@marleymt pekná úvaha, len ten koniec by som poopravil, zvieratá majú rozum, náhodou dobrý, ale súhlasím s tebou, pretože býk ako jediný jednal inštinktívne a nie preto, žeby chcel niekomu zle, alebo niečo také
a ako budúci psychológ sa už teraz držím pravidla mlčania
Viktor bol zamilovaný, ale nepochopil, že sebecká láska za každú cenu, nie je láska. Ak ju tak miloval a vedel, že ona jeho nie, nemal jej silou mocou niečo vnucovať a už vobec nie cez jej otca. Mal chcieť jej šťastie.
Na vine je preto podľa mňa:
1. Viktor
2. jej otec (pretože ho tiež nezaujímala Kornélia- neznášam materializmus)
3. Kornélia (pretože vedela, že ju Viktor miluje a neublížil by jej keď ju už má- neposlúchla ho )
kornelia - ta ani neposluchla, co jej viktor vravel a ani sa nespytala preco tam nesmie ist
viktor - ten ju mal presne varovat pred bykom, ak vedel o moznom nebezpecenstve
byk
otec - ten je mozno materialisticky parchant, no to z neho vraha este nerobi. ak by sa tak rozhodol aj keby vedel, co sa jeho dcere stane, potom by mal samozrejme vacsi podiel viny ale takto.. zavinil to neumyselne, cize jeho vina by sa dala porovnat s vinou byka, ktory ju tiez zabil neumyselne, avsak byk ju nabodol priamo. kral jej smrt sposobil nepriamo, bez umyslu.
kráľ daniel, pretože povolil aby si viktor vzal kornéliu....Viktor pretože chcel kornéliu napriek tomu že ona nechcela a nemal ju nechať len tak samú a nemá mať v dome býka.. a kornélia lebo keď jej zakázal ísť do tej miestnosti tak tam ísť nemala! ... a býk on za to nemohol on sa len chudák vystrašil .. @marty0908
nebola tam o tom zmienka, ale vydedukovala som si ju ja, z jednej logickej veci: ak by nebol sebec rovnako so svojou láskou, nechal by tú princeznú napokoji, pretože by chcel jej šťastie (ak by to bola láska čistá a nie sebecká)
inak kto je ten kráľ Eduard? Mne to nedáva zmysel v tom kontexte, že kráľ Eduard súhlasil so svadbou. Však kráľ Daniel je jej otec, on musel súhlasiť a o Eduardovi nevieme, kto to je
- Viktor - bol celkom prvy, ktory poziadal o ruku, takze keby ho tento stupidny napad nikdy nebol napadol, nic z dalsieho by sa urcite nestalo.
- Daniel - dovolil - druha cast zasadnej chyby...
- Kornelia - otvorila dvere - kedze zila na zamku chlapa, ktory prv poziadal o ruku jej otca a otec zvolil, dostala sa k tejto moznosti a spravila tretoradnu chybu..
- byk - hoci tazko povedat, ci to bola bykova chyba - konal iba instinktivne. Ale nebyt prvych troch casti, nemusel by..
hm.. a prečo by malo byť požiadanie o ruku stupidne ? podla mňa to je normálne... len sa mal zmieriť s odmietnuťím a nie ísť na to hentak cez otca... ale láska je láska....
vysvetlenie: Pre mňa niekto, kto dokáže predať vlastné dieťa, je nikto. Potom Viktor, pretože bol egoista a nebral ohľad na iných, býk tretí lebo naňho nevyšlo pretože Kornéliu ospravedlňuje v mojich očiach zúfalstvo a snaha po pomste.
@marty0908 aj ja sa dozviem akú mám povahu či už máš veľa?
býk- lebo on ju zabil, prebodol ju, jednoducho na tom má najväčšiu vinu ten, na koho hlave sú rohy, čo prešli jej telom
viktor- lebo jej nepovedal, čo je za dverami, tým ju vystavil nebezpečenstvu
kornélia- mala sa spýtať viktora, čo je za tými dverami, mohol tam byť napríklad aj jedovatý plyn a to by ju tiež zabilo, jednoducho sa mala spýtať
daniel- viac- menej bez viny na jej smrti je otec, lebo síce mu nezáleželo na jej citoch, jej smrť určite nechcel. keby mu viktor povedal, že mu zaplatí, ak nechá kornéliu prebodnúť býkom, tak by nesúhlasil. a nevedel, čo sa stane na zámku.
tak Viktor pretože on s tým celým začal..potom kráľ pretože on ju nechal vydať sa za neho..potom samotna Kornellia pretože ho neposlúchla a potom ten býk
@marty0908 a povieš nám čo to hovorí o našej povahe?
@zeriavka Nechce povedať, že on si to necháva pre seba... :/ Lenže problém je ten, že mu výsledky budú na nič ak ich nebude mať s čím porovnať a ostane to len na jeho domnienkach
1. kráľ Daniel - Lebo nemal vydať svoju dcéru za niekoho, koho nechcela.
2. Kornélia - Nemusela ich hneď znenávidieť (hlavne viktora) za to, že sa musela zaňho vydať
3. Viktor - zato, že sa do nej buchol ju ešte nemusel kupovať od kráľa ... mohol sa pokúsiť sám si získať jej náklonnosť, ale nieje až taký vinný, lebo predsalen, človek nemože zato, do koho sa zamiluje
4.Býk - Nakoniec býk veď on nemohol vedieť, že tam vojde a zlakol sa jej chudák tak mu to nemožno zazlievať ...
Priamu zodpovednost nesie len Kornelia... kral a princ su za to len nepriamo zodpovedny co z nich nerobi vrahov... byt nenesie ziadnu zodpovednost kedze je to len zviera
1. býk - Pretože to on ju zabil. Keďže je to divoké zviera, nenazývala by som to doslova vinou (nemusí sa za to utratiť, alebo ísť do väzenia, robí to, čo sa od neho očakáva, je jednoducho divoký). Skôr by som povedala, že má na jej smrti priamy, a teda aj najväčší podiel.
2. kráľ Daniel - Evidentne podľa zvykov daného kráľovstva nemala u kráľovských sobášov (všeobecne) hlavné slovo láska, ale slovo kráľa. Daniel však nemyslel na šťastie svojej dcéry pre svoju chamtivosť. A tak už tým ju vedome uvrhol do života v nešťastí. Keby bola princezná šťastná, poslúchla by manžela a dvere by neotvárala.
3. Kornélia - Nesie vinu na svojej smrti, pretože nemohla tušiť čo ju za dverami čaká, keďže to mala zakázané. Sama išla do rizika.
4. princ Viktor - Konal podľa zákonov a zvykov kráľovstva, požiadal kráľa o ruku dcéry a následne ju dostal. To, že dal kráľovi peniaze je síce trocha menej elegantná podmienka, ako napríklad uhádnuť 3 hádanky, alebo rozveseliť princeznú, čož je ale v princípe jedno. Naviac ju pred tými dverami vystríhal.
@marty0908 Minula som niekoľko minút svojho drahocenného času analyzovaním rozprávkového príbehu a teraz by som rada...ehm tú svoju povahu (A)
Ale inak ma to bavilo, aj keď sa asi nič nedozviem
ja by som chcela vedieť, ako tieto nápady - psychologické otázky - vznikali, na akom podklade fungujú, hoci možno povedať, že ide aj o to, ako si človek uvedomuje svoje postavenie vo svete
najmenšiu mieru viny má býk, na to psychológiu nemusím ovládať, stačia mi princípy z etológie zvierat a človeka tentoraz; Corrrhnelia vošla do jeho teritória (ktorý si úbohý býk musel vytvoriť ako väzeň!)... chudera, nestihla mu imponovať:/
je to podobný príklad, aký sme dostali, kde mal najmenšiu vinu kupec, konal si len svoju prácu (hoci niečo zlé kupoval, nepamätám si presne, o čo išlo)
kebyže ju až tak veľmi miluje...tak by ju nechal...nepožiadal by kráľa o jej ruku...nenútil by ju do niečoho ,čo nechce...a tiež by neodišiel na polovačku a ju nechal doma
@emmka98765 mozno mal mastal pri dome alebo vies....sam mlady chlap v zamku ...zenu hladal...no tak sa rozveseloval s bykom ...mozno bo bysexualny zoofil...
krásne si to napísal a ako vždy veľmi chytrácky..........
ja si myslim, že na vine je kríza, keby nebolo krízy kráľovstvo by bolo bohaté a nemusela byť nútena svadba, princeznička mohla žiť a spoločne sa veseliť..........
Mslím, že princ Viktor a Kráľ Eduard majú na jej smrti rovbaký podieľ.. jej otec ju bral ako majetok a jej muž to isté, namiesot toho aby jej spríjenil bývanie na hrade jej povedal, kam nemá ísť a je jasné, že ľudská zvedovosť ju tam zaviedla, Kornelia si to samam vybrala a býk urobil len to čo mu instiknt povedal..
@marty0908 príde za tebou pacient ty mu urobíš test osobnosti a potom mu povieš že výsledok si necháš pre seba? Ľudia nechodia za psychológom aby na nich robil pokusy ale aby niečo zistil tak buď taký dobrý pocti nás vyhodnotením
kráľ len preto, že kto vie či môže mať kráľovstvo dvoch kráľov, alebo mať kráľ dva mená, alebo to chyták, ktorý tam vraj nemal byť. ale logicky... len kráľ
fakt ľutujem, ale NEPREZRADÍM vám to je tu 116 komentárov a z toho asi 80 obsahuje odpovede na túto otázku, takže vážne nebudem každému vypisovať moje objavy ani do TS-iek konieckoncov, odpoveď si môžte odvodiť aj sami
a @james144 , ty nie si pacient, ktorý prišiel za psychológom, ty si len okoloidúci, ktorý šiel okolo a pomohol mi
kral, princ, byk, kornelia....aj ked tazko sa rozhodnut medzi kralom a princom...jeden sebeckejsi ako druhy....hmmm...a byka by som asi napokon dala na posledne miesta ked tak nad tym uvazujem....takzekral, princ, Kornelia, byk
1. chcem byť niečim, čo siahá do šoubiznisu (moderátor, herec, hudobník...)
2. rodičia ma nútia do povolania, v ktorom budem mať "istotu" (právnik, ekonóm, psychológ, lekár...)
3. v tom prípade mi neostáva nič iné, než vyštudovať najprv výšku podľa rodičov (najpravdepodobnejšia je asi psychológia) a potom nejaký ten môj veľký sen (VŠMU, či už nejaký hudobník, fotograf, kameraman, alebo herec, či moderátor)
@marty0908 a prečo si chceš ničiť život tým, že sa budeš riadiť podľa rodičov? lebo ako stratiť 5 rokov len preto že si to želajú rodičia.. trošku hlúpe nie?
a myslím si že v dnešnej dobe mať istotu byť právnikom a ekonómom je dosť naivné..
a nie nechápem ako niekto môže íst študovať to čo mu rodičia nakážu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
148 komentov
- Kornélia
- princ Viktor
- kráľ Daniel
2.-princ Viktor
3.-Kornélia
4.- býk
Potom Viktor, pretože ju nezodpovedne nechal samú a vzal si ju napriek jej vôli.
Potom Kornélia, lebo bola sprostá a kvôli blbosti naschvál neposlúchla rozkaz.
A nakoniec býk, pretože sa naľakal, okrem toho, zvieratá rozum nemajú, preto ani neviem, či ho vôbec možno zo smrti viniť.
Aspoň teda podľa mňa
A, @marty0908 , teraz mi povedz, akú mám povahu.
kráľ Daniel
princ Viktor
býk
- kráľ Daniel
- býk
- princ Viktor
Kornelia ma najvacsi podiel viny, lebo neposluchla rozkaz.
Daniel druhy najvacsi, lebo predal svoju dceru.
Byk je predposledny z toho dovodu ze Viktor je u mna nevinny, kedze clovek nemoze za to do koho sa zamiluje.
2-kral Daniel
3-Kornelia
4.Byk
??
a ako budúci psychológ sa už teraz držím pravidla mlčania
Na vine je preto podľa mňa:
1. Viktor
2. jej otec (pretože ho tiež nezaujímala Kornélia- neznášam materializmus)
3. Kornélia (pretože vedela, že ju Viktor miluje a neublížil by jej keď ju už má- neposlúchla ho )
4. býk
Well, tak sa toho drž, nebudem ti v tom prekážať
takže čo som?
- Kornélia - nemala sa tam naschvál yebať
- býk - pudová reakcia, ale zabil ju, nie je o čom
- princ Viktor - on ju miloval, ešte jej aj povedal aby do tých dverí nešla... On nemôže za to, že ho nenávidela, kráľ súhlasil so svadbou
Viktor
kornélia
býk
kornelia - ta ani neposluchla, co jej viktor vravel a ani sa nespytala preco tam nesmie ist
viktor - ten ju mal presne varovat pred bykom, ak vedel o moznom nebezpecenstve
byk
otec - ten je mozno materialisticky parchant, no to z neho vraha este nerobi. ak by sa tak rozhodol aj keby vedel, co sa jeho dcere stane, potom by mal samozrejme vacsi podiel viny ale takto.. zavinil to neumyselne, cize jeho vina by sa dala porovnat s vinou byka, ktory ju tiez zabil neumyselne, avsak byk ju nabodol priamo. kral jej smrt sposobil nepriamo, bez umyslu.
2. viktor, neviem, ako ju mohol ľúbiť, keď videl, že s ním iba trpí
2. jej otec
3. býk
Viktor
Daniel
býk
nebola tam o tom zmienka, ale vydedukovala som si ju ja, z jednej logickej veci: ak by nebol sebec rovnako so svojou láskou, nechal by tú princeznú napokoji, pretože by chcel jej šťastie (ak by to bola láska čistá a nie sebecká)
nie je fér niekoho ,,ukradnúť´´ vo svoj prospech
-býk
-otec
-princ
dík
ale aj Ty, s tým komentom @27
tiež som nad tým rozmýšľala...
@marty0908 ?
aha.. (neskoro čítam )
sorry, za spamovanie témy
- Daniel - dovolil - druha cast zasadnej chyby...
- Kornelia - otvorila dvere - kedze zila na zamku chlapa, ktory prv poziadal o ruku jej otca a otec zvolil, dostala sa k tejto moznosti a spravila tretoradnu chybu..
- byk - hoci tazko povedat, ci to bola bykova chyba - konal iba instinktivne. Ale nebyt prvych troch casti, nemusel by..
2. býk
3. Daniel
4. Viktor
Viktor
Kornelka
byk
Kornélia - lebo neposlúchla, hoci logicky ju to lákalo spraviť... lenže ako ho nenávidela, tak sa možno chcela zabiť aj sama...
kráľ a býk narovnako na treťom mieste
princ Viktor
býk
Kornélia
vo co kráčí?
@marty0908 aj ja sa dozviem akú mám povahu či už máš veľa?
Princ (lebo dobre vedel, že tam pôjde)
Kráľ (lebo spravil to čo spravil)
Býk za to nemôže, chudáčik, on tam bol zavretý
Princ Viktor
Kornelia
Byk
- Kornélia - nemala byť taká zákerná a zvedavá
- princ Viktor - chcel ju získať za každú cenu
- býk - najmenšiu - je to zviera, nerozmýšľa
TAK
býk- lebo on ju zabil, prebodol ju, jednoducho na tom má najväčšiu vinu ten, na koho hlave sú rohy, čo prešli jej telom
viktor- lebo jej nepovedal, čo je za dverami, tým ju vystavil nebezpečenstvu
kornélia- mala sa spýtať viktora, čo je za tými dverami, mohol tam byť napríklad aj jedovatý plyn a to by ju tiež zabilo, jednoducho sa mala spýtať
daniel- viac- menej bez viny na jej smrti je otec, lebo síce mu nezáleželo na jej citoch, jej smrť určite nechcel. keby mu viktor povedal, že mu zaplatí, ak nechá kornéliu prebodnúť býkom, tak by nesúhlasil. a nevedel, čo sa stane na zámku.
A inak zabudol som.. Najväčšiu vinu na tom všetkom má @marty0908 keby to sem nedá nemuselo by sa riešiť kto má na jej smrti najväčšiu vinu
2. Kráľ
3.Kornélia
4. býk
tak Viktor pretože on s tým celým začal..potom kráľ pretože on ju nechal vydať sa za neho..potom samotna Kornellia pretože ho neposlúchla a potom ten býk
@marty0908 a povieš nám čo to hovorí o našej povahe?
-princ
-ona
-býk
2. Kornélia - Nemusela ich hneď znenávidieť (hlavne viktora) za to, že sa musela zaňho vydať
3. Viktor - zato, že sa do nej buchol ju ešte nemusel kupovať od kráľa ... mohol sa pokúsiť sám si získať jej náklonnosť, ale nieje až taký vinný, lebo predsalen, človek nemože zato, do koho sa zamiluje
4.Býk - Nakoniec býk veď on nemohol vedieť, že tam vojde a zlakol sa jej chudák tak mu to nemožno zazlievať ...
viktor
kornelia
byk
no tak marty0908 jaku mam povahu?
2.-princ Viktor
3.-Kornélia
4.- býk
-Kornélia
-princ
-kráľ
(a šak podľa mňa je logické, že za jej smrť môže býk, nie?)
Kornélia
Viktor
býk
(ma zaujíma, či som teda na hlavu alebo je to v norme šecko)
2. kráľ Daniel - Evidentne podľa zvykov daného kráľovstva nemala u kráľovských sobášov (všeobecne) hlavné slovo láska, ale slovo kráľa. Daniel však nemyslel na šťastie svojej dcéry pre svoju chamtivosť. A tak už tým ju vedome uvrhol do života v nešťastí. Keby bola princezná šťastná, poslúchla by manžela a dvere by neotvárala.
3. Kornélia - Nesie vinu na svojej smrti, pretože nemohla tušiť čo ju za dverami čaká, keďže to mala zakázané. Sama išla do rizika.
4. princ Viktor - Konal podľa zákonov a zvykov kráľovstva, požiadal kráľa o ruku dcéry a následne ju dostal. To, že dal kráľovi peniaze je síce trocha menej elegantná podmienka, ako napríklad uhádnuť 3 hádanky, alebo rozveseliť princeznú, čož je ale v princípe jedno. Naviac ju pred tými dverami vystríhal.
@marty0908 Minula som niekoľko minút svojho drahocenného času analyzovaním rozprávkového príbehu a teraz by som rada...ehm tú svoju povahu (A)
Ale inak ma to bavilo, aj keď sa asi nič nedozviem
najmenšiu mieru viny má býk, na to psychológiu nemusím ovládať, stačia mi princípy z etológie zvierat a človeka tentoraz; Corrrhnelia vošla do jeho teritória (ktorý si úbohý býk musel vytvoriť ako väzeň!)... chudera, nestihla mu imponovať:/
je to podobný príklad, aký sme dostali, kde mal najmenšiu vinu kupec, konal si len svoju prácu (hoci niečo zlé kupoval, nepamätám si presne, o čo išlo)
kráľ
Kornélia
býk
kebyže ju až tak veľmi miluje...tak by ju nechal...nepožiadal by kráľa o jej ruku...nenútil by ju do niečoho ,čo nechce...a tiež by neodišiel na polovačku a ju nechal doma
Kornélia
Viktor
a chudáčik býk za nič nemohol
Kráľ
Viktor
býk
viktor
kornelia
byk
kornelia
kral daniel
byk
co sa o sebe dozviem?
kral
byk
viktor
chcelo by to zhodnotenie alebo aspon kluc k nemu toto ma vazne zaujima
krásne si to napísal a ako vždy veľmi chytrácky..........
ja si myslim, že na vine je kríza, keby nebolo krízy kráľovstvo by bolo bohaté a nemusela byť nútena svadba, princeznička mohla žiť a spoločne sa veseliť..........
hahahah.........filip
Kornélia
kráľ Daniel
princ Viktor
- kráľ Daniel
- býk
- princ Viktor
princ Viktor
býk
a Kornélia
2.
- Kornélia
- princ Viktor
- kráľ Daniel
- býk
Viktor
Daniel
Byk
Kornélia
Viktor
býk
Kráľ nemal byť strýko Skrblík,
Kornélia nemusela do dverí, mohla zastreliť Viktora,
Viktor jej dobre hovorí "nechoď tam!"
a býk... no čo už s ním
- býk
- kráľ Daniel
- princ Viktor
Kornélia
Viktor
Býk
Daniel
Kornélia
Býk
a @james144 , ty nie si pacient, ktorý prišiel za psychológom, ty si len okoloidúci, ktorý šiel okolo a pomohol mi
2. kráľ Daniel
3. Kornélia
4. Býk
kráľ Daniel
princ Viktor
býk
2.) princ Viktor
3.) Kornélia
4.) býk (býk určite posledný!!)
2. kráľ Daniel ( "predal" svoju dcéru )
3. princ Viktor ( nemal si ju brať ak vedel že ho nemiluje )
4. býk ( je to predsa plaché zviera, tak sa vyľakalo, nemôže zato , nemá rozum ako človek )
Je to predsa jasné
2. býk
3. princ Viktor
4. Kornélia
2.princ Viktor
3.Kornélia
4.býk
Býk, princezná, princ, kráľ.
ale každopádne tá ženská si za to mohla sama.
to by sme rovno mohli zahrnúť pomaly každého koho v živote stretla a kto prispel svojou troškou k výsledku..
ale keď to musí byť len so 4mi postavami.. tak:
Kornélia
princ/kráľ - sú na tom rovnako
býk
- kráľ Daniel
-Kornélia
- býk
- kráľ Daniel
- Kornélia
- býk
1. chcem byť niečim, čo siahá do šoubiznisu (moderátor, herec, hudobník...)
2. rodičia ma nútia do povolania, v ktorom budem mať "istotu" (právnik, ekonóm, psychológ, lekár...)
3. v tom prípade mi neostáva nič iné, než vyštudovať najprv výšku podľa rodičov (najpravdepodobnejšia je asi psychológia) a potom nejaký ten môj veľký sen (VŠMU, či už nejaký hudobník, fotograf, kameraman, alebo herec, či moderátor)
Rozumieš mi?
a myslím si že v dnešnej dobe mať istotu byť právnikom a ekonómom je dosť naivné..
a nie nechápem ako niekto môže íst študovať to čo mu rodičia nakážu