Mávate rodinné stretnutia, posedenia, opekanie na záhrade a tak podobne? Povedzme cez sviatky, cez víkendy... Kde sa stretne širšia rodina, je tam napríklad aj viac detí, psíci, vládne taká milá veselá atmosféra? Ak áno, páči sa vám to? Ak nie, nechýba vá
kedysi sme oslavovali každý týždeň, lebo sme veľká rodina a zakaždým mal niekto nejaký sviatok, teraz sme to nejak zúžili tak raz za mesiac a vtedy sa oslavujú všetci, čo mali nejaký sviatok (a to je vždy tak nejakých 8 ľudí a je tam strašný chaos pri gratulovaní )
a inak sa strtávame vždy 25. decembra a 1. januára
ale len z otcovej strany, z maminej sa nestretávame
z maminej strany..hm..cez prazdniny kazdy tyzden nejaka opekacka, grilovacka je na chate a asi 15-25 ludi je tam vzdy.....mimo prazdnin ked ma niekto sviatok..cize cca raz do mesiaca
Kedysi sme chodili ku babke a dedkovi, asi osem deciek nás tam bolo a osem dospelých a bolo to fajn. Teraz sa to už nedá, lebo jedna sesternica si furt privláči frajera, bratranec kamošov z biliardu a ďaľšie sesternice už majú bábätká a svoj život... a už je to o ničom.
@nicolauska Tak to aj môj strýko býva v Čechách, ale keď príde raz za rok možno (tak na deň) iba vybaví to najnutnejšie a zas ide. Jednoducho mám pocit, že v niektorých ľuďoch asi vôbec nie je potreba tráviť s rodinou spoločný čas... A pritom ja ho považujem už za moju širokú rodinu, o širšej už veľmi ani neviem.
Inak keď tak nad tým rozmýšľam, raz som niečo podobné zažila, na mojej promócii, bolo nás neuveriteľných 5! Síce žiadne deti a psy... Ale aj tak to bol zážitok
@azizi Ohuruje ma Tvoj pohľad. Tak veľa ľudí tie rodinné sešlosti absolvuje iba z povinnosti... A Ty by si tak rada. Fascinujúce.
A hej, občas bývajú, ale nie celorodinne. Štve ma, keď polovicu ľudí nepoznám, lebo ich vidím raz za roky. A nie je to kvôli rodine, ja celkovo neobľubujem takéto veľké slávnosti . Radšej sa rozprávam medzi 4 očami a zabávam na nejakom výlete.
@flussica A keď si predstavíš, že by si za celý život nemala najmenšiu možnosť niečo také zažiť? Keď ja som dnes videla jedno také video a úplne ma to dojalo Ja bývam tiež nesvoja vo väčšom kolektíve ľudí, ale toto je podľa mňa niečo iné...
Mám z matkinej strany osemnásť bratrancov a sesterníc, z toho má každý priemerne jedno dieťa a samozrejme partnera.. Z toho sa dá urobiť predstava o veľkosti rodiny
Ak sa na takejto akcii nedopatrením vyskytnem, nevýslovne tam trpím.
@azizi to ma mrzi fakt lebo je to ine nez mat partiu super kamosov nas je viac bratrancov a sesternic a gulas bol uplne super aj partia vsetko dalo by sa vela pisat
@flussica Pre toto: My nie, som z veľmi malej rodiny, ešte k tomu rozpadnutej, naviac nikto o niečo také nemá minimálny záujem.
Ale tak pár ľudí by som snáď poznala hej, je to aj tým a aj tým, ak by tam boli deti (ja som bola vždy v našej rodine jediné dieťa), jednoducho ľudia rôzneho veku, takí čo sa nemusia snažiť nejak zoznamovať, jednoducho spája ich už to že sú rodina. A že je tam taká spolupatričnosť a že človek niekam patrí a tak... Je toho viac Ja som tak dosť rodinne založená.
Tak o to viac Ti to snáď vyjde, keď budeš mať zakladať vlastnú rodinu Ty sama a hádam Tvoji potomkovia nebudú tie typy, že "bože nie, ďalšia rodinná stretávka (ach).." .
@flussica Tak to dúfam aj ja, pretože snívam o spoločnom stolovaní, hraní spoločenských hier, chodení na spoločné výlety a tak (A) jednoducho všetko spoločné...
A ešte doplním... Mojou najširšou rodinou je strýko a teta, takže Potom ešte poznám nejakú sesternicu z neviem koľkého kolena, alebo tak nejak, ktorú som videla asi 2x v živote. A tým to hasne
No, to je samozrejme ale i tak... už len tá predtsava, že by sa zišla celá rodina je svojim spôsobom desivá... Ale občas áno.. obzvlášť na Vianoce tak menšie posedenie v dojazde býva.
naše rodinné stretnutia (len pri narodeninách,sviatkoch...) pripomínajú skôr donútené stretnutie, nikto tam v podstate nechce byť dobrovoľne a berú to ako povinnosť a samozrejmosť a viac menej sa sťažujú na to, čo všetko by stihli keby tu nemuseli sedieť a prídu sa len dobre najesť ..o takéto rodinné "sešn" veľmi nestojím, ale nepokazilo mi to ilúzie a v budúcnosti by som sa rada zúčastňovala na takých stretnutiach jak opisuješ, s ľuďmi čo o to stoja...už teraz sa na to teším
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
@mcaxebread podobne...
a inak sa strtávame vždy 25. decembra a 1. januára
ale len z otcovej strany, z maminej sa nestretávame
s mojou blízkou rodinou si sadneme na nejaký sviatok alebo narodeniny spolu
a s mojou najbližšou rodinou máme spoločné obedy v nedeľu
Inak som uz roky nikoho dalsieho z rodiny nevidel...
A hej, občas bývajú, ale nie celorodinne. Štve ma, keď polovicu ľudí nepoznám, lebo ich vidím raz za roky. A nie je to kvôli rodine, ja celkovo neobľubujem takéto veľké slávnosti . Radšej sa rozprávam medzi 4 očami a zabávam na nejakom výlete.
A či mi to chýba? Hm.. bolo by to asi fajn, aspoň raz za čas..
ale nie, je to super, to ja nemám bratrancov ani bratov ani sestry ani sestrenice ani ich partnerov
Ak sa na takejto akcii nedopatrením vyskytnem, nevýslovne tam trpím.
mne stacila ta prva veta.
Je to pre Teba niečo iné z toho pohľadu, že rodina etc., čiže by to mal byť niekto bližší a tak? Lenže keď ich nepoznáš, tiež to nie je iné .
Ale tak pár ľudí by som snáď poznala hej, je to aj tým a aj tým, ak by tam boli deti (ja som bola vždy v našej rodine jediné dieťa), jednoducho ľudia rôzneho veku, takí čo sa nemusia snažiť nejak zoznamovať, jednoducho spája ich už to že sú rodina. A že je tam taká spolupatričnosť a že človek niekam patrí a tak... Je toho viac Ja som tak dosť rodinne založená.
Tak o to viac Ti to snáď vyjde, keď budeš mať zakladať vlastnú rodinu Ty sama a hádam Tvoji potomkovia nebudú tie typy, že "bože nie, ďalšia rodinná stretávka (ach).." .
A ešte doplním... Mojou najširšou rodinou je strýko a teta, takže Potom ešte poznám nejakú sesternicu z neviem koľkého kolena, alebo tak nejak, ktorú som videla asi 2x v živote. A tým to hasne