no takto... sú ľudia, ktorých som zvyknutá volať zdrobneninou... a sú ľudia, ktorí by ma za to asi zabili pohľadom, napr. kamarátka jedna neznáša, keď jej poviem Saška ale je to skôr o zvyku a príležitosti... v každom prípade ľudí rada volám zdrobneninami a dokonca oslavujem zlatko
a ja? ja som rada, keď mi povedia pekne, pokiaľ to nie je ironické
Niekedy to z ľudí srší, nazvať ich zdrobnelinou Napríklad takú chutnú maličku kamarátku s veľkými očami a bucľatými líčkami by som nedokázala nazvať nijak inak ako zdrobnelinou.
A moje meno? Od niekoho mi to padne dobre. Ale ja radšej prezývky
mnoo mna seci volaju ivca, ivka lebo v tride sme dve ivany a aj tak mne sa to paci viacej......a kazdy ma tak vola aj ucitelia =P=D ale s tou prezyvkou z preäiezviska (kulandica) by uz mohli prestat
Mne osobne sa páči ak ma niekto osloví Rastík, ale vôbec mi nevadí ak ma niekto oslovuje Rasťo. Medzi kamošmi to záleží od toho, komu sa to páči a komu nie.
Ostatných oslovujem buď celým menom alebo skratkou-nezdrobnelinou (Miša, Paťo..).Prípadne spolužiakov poangličťujem, ponemčujem a čechizujem, tiež rada oslovujem priezviskom.
nenavidim, ak ma niekto vola deniska... ale moje odmietanie tejto zdrobneniny ma prave opacný efekt - vola ma tak narokom skoro kazdy... este aj venovania na vsetkych oznamkach mi take davaju ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a ja? ja som rada, keď mi povedia pekne, pokiaľ to nie je ironické
A moje meno? Od niekoho mi to padne dobre. Ale ja radšej prezývky
Ostatných oslovujem buď celým menom alebo skratkou-nezdrobnelinou (Miša, Paťo..).Prípadne spolužiakov poangličťujem, ponemčujem a čechizujem, tiež rada oslovujem priezviskom.