Sakra, aký má váš život zmysel? Kvôli čomu žijete?
Pre čo máte energiu ísť do ďalšieho dňa? Čo vám dáva motiváciu?
Lebo mna len vkuse nejaký termín limituje, a po tom všetkom zistíš že máš 26 a nevieš čo zo sebou.
Ja neviem, ja mám 23 a nikdy som nemala takéto pocity, že život nemá zmysel. Je darom, každý deň ti môže niečo priniesť, každý deň môžeš byť šťastný tak prečo to neskúsiť
Žiadny zmysel nemá a už sa nad tým ani nemienim zamýšľať
Z biologického hľadiska je hlavný zmysel zanechať tu potomka, tak asi na tom začnem pomaly pracovať
Na vsetkom si treba najst to pozitivne. Kazdy den ma nieco prekvapí. Aj sama seba prekvapim . Treba si uzivat prítomnosť, to ze ma nic neboli.. mozem cvicit, prechadzat sa, uzivat si vyhlady. Zijem pre svoju rodinu, priateľov a partnera. Robit ich šťastnými.
Mohol by si rozmyslat 10 rokov. Skus sa niecomu novemu venovat ... spolocenske, sport.. kup si psa, planuj si veci, kde by si chcel ist, alebo pracuj viac v praci, davaj si male ciele na dany mesiac a podobne.
Asi už žiadny. Práve som došla od doktorky a v lekárni zistila, že mi zle napísala recept takže žiadne lieky mi nedali, psychicky som sa zrútila a teraz mi je zle...
Aký ma môj život zmysel v kontexte sveta ako takého tak no idea, ale inak žijem pre seba proste makám na sebe, snažím sa mať nejaký prínos a tak, čo ja viem, nemám rada tieto otázky
U mna sa motivacia v case meni a posuvaju ma dopredu dosiahnute ciele s vidinou dalsich a dalsich veci, ktore by som raz chcela vediet / zazit / mat... Nad tymito vecami som sa zacala zamyslat niekedy na gympli, kedy som mala ciel dostat sa na kvalitnu vysoku skolu, mat okolo seba ludi, na ktorych sa mozem spolahnut, ale hlavne poriadne poznat seba a naucit sa existovat sama so sebou. Potom som chcela vystudovat, najst si kompatibilneho partnera a byt stastna s niekym. Po skole najst si pracu, ktora ma bude bavit a bude perspektivna. Urobit atedtaciu. Usadit sa, zalozit rodinu, nadobudnut vlastne byvanie (oddlzit sa). Mat vlastnu ordinaciu. A tak dalej. To su take tie hlavne "fakticke" body, inak mam staly ciel byt spokojna s tym, co prichadza, vediet sa nadchnut z obycajnych veci, venovat sa tomu, co ma bavi a pestovat pevne vztahy s najblizsou rodinou a priatelmi. Kazdy maly krocik ma tesi a posuva dalej.
Akože motiváciu na samotný život asi nehľadám. Väčšinou mi stačí predstaviť si, že tu zajtra nemusím byť. Ani o hodinu. A nejak prirodzene mi z toho pocitu príde nanič a uvedomím si, aký dar to je, že stále môžem a môžem sa vzdelávať a hľadať šťastie a byť s ľuďmi, ktorých mám rada. Že aj keď je mi niekedy úplne nahovno a mám nahovno obdobie, tak stále sú veci, ktoré proste môžem, pretože tu som a môžem ich zmeniť/môžu sa zmeniť. A na ďalší deň (pokiaľ to nie je nejaký naozaj ťažký deň lvl skúška alebo hrozný predmet) sa zvyknem všeobecne tešiť
Mojim hlavným životným cielom je získať večný život s Bohom v nebi, chcem žiť v nebi kde je večná radosť a pokoj, tomuto zasväcujem celý svoj život, a na smrtelnej posteli si chcem povedať :"áno, urobil som maximum preto aby som získal večný život s Bohom v nebi".
@wistingher Haha to nieee, vsetko z toho mi este nevyslo. Na niecom este len pracujem (atestacia, byvanie) a na niecom som ani nezacala pracovat (deti, vlastna ordinacia)
@wistingher@19 nemyslím si. Každý máme svoje problémy, ktoré nás ťažia a rany, ktoré bolia. Lenže život ide stále dalej. Je úplne jedno, čo sa ti stane, slnko neprestane svietiť a zem sa točí dalej. Každé ráno príde nový deň, preto netreba zúfať a depkárčiť. Aj ked ťa ludia sklamali, opustili, máš pocit prázdnoty, že ťa život nebaví, tak on za to nemôže. Všetky rany na duši ti spôsobili ľudia, život nie.
aby som sa raz vo večnosti stretol s najbližšími, lebo tento svet ťa nenaplní nikdy, a hľadať máme najprv kráľovstvo božie a ostatné nám bude z lásky pridané
Kvôli hudbe, kvôli možno pár priateľom s ktorými si vždy mám čo povedať a tým mojim koníčkom pre niekoho nudných a nezáživných ...no a potom aj kvôli rodine, lebo cítim ako som tu ako člen potrebný a tiež si to asi uvedomujú, keď som tu takpovediac vždy k dispozícií riešiť preblémy, keď sa niečo pokazí ...kiež by neboli také problémy, lebo popravde sa z toho množstva práce na dome aj ako dočasne nezamestnaný nenudím a vždy ma niečo niečim prekvapí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Z biologického hľadiska je hlavný zmysel zanechať tu potomka, tak asi na tom začnem pomaly pracovať
Alebo nevnímaš tak ako ja.
(Keď už kvôli ničomu inému!)
Treske!