Poznám veľa, čo sú fakt len vymývanie mozgov, ale je aj pár jednoduchších siekt (ako sa to skloňuje?), ktoré podľa mňa ničím neubližujú a ani nemenia nejak extrémne charakter a osobnosť človeka.
už len z definície je jasné, že to nemôže byť dobré, pretože za sektu je spoločenstvo bežne klasifikované vtedy, keď sa uzatvára pred okolitým svetom a tlačí na svojich členov, aby to robili takisto. (offtopic- spomenula som si na jeden rozhovor pri dverách, o ktorom som počula: "Len 200 000 vyvolených sa dostane do neba a vy môžete byť jedným z nich!"
"Len tak málo?"
"Hej."
"Tak to nie je veľká šanca, to si radšej vyberiem nejaké iné učenie, dovidenia."
)
jasné, že nechoď do toho! toto sú ich praktiky, na začiatku sa tvária strašne neškodne, obetavo a ako duševne najčistejší ľudia na svete, ktorí chcú len lásku a mier a kecy a kecy a ešte viac kecov.
hlavne do ziadnej sekty nevstupuj ... je to len vymyvanie mozgov, niektore ta oberu o vsetok majetok ... ak mas pocit, ze ta ten chlap otravuje, ze ta mozno aj ohrozuje, urcite to nenechaj len tak ... ries to, pokym ti naozaj nejak neublizi ...
a celkom mi stacia tie historky co o evanjelikoch pocuvam... co maju nejake pastoracne centrum a tam mindfucking jak svin... a to si nechcem nejaku ozaj, ze sektu predstavit
sekty sú rovnaké zlo ako náboženstvá. Akurát sú spoločnosťou viac zavrhované ako tie druhé menované. Tak si vyber, či si chceš nechať vymývať mozog sektou, náboženstvom alebo vôbec.
Okrem toho, ak človek vstúpi do sekty, vyčlení sa zo spoločnosti a bude patriť iba do sekty. Ak urobíš priestupok voči sekte, môže ťa rôznymi spôsobmi potrestať a budeš mať pocit, že už ani tam nepatríš (ak ťa rovno nevylúčia, ale to by možno neurobili, ak ich tam je málo a treba im tvoje peniaze) a budeš sa cítiť ako vydedenec.
No nie je strašným trestom nepatriť nikam? Je to možno horšie ako samotné vymytie mozgu.
no, k tým sektám ...poznám jednu osobu, ktorá má momentálne rodinné problémy a úplne mu hrablo v hlave a tak a verí na úplne všetko, dokonca ma presviedčal, že Bush je jašter..
čo je naozjaské svinstvo, tak to sú JEHOVISTI...do tej skupiny moze vstupit iba silno psychicky narušený človek a výstupi odtiaľ akurát tak nohami napred...
NIKDY nevstupuj nikam, kde ti vnucujú členstvo a najlepšie je nevstupovať nikam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
brainwashing
Poznám veľa, čo sú fakt len vymývanie mozgov, ale je aj pár jednoduchších siekt (ako sa to skloňuje?), ktoré podľa mňa ničím neubližujú a ani nemenia nejak extrémne charakter a osobnosť človeka.
"Len tak málo?"
"Hej."
"Tak to nie je veľká šanca, to si radšej vyberiem nejaké iné učenie, dovidenia."
)
jasné, že nechoď do toho! toto sú ich praktiky, na začiatku sa tvária strašne neškodne, obetavo a ako duševne najčistejší ľudia na svete, ktorí chcú len lásku a mier a kecy a kecy a ešte viac kecov.
a prečo sa bojíš?
táto kniha objasňuje všetko čo ľudí zaujíma
@eminem2561 do siekt sa človek nedostáva z donútenia! hovorím, prečítaj si tú knihu a možno budeš múdrejšia
a aká sekta to je?
jasné že sú dobré aj zlé - ešte raz odporúčam túto knihu
...ako spomenula @anzu ze jehovisti to maju tak ze sa dostane 200 000 ludi do neba... ale na svete je registrovanych 7 mil. jehovistov napr.
Zakladatek scientologie: ,,ak si chcete fantasticky zarobit, zalozte si vlastne nabozenstvo" - toto hovori snad za vsetko.
neoporucam
a plne suhlasim
@mezomus to myslíš, akých Evanjelikov?? Evanjelikov ECAV???
Okrem toho, ak človek vstúpi do sekty, vyčlení sa zo spoločnosti a bude patriť iba do sekty. Ak urobíš priestupok voči sekte, môže ťa rôznymi spôsobmi potrestať a budeš mať pocit, že už ani tam nepatríš (ak ťa rovno nevylúčia, ale to by možno neurobili, ak ich tam je málo a treba im tvoje peniaze) a budeš sa cítiť ako vydedenec.
No nie je strašným trestom nepatriť nikam? Je to možno horšie ako samotné vymytie mozgu.
IMHO sú náboženstvá, škodilvé náboženstvá, neškodné sekty a škodné sekty
pod tým škodným náboženstvom nemyslím islam......
ak na teby robí nátlak, je určite škodný
a pozor, niektoré sekty sa tvária ako bežní katolíci/evanjelici
aha, a fanatik je nebezpečný, nech patrí hocikam
čo je naozjaské svinstvo, tak to sú JEHOVISTI...do tej skupiny moze vstupit iba silno psychicky narušený človek a výstupi odtiaľ akurát tak nohami napred...
NIKDY nevstupuj nikam, kde ti vnucujú členstvo a najlepšie je nevstupovať nikam