Zaujimalo by ma este ze co si ludia myslia o posmrtnom zivote... Rozmyslali ste vobec nekedy nad tym? Lebo neverim ze po smrti nic nie je! Verite na reinkarnaciu? Co v tom pripade caka vrahov a samovrahov? Myslim ze to negativne postihne ich buduce zivoty
Neviem..ale tak akoze uvazovala som nad tym.. nei ej celkom nemozn.... ci ano?? akoze bolo by to fan..a halwne vediet.. co za debila stze boli predchadzajuci zivot.. to sa da zisttii.ael co buduci??-...
Verím v reinkarnáciu ale neviem prečo by mali byť vrahovia a samovrahovia výnimkou... Ich budúci život to nemusím negatívne postihnúť... Postihne ich len to, čo má.
V pokračovanie života po smrti verím, ale neverím v reinkarnáciu. Samozrejme, že som nad smrťou rozmýsľal. Raz sa jej isto dočkám a nerád by som si potom vyčítal, že "už je to tu čo teraz?".
Človek verí už len preto, že myslí a je pre neho nepredstaviteľný fakt konca.
Človek je živý tvor ako každý iný na tejto planéte.... & so...
Myšlienka pokračovania našej existencie po fyzickej smrti je pre moje vedomie veľmi pozitívna, no niekedy mám taký pocit, že je to len rozprávka, za ktorou sa skrývame pred skutočnosťou.
Nech už je po smrti čokoľvek, len nech nie tma a koniec.
zamyslal vela krat, a prislo mi najlogickejsie, ze je to nelogicke popisovat
je to nieco podobne ako popisať embriu vsetko co caka bezneho cloveka v celom jeho zivote, ale ajtak to nie je ono
da sa lahko povedat, alebo verit ze nastane reinkarnacia, alebo sa znovu narodime niekde inde, nebude nic, budeme v nebi alebo pekle a pod. ,ale co si mame pod tym predstavit?
trebars bude reinkarnacia, zomrem a drc zrazu som iny clovek, a ani som si neuvedomil, ze som mal nejaky iny zivot? dalo by sa potom povedat ze teraz sa do mna reinkarnovalo vela ludi. Pride Vam osobne toto normalne? Je vam to vobec prijatelne?
Alebo.... budeme ina forma vedomia, ako by sme teda popisali niecomu nezivemu, alebo ´inak zijucemu´ objektu ake je zo prezivat ludsky zivot
Slovne by sa to dalo opisat myslim hocijako, ale len na bazy osobnej predstavy, k ničomu by takato debata neviedla
Dajme tomu ze: nas mozog je nas zivot... srdce, svaly, nervy, vlastne vsetko ostatne by sa dalo nahradit strojmi, ked zomrieme mozog nie je , zhnije alebo inak zanikne, a kde sme teda my? co citime? kde to nase JA zmizne?
premeni sa ako energia, ako obycajna chemicka reakcia, zmeni sa len poloha castic, lenze potom uz ani TERAZ nie je ziadne JA, nase JA je poloha,ked sa zmeni poloha, nase JA ma uplne inu polohu, ale ako toto popisat? ako vobec popisat zivot? aky je zivot
Reinkarnácia je blud. Život máme iba jeden. Mnoho ľudí neverí v posmrtný život, ale to neznamená že posmrtný život nejestvuje. Kto ako žil tu na tomto svete to rozhodne ako bude žiť vo večnosti. Nebo alebo peklo? Nič iné si nemôžme vybrať.
@martinm Nie som zrovna nejak posvätný alebo veriaci, no zistil som, že podľa kresťanstva existuje len očistec a nebo. Peklo bol len prostý výmysel na zastrašovanie, aby sa ľudia vyhýbali zlu.
@martinm By ma zaujímalo ako na to došli, že po smrti ideme do neba alebo do pekla. Veľa ľudí neverí na posmrtný život, ale to neznamená že aj existuje
@matthew322 A to máš odkiaľ, že podľa kresťanstva existuje len očistec a nebo?
Toto som ešte nikde nepočul. Ale ak si to od niekoho počul určite to nebolo z úst od naozajstných kresťanov. To zrejme hovoria tí ktorí nechcú aby peklo existovalo, aby si mohli robiť čo sa im zachce a bez následkov na spravodlivý trest.
A môžeš si byť istý, že peklo neexistuje?
Biblia hovorí, že vo chvíli smrti človek prechádza do neba alebo do pekla podľa toho či prijal Krista ako svojho Spasiteľa. Pre veriacich smrť znamená odchod z tela a príchod do prítomnosti Pána. Pre neveriacich po smrti začína večný trest v pekle udáva všetkých, ktorí skončia v pekle ako vhodených do ohnivého jazera. V určitom okamihu po smrti neveriaci budú hodení do ohnivého jazera. Toto sú konečné večné destinácie pre všetkých ľudí. Biblia nič nehovorí len tak do vetra a to málo čo sa z nej ešte nevyplnilo, musí byť vyplnené!
zamýšľala som sa nad reinkarnáciou-hlavne pri situáciach typu "Dejá-vú"
nikdy som to nejako dopodrobna nestudovala..ale moj nazor je asi taky.. ze neexistuje nejake nebo a peklo po smrti, ale ide to asi takto:
narodi sa clovek- a snim aj nova ludska dusa a táto ludská duša podstupuje tolko cyklov reinkarnácie, kolko je potrebných na to, aby nakoniec zomrela znovu čistá-taká aká sa narodila-v podstate ide o akoby proces "znovuspomínania" -
pretoze predsa nieje mozne, ze stretnem nejakeho cloveka, a rozumiem si s nim tak dokonalo skvele-prosto verim v to, ze sme sa uz stretli v minulom zivote
@martinm No povedal mi to jeden kresťan. To bol pre mňa podnet venovať tomu pozornosť. Zaujímavé je to, že Biblia, ktorú dnes čítaš, je doslovný originál, ktorý vznikol pred tisíckami rokov. No istými zmenami prešla. I keď nepatrnými, ale predsa! Nedovolím si tvrdiť, že moje prehlásenie je pravdivé ani o tom niekoho presviedčať. V doposiaľ najstarších nájdených Biblických zvitkoch stojí, že človek si počas svojho života nevyberá medzi peklom a nebom. Je to syn Boží, ktorého čaká cesta do neba bez ohľadu na to, aký život viedol.... Možno tomu zle chápem alebo je to nesprávne preložené, no podľa mňa si volíme cestu až po smrti...
Je to jedna z mála vecí, ktoré sa líšia od súčasnej podoby Biblie a nejak nedávajú zmysel....
neverim ze existuje spravodlivost ale za prepokladu ze by naozaj existovala je reinkarnacia pre mna asi najprijatelnejsia odpoved.... viac menej budem sa radcsej drzat faktov sny mi zatial nic nedali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Človek je živý tvor ako každý iný na tejto planéte.... & so...
Myšlienka pokračovania našej existencie po fyzickej smrti je pre moje vedomie veľmi pozitívna, no niekedy mám taký pocit, že je to len rozprávka, za ktorou sa skrývame pred skutočnosťou.
Nech už je po smrti čokoľvek, len nech nie tma a koniec.
je to nieco podobne ako popisať embriu vsetko co caka bezneho cloveka v celom jeho zivote, ale ajtak to nie je ono
da sa lahko povedat, alebo verit ze nastane reinkarnacia, alebo sa znovu narodime niekde inde, nebude nic, budeme v nebi alebo pekle a pod. ,ale co si mame pod tym predstavit?
trebars bude reinkarnacia, zomrem a drc zrazu som iny clovek, a ani som si neuvedomil, ze som mal nejaky iny zivot? dalo by sa potom povedat ze teraz sa do mna reinkarnovalo vela ludi. Pride Vam osobne toto normalne? Je vam to vobec prijatelne?
Alebo.... budeme ina forma vedomia, ako by sme teda popisali niecomu nezivemu, alebo ´inak zijucemu´ objektu ake je zo prezivat ludsky zivot
Slovne by sa to dalo opisat myslim hocijako, ale len na bazy osobnej predstavy, k ničomu by takato debata neviedla
Dajme tomu ze: nas mozog je nas zivot... srdce, svaly, nervy, vlastne vsetko ostatne by sa dalo nahradit strojmi, ked zomrieme mozog nie je , zhnije alebo inak zanikne, a kde sme teda my? co citime? kde to nase JA zmizne?
premeni sa ako energia, ako obycajna chemicka reakcia, zmeni sa len poloha castic, lenze potom uz ani TERAZ nie je ziadne JA, nase JA je poloha,ked sa zmeni poloha, nase JA ma uplne inu polohu, ale ako toto popisat? ako vobec popisat zivot? aky je zivot
ach ja popolnoci dobre kokociny pisem uz
reinkarnacia sa deje pri kazdom zivom tvori.. cim horsi zivot vedieme, tym tazsi bude v buducom zivote. minule zivoty si clovek nepamata..
Toto som ešte nikde nepočul. Ale ak si to od niekoho počul určite to nebolo z úst od naozajstných kresťanov. To zrejme hovoria tí ktorí nechcú aby peklo existovalo, aby si mohli robiť čo sa im zachce a bez následkov na spravodlivý trest.
A môžeš si byť istý, že peklo neexistuje?
Biblia hovorí, že vo chvíli smrti človek prechádza do neba alebo do pekla podľa toho či prijal Krista ako svojho Spasiteľa. Pre veriacich smrť znamená odchod z tela a príchod do prítomnosti Pána. Pre neveriacich po smrti začína večný trest v pekle udáva všetkých, ktorí skončia v pekle ako vhodených do ohnivého jazera. V určitom okamihu po smrti neveriaci budú hodení do ohnivého jazera. Toto sú konečné večné destinácie pre všetkých ľudí. Biblia nič nehovorí len tak do vetra a to málo čo sa z nej ešte nevyplnilo, musí byť vyplnené!
nikdy som to nejako dopodrobna nestudovala..ale moj nazor je asi taky.. ze neexistuje nejake nebo a peklo po smrti, ale ide to asi takto:
narodi sa clovek- a snim aj nova ludska dusa a táto ludská duša podstupuje tolko cyklov reinkarnácie, kolko je potrebných na to, aby nakoniec zomrela znovu čistá-taká aká sa narodila-v podstate ide o akoby proces "znovuspomínania" -
pretoze predsa nieje mozne, ze stretnem nejakeho cloveka, a rozumiem si s nim tak dokonalo skvele-prosto verim v to, ze sme sa uz stretli v minulom zivote
Je to jedna z mála vecí, ktoré sa líšia od súčasnej podoby Biblie a nejak nedávajú zmysel....
Napríklad ja osobne som presvedčená, že v minulosti som sa utopila.