instrumentalna piesen je podla mna bezna piesen, v ktorej pozivas nastroje ako gitara , bicie... len tam nemas vselijake tie umele elektronicke zvuky ako v dnb napriklad.. a suhlasim s @2
v piesni sa spieva, skladba neobsahuje vokál, prípadne "skladba" je pre mňa niečo "serióznejšie" ako pieseň/pesnička, pod pesničkami chápem to čo chodí v rádiu a skrátka také obyčajné veci, skladby sú pre mňa niečo komplikovanejšie, prepracovanejšie, pri čom nešlo len o to vyplniť priestor zvukmi (ako pri väčšine toho čo chodí v rádiu a čo je všade), ale malo to aj nejaký hlbší zámer
@poke - pre mňa je "track" hlavne "stopa", čiže jedna časť v skladbe/pesničke, jedna nástrojová linka, ale občas to slovo používam aj tak ako hovoríš ty.
povedal by som, že pieseň je skladbou vždy, keďže to minimum, ktoré tvorí pieseň je hlas a reč/zvuk a melódia. skladba nemusí byť vždy piesňou. akonáhle je niečo stvorené z vrstiev viacerých zložiek, je to skladba. pokojne aj stropná doska alebo torta.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
pod skladbou lubovolny hudobny kusok
v piesni sa spieva, skladba neobsahuje vokál, prípadne "skladba" je pre mňa niečo "serióznejšie" ako pieseň/pesnička, pod pesničkami chápem to čo chodí v rádiu a skrátka také obyčajné veci, skladby sú pre mňa niečo komplikovanejšie, prepracovanejšie, pri čom nešlo len o to vyplniť priestor zvukmi (ako pri väčšine toho čo chodí v rádiu a čo je všade), ale malo to aj nejaký hlbší zámer
@poke - pre mňa je "track" hlavne "stopa", čiže jedna časť v skladbe/pesničke, jedna nástrojová linka, ale občas to slovo používam aj tak ako hovoríš ty.