medzi ludmi podla farby ale podla kktnosti ! aj ked jasne ciganov je kktnych fakt vela
@luc.ka ja len dufam ze to nemyslis vazne lebo to by bolo krute pre tvoje dieta uz pocas co ja viem puberty keby malo vyzerat tak ako si prajes ty
nikto ťa neprosil aby si sa sem zapájal, to len ty s tvojimi pokrútenými zmýšľaniami si asi myslíš niečo iné. a BTW - ZASE si sa PRVÝ zapojil do tejto diskusie, tak čo dopč chceš?? nikto ťa tu nechcel, prečo si to komentoval?? troll
ty vole ja sa inak musím nudiť jaký sloh
toto forum je ako stvorene pre teba
Spokojná so sebou ?
nie nie ja som to myslel kus inak... no tak cierne dieta by som nechcel(niesom rasista ale proste nechcel) a cernosi a cigani su podobny aspon v spravani(cernochov moc nepoznam ale statistiky nepustia)
ja tiež neviem, čo vidia chlapi na černoškách a mulatkách
tebe píše vyznania možno tvoja mama....a neviem, kedy som niečo také vyhlásila, no ľudia ako ty by mali rozhodne vykapať, i keď v tvojom prípade sa to nedá nazvať ľuďmi
@sidage ďakujem, aj ja teba
a všetkým ostatným normálnym, ďakujem
a @admin - naozaj tu necháš niečo ako antifunebracka?? to je zvrátené...
jj jasné, ako vždy máš pravdu, nemôžem to poprieť, veď ty si bezchybný nie? a inak, keď som ti to písala, pošli mi tú TS-ku alebo ju rovno vycap sem, veď je to pravda nie?
ááále kde, to s tými krásnymi mačičkami
omyl, ty by si mal prestať riešiť mňa
ale keď mňa tak baví pozorovať rozvíjajúcu sa psychickú chorobu a hmm ako sa asi volá...nespokojnosť so svojím pohlavím sú vraj tvoje prvé príznaky, ptm...hmmm....paranoja....ahaaa....tvojmu druhu sa hovorí trans..pekne
eeeejha, si ma odhadol, úplne som v riti....teraz by som už fakt mala začať plakať, ale keď ja ťa tak strašne milujem ty naša TS (transexual lady)
takisto ako si ty došiel na tie TSky
tak ja som ťa chcela pozvať na to rande ale tak uhádol si moje úmysly
to záleží na počte kamarátov ktorých si donesieš
áno, a prvá romantická pusa bude v putách, však?
podľa toho v akom zmysle môžem ti zasa napísať tak TS ako si hovoril alebo pre zmenu ty mne
nie nie ja nemôžem, ja som panna, škaredá a sprostá, ktorú nikto nechce, ja musím počkať až do svadby
aha, jasné že mi to nedošlo
zas nebuď nechutný
mne je zle...
nechcem
ešte ťa to baví?