neplytvám ňou keď nemusím, lebo v Dánsku ju máme mega drahú... zhasínam svetlá všade keď to nie je treba, ale zase používam sušičku napr... ale mala by som sa naučiť nepoužívať aspoň práčku a sušičku v poobedné rush hours, lebo po lete už prechádzame na režim že bude cena za elektriku v tej dobe o dosť drahšia..
Tak normálne, keď netreba tak zbytočne nesvietim. Inak nemám velmi na čom šetriť, nemám ani žiadne také spotrebiče ani nič zvláštne. Skôr šetrím na vode, aspoň sa snažím.
Ked nemusim, tak nemam nic pod prudom, svetlo pouzivam iba ked potrebujem, cize na wc, v kupelni. Teraz cele dni nie som doma, takze okrem chladnicky a routra mi nic ine nezerie elektrinu.
Do pici a tak vela platim kazdyn mesiac a potom mam preplatok ledva 1€
Existuje v DD5 len VT a NT ... z toho 2hodiny denne sú vo VT fixné a 2 rozdelené do intervalov po 10-15minut riadene stykačom.
Mám z časti smart domácnosť, kurenie mam nastavene ked som v práci na 19stupnov a ked odchádzam z práce nastavujem na 23. Efektívnejšie vetrám a to je najviac citelné šetrenie.
Ráta sa do šetrenia aj to ze som kúpila spotrebiče/svetlá ktoré papaju malo elektriky? Ak áno tak šetrím ak nie tak nešetrím vôbec. V kúpeľni a špajzi svietim v podstate nonstop
Od malička som naučený byť dosť háklivý na zbytočné míňanie energie, kedysi asi z ekonomických dôvodov, dnes už skôr asi z tých ekologických? Nemám rád plytvanie a je jedno že si ho môžem dovoliť.
Máme denný/nočný prúd, na bojleri máme časovač, ja som zašla tak ďaleko, že vypínam všetko, prosto všetko. už jak sa oteplilo, tak aj podlahové kúrenie, frajer furt hundre, jemu je stále zima.
som naučená zbytočne nemíňať. nešetrím úzkostlivo, je to skôr o tom, že keď sa dá niečo urobiť šetrnejšie, tak to šetrnejšie urobím. v podstate rovnako ako @14
Vobec nesetrim, ale nie som ani zas tak bohata, proste len moj zivotny styl nevyzaduje velku spotrebu elektriny. Nemam rada umele svetlo ked to nie je nutne, nepozeram TV, pocitac pouzivam v podstate len v praci... a tak. Pravidelne doma pouzivam fen, pracku, sporak, kavovar, nabijacku na mobil a ovela viac toho uz nebude.
@laurikaaa platim tolko kolko si nastavim tie preddavky po zuctovani mi vratia rozdiel, resp ja doplatim.. takze realne spotrebu este nevim.. ale ak by si chcela tak by som ti zajtra mohol pozret spotrebu v kWh za obdobie od nejakeho augusta 2019 do teraz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Do pici a tak vela platim kazdyn mesiac a potom mam preplatok ledva 1€
Existuje v DD5 len VT a NT ... z toho 2hodiny denne sú vo VT fixné a 2 rozdelené do intervalov po 10-15minut riadene stykačom.
Mám z časti smart domácnosť, kurenie mam nastavene ked som v práci na 19stupnov a ked odchádzam z práce nastavujem na 23. Efektívnejšie vetrám a to je najviac citelné šetrenie.