aké ľahké to mali voľakedy ľudia. Mali čas na všetko, tvorili ľudovú hudbu, robili deti, z hliny ucápali tehly a z toho postavili dom sem-tam vyšli robiť na pole, ale inak sa nudili.
Ešte ľahšie to mali praľudia, tí v podstate nerobili nič iné, len
ani by som nepovedala... dneš máš všetko pod nosom a neviem, či je ťažšie makať na roli, alebo si zájsť na autíčku do práce, kde len sedíš na riti... pekný deň
že nič, len naháňali mamuty... po komentári číslo @3 som si uvedomila, že si zrejme robíš srandu a nepáči sa mi, že zneuctievaš ťažkú robotu ľudí v minulosti... priala by som ti bežať za takým tonovím mamutom a uloviť ho, smiech by ťa prešiel, bukvák jeden.
obcas ??? na pole obcas ?? kazdy den od svitu do mrku okrem nedeli nemohli sa stahovat zomierali na bars co zemepani ich mohli len tak zabit prisla vojna vypalili im dediny zivot v minulosti bol hrozny
ale vtedy to bol tak trochu boj o zivot...skus si zit v jaskyni ked je vsade sneh len v nejakom kozuchu a skolit mamuta.A ti co robili na poliach tak dreli cely zivot jak kokoti lebo ich vykoristovali zemepani.
@mm47 aj v minulosti to bolo oficiálne zakázané a akože panovník robil všetko pre ľud Ale napriek tomu to tiež všetci vedeli a kto nerešpektoval to, že panovník robí všetko pre ľud skončil v base, alebo v lepšom prípade 25 rán bičom no a niekedy povraz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Tych bolo malo.
Kedysi ludia boli fyzicky cilnejsi ako dnes, lepsie prisposobeni podmienkam a lovenie mamutov nebol problem....
Dnes by to asi tazko niekto dokazal bojime sa aj medvedov a to je desatina mamuta.....
Je to paradox, ze vsetko robime pre to, aby sme mali zivot lahsi. Ale on je v skutocnosti rovnako tazky stale.
Od praveku az po dnesok.
Tie problemy v minulosti boli pre nich rovnaka ''normalka'' ako su dnes pre nas tie aktualne.
Vacsina to zvladla.
Niektori nie.
Ako dnes.....
A inak je to veľmi naivné myslieť si, že kedysi to bolo jednoduchšie žiť ako teraz...