NO takže trochu sa to budem snažiť skrátiť. Rodičia obnovovali dom s tým že v ňom raz budem mať bývanie ja. Otec mal 2 roky milenku, mama s tým žila ale on si dal do hlavy že sa ide odsťahovať. Preskočím tie emocionálne veci ako je z mamy troska. Otec chc
@acvd43xa7w nemusí ju vyplatiť ? a za čo asi si tak kúpi ten byt ? a čo tie peniaze čo do domu vrazila ona ? a nie brať ale keď sa nevedia dohodnuť musia to riešiť cez súd, súd by ten dom predal lenže 30% ide štátu bude to za znehodnotenú cenu...
Možno by bolo lepšie po tejto celej "aférke" sa naozaj zbaliť a ísť niekam preč ako zbytok života pozerať na to, ako sa bývalý vláči s milenkou a bývať okolo ľudí, ktorí ťa nenávidia..
podľa mňa by mama mala žiadať vyplatenie či už sa dom predá alebo čo, neviem, prečo by po rozvode mala žiť na mieste, kde sa očividne necíti dobre + staranie sa o dom je zbytočná záťaž, ešte k tomu pre vás dve ženy.
@rheia áno asi áno. ale je to nezvyk ísť kamsi do mesta na byt budem sa cítiť divne...no to by bolo jedno. ale on jej to nemá z čoho dať a tak velku pôžičku mu nedaju...preto je mama nútená ísť cez súd lenže tam je veľká strata financií. tak naozaj neviem stále sa ma pýta čo má robiť
@burble áno v spoluvlastníctve...áno lenže to je ten problém čo už som spoímnala že otec jej nemá z čoho tie peniaze dať.
to sa musia oni dohodnúť, že ako.. a ked mu úprimne povie, že prečo to tak chce tak by mohlo dojst k dohode. ak sa samozrejme budú baviť ako ľudia. určite to nie je príjemné sa normálne baviť s človekom, ktorý zradil, ale ak sa človek chce dohodnúť tak musí zľaviť z nenávisti..
určite by som bral aj ja take riesenie, že by som nechcel bývať okolo ľudí , ktorí by mi pripomínali toho človeka..
a byť je určite lepší, do domu treba stale vkladať a starať sa o neho.
preco by ju akoze mal vyplatit? ked sa rozvadzaju ludia, tak sa deli na polovicu majetok nadobudnuty za manzelstva, takze no problemo, vyjst by to malo asi tak, ze sa preda dom a polka zo sumy z predaja ide jednemu a polka druhemu...cize tam by sa to malo vyriesit. a neviem, kde sa akoze nabali stat pri vyplacani. na sude pri rozvode? tak a to len chcu ist od seba, rozist sa, ale rozviest sa nechcu? tak to je divne, potom preco chcu vobec nejake majetkove zmeny, ked manzelstvo ma ostat?
alebo by ste mohli zobrať ten dom s tým žeby sa napísal na teba (lebo pri rozvode pôjde všetko pol na pol a napokon by sa mohlo stat, že ani ten dom nebude váš,,šak vieme aké máme sudy) ..no a potom sa môžte pokúsiť predať ten dom.
Ked vas otec nema z coho vyplatit a pozicka nepripada do uvahy, tak jedine predaj domu a rozdelenie nadobudnutych penazi 50/50. Dom sa v tomto pripade asi neda zachranit /iba ak by bol darovany. Vtedy by bezpod. spoluvl. manzelov na dom zaniklo/
V prvom rade sud nic nepredava, ani nic nemoze nariadit predavat, takze o ziadnych 30% nepridete. A po druhe predaj domu nic neriesi, pretoze otec si moze dat podplatenym znalcom ohodnotit dom na par korun a tvojej mame teda vyplati len zlomok skutocnej ceny. Presne to sa stalo mojej mame, ked sa rozvadzala.
A teraz k veci. Ten dom by vam daroval, predal za symbolicku cenu, alebo by vas tam iba nechal byvat? Lebo ak to posledne, tak by s vami pekne vyjebal, pretoze vas moze odtial kedykolvek vyhodit. Ak daroval, tak je to napadnutelne 10 rokov, cize to nie je tiez vyhra. Ak by vam to predal za symbolicku cenu, berte dom, predajte a kupte byt.
Ja by som si zavolal 2 znalcov a nechal dom ocenit (mimosudne, uz teraz, ze za aku cenu sa da realne na trhu predat). Potom by som to dal na sud, a v pripade, ze by na sude prizvany znalec velmi podhodnotil cenu domu (podplateny, znamy...) oproti tym dvom, ktorych ste si zavolali vy, vtedy by som povedal, ze ok, dohodneme sa mimosudne. Sud s tym problem mat nebude.
Su aj ine moznosti, napriklad rozhodcovske sudy. Pogoogli.
@everexcitedgirl mama s otcom v tom dome žila 17 rokov do všetkého dávala svoje peniaze do opravy a tak takže teraz ona si má len tak odísť ? a okrem toho keď sa vezmu majetok je spoločný.
@overexcitedgirl mama s otcom v tom dome žila 17 rokov do všetkého dávala svoje peniaze do opravy a tak takže teraz ona si má len tak odísť ? a okrem toho keď sa vezmu majetok je spoločný. a može byť napísaný na mňa.
@sapphirizing oni ten dom ale nechcu predať pretože ho obnovovali pre mna a oprsvovali. takže obaja chu nech tam ten druhý ostane. a áno súdom sa dom znehodnotí 30 % majetku presúdiš ešte k tomu nitko ten dom nekupi takže to pojde dole...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
dom ostane otcovi, a ak tam aj nebude byvat, tak po case ostane tebe, sud ho nema preco brat
podľa mňa by mama mala žiadať vyplatenie či už sa dom predá alebo čo, neviem, prečo by po rozvode mala žiť na mieste, kde sa očividne necíti dobre + staranie sa o dom je zbytočná záťaž, ešte k tomu pre vás dve ženy.
@burble áno v spoluvlastníctve...áno lenže to je ten problém čo už som spoímnala že otec jej nemá z čoho tie peniaze dať.
určite by som bral aj ja take riesenie, že by som nechcel bývať okolo ľudí , ktorí by mi pripomínali toho človeka..
a byť je určite lepší, do domu treba stale vkladať a starať sa o neho.
veľa šťastia.
Tak by ste dostali peniaze na prenájom/kúpu bytu, keďže podľa mňa ten dom nie je vhodný pre 2 ženy, o okolí ani nehovorím
A teraz k veci. Ten dom by vam daroval, predal za symbolicku cenu, alebo by vas tam iba nechal byvat? Lebo ak to posledne, tak by s vami pekne vyjebal, pretoze vas moze odtial kedykolvek vyhodit. Ak daroval, tak je to napadnutelne 10 rokov, cize to nie je tiez vyhra. Ak by vam to predal za symbolicku cenu, berte dom, predajte a kupte byt.
Moj postup:
Ja by som si zavolal 2 znalcov a nechal dom ocenit (mimosudne, uz teraz, ze za aku cenu sa da realne na trhu predat). Potom by som to dal na sud, a v pripade, ze by na sude prizvany znalec velmi podhodnotil cenu domu (podplateny, znamy...) oproti tym dvom, ktorych ste si zavolali vy, vtedy by som povedal, ze ok, dohodneme sa mimosudne. Sud s tym problem mat nebude.
Su aj ine moznosti, napriklad rozhodcovske sudy. Pogoogli.
Vela stastia!
@sapphirizing oni ten dom ale nechcu predať pretože ho obnovovali pre mna a oprsvovali. takže obaja chu nech tam ten druhý ostane. a áno súdom sa dom znehodnotí 30 % majetku presúdiš ešte k tomu nitko ten dom nekupi takže to pojde dole...