been there, done that
je to hrozná vec, lebo ubližuješ aj okoliu, nie len sebe
sebe vlastne najmenej
a zostanú ti špatné jazvy, čo sa blbo vysvetľuje, keď dostaneš rozum a budeš sa za to hanbiť
neviem, aj som celkom zmierená s touto časťou mojej minulosti ale toto si neviem dopustiť, fakt takto sa dokaličiť...a hlavne nie som cvok, nenosím celý rok dlhý rukáv, takže to vidno je...
a nemyslím si že je to cool
ani som si to nikdy nemyslela
bol to môj spôsob ako sa vysporiadať s vnútornou bolesťou
ale je to dementný spôsob
robila to aj moja sestra, s trocohou viac rozumu ona na stehnách a cítila som sa hrozne...lebo som si to dávala za vinu
fakt
viac ublížiš iným
ale to som už vravela
čiže
nerobte to deti, je to pičovina
Že problémy by sa mi riešiť a nie pred nimi utekať týmto spôsobom..
A ťažko sa zbavuje tej závislosti..a jazvy zostanú už navždy..
Fyzická bolesť dokáže prekryť tú psychickú, ale nie je to riešenie.
Nerada spomínam na to obdobie. Bola to hlúposť.
A k veci. Je to proste zdanlivé východisko rovnako ako plno iných vecí. Bohužiaľ v dnešnej dobe je asi ťažšie vysvetliť prečo si niekto reže telo ako prečo si pichá do žili herák a to ešte bude za väčšieho blázna ako tá smažka proste, čo rozpredá polku baráku kvôli dávke.
Niektorý ľudia si z toho nevysvetliteľne spravili módu, ale keby je to o tom tak proste hurá dpč, veď by to bolo super. Pravda ale je, že k tomuto sa dostávajú ľudia niekedy absolútne intuitívne bez nejakých znalostí takýchto vecí, čo ma úprimne desí a fascinuje zároveň.
Nepáći sa mi strašne škatuľkovanie takýchto ľudí. Poznal som takých viac a každý mal iný postoj k tomu. Niektorí s tým proste nevedia prestať, niektorí to robia čisto z toho pohľadu, že na seba potrebujú upozorniť, ale aj to na seba potrebovali upozorniť z rôznych dôvodov, ako tiež je ťažké odbiť decko, že chce byť len zaujímavé, keď od 11tich mu fotrovci pracujú v zahraničí a stará sa o neho babka ktorá je takmer úplne mimo. Čo iné môže pri ňom človek čakať ako snahu o pozornosť?
Ako je to takmer vždy iné od prípadu k prípadu a preto je ´tažké nejak zhrnuť názor na toto. Je mi z toho proste smutne, keď také chovanie vidím, ale opakujem je to len zdanlivé východisko a takých je viac a zaráža ma to, že sa na to díva inak ako na tie ostatné, úplne ma irituje ako si to chcú ľudia, ktorí s tým javom nemajú poriadnuskúsensť zjednodušiť, iritujú ma tie metódy, ktoré sa používajú k liečbe, keď doveziete svoje decko k psychiatrovi a on mu najebe tabletečky nech si dá pri úzkostiach, čo je v odstate len iný druh východiska oblbnúť si hlavu dákou chémiou...
@purenarcissism ja osobne s ním mám tiež mihi skúseností aj mimo rezania sa (vykĺbenie prstov, zabodávanie ihiel do tela...) no nepovažujem za chybu, vtedy mi to pomohlo každý deň vstať Z postele, ísť do školy A po nej sa vrátiť domov, bolo to riešenie ktoré mi vtedy pomohlo A obávam sa, že V istom prípade by som sa K nemu uchýlila aj teraz...viem že to ublížilo I ostatným okolo, ale neľutujem to, je to súčasť mňa s ktorou sa musím naučiť žiť A musím sa naučiť priať ju
@karlotiskot sama krútim hlavou nad ľuďmi, ktorí si Z toho urobili módu (mnoho spolužiačok na ZŠ to robili pre štýl A chválili sa tým) nedokážem pochopiť zmysel toho aby si niekto ublížil len kvôli tomu, že to robila jeho obľúbená hviezda alebo to videli niekde V seriáli....
@purenarcissism je to môj názor, ktorý sa odvýja od mojej mentality, môjho života, mojej minulosti A môjho okolia, nenútim ťa s ním súhlasiť rovnako ako ty nemôžeš nútiť mňa aby som súhlasila s tebou
ja ťa predsa nenútim
len som vyjadrila svoj názor na tvoj názor
ale o pár rokov, keď si to všetko uvedomíš, tak neplač, lebo ty si silná žena čo to prijala...
bože dobre, to je strašný žvást naozaj si myslíš že je to niečo, za čo môžeš byť vďačná lebo ti to pomohlo? a že by si to urobila znovu?
stane sa, že si v brutálnych nervoch rozhryziem predlaktie alebo zápästie do krvi a potom si nadávam, lebo sa to zakaždým zapáli, dlho sa to hojí, jazvy vyzerajú divne a každý na mňa pozerá ako na psychopata
sebapoškodzovanie je vždy prípad pre odborníka. človek, ktorý je schopný ublížiť sám sebe potrebuje pomoc, ktorú mu len tak niekto bez skúseností a vedomostí poskytnúť nevie.
nikdy to nie je cool, nikdy to nie je v poriadku, nikdy to nie je dobré.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
je to hrozná vec, lebo ubližuješ aj okoliu, nie len sebe
sebe vlastne najmenej
a zostanú ti špatné jazvy, čo sa blbo vysvetľuje, keď dostaneš rozum a budeš sa za to hanbiť
neviem, aj som celkom zmierená s touto časťou mojej minulosti ale toto si neviem dopustiť, fakt takto sa dokaličiť...a hlavne nie som cvok, nenosím celý rok dlhý rukáv, takže to vidno je...
a nemyslím si že je to cool
ani som si to nikdy nemyslela
bol to môj spôsob ako sa vysporiadať s vnútornou bolesťou
ale je to dementný spôsob
robila to aj moja sestra, s trocohou viac rozumu ona na stehnách a cítila som sa hrozne...lebo som si to dávala za vinu
fakt
viac ublížiš iným
ale to som už vravela
čiže
nerobte to deti, je to pičovina
A ťažko sa zbavuje tej závislosti..a jazvy zostanú už navždy..
Fyzická bolesť dokáže prekryť tú psychickú, ale nie je to riešenie.
Nerada spomínam na to obdobie. Bola to hlúposť.
Niektorý ľudia si z toho nevysvetliteľne spravili módu, ale keby je to o tom tak proste hurá dpč, veď by to bolo super. Pravda ale je, že k tomuto sa dostávajú ľudia niekedy absolútne intuitívne bez nejakých znalostí takýchto vecí, čo ma úprimne desí a fascinuje zároveň.
Nepáći sa mi strašne škatuľkovanie takýchto ľudí. Poznal som takých viac a každý mal iný postoj k tomu. Niektorí s tým proste nevedia prestať, niektorí to robia čisto z toho pohľadu, že na seba potrebujú upozorniť, ale aj to na seba potrebovali upozorniť z rôznych dôvodov, ako tiež je ťažké odbiť decko, že chce byť len zaujímavé, keď od 11tich mu fotrovci pracujú v zahraničí a stará sa o neho babka ktorá je takmer úplne mimo. Čo iné môže pri ňom človek čakať ako snahu o pozornosť?
Ako je to takmer vždy iné od prípadu k prípadu a preto je ´tažké nejak zhrnuť názor na toto. Je mi z toho proste smutne, keď také chovanie vidím, ale opakujem je to len zdanlivé východisko a takých je viac a zaráža ma to, že sa na to díva inak ako na tie ostatné, úplne ma irituje ako si to chcú ľudia, ktorí s tým javom nemajú poriadnuskúsensť zjednodušiť, iritujú ma tie metódy, ktoré sa používajú k liečbe, keď doveziete svoje decko k psychiatrovi a on mu najebe tabletečky nech si dá pri úzkostiach, čo je v odstate len iný druh východiska oblbnúť si hlavu dákou chémiou...
len som vyjadrila svoj názor na tvoj názor
ale o pár rokov, keď si to všetko uvedomíš, tak neplač, lebo ty si silná žena čo to prijala...
bože dobre, to je strašný žvást naozaj si myslíš že je to niečo, za čo môžeš byť vďačná lebo ti to pomohlo? a že by si to urobila znovu?
šak to je
no nič
máš pred sebou dlhú cestu
nikdy to nie je cool, nikdy to nie je v poriadku, nikdy to nie je dobré.